Saturday, August 10, 2013

again


assalamualaikum, hye!!! ok da start excited,, apa khabar semua?iman apa khabar? ibadah mcm mne? hati ok tak? ibadah dalam bulan ramadhan bagaimana? semua baik2 saja? 

*ok sila jawab soalan diatas tu sekarang*

ok nak start dengan apa dulu yer? hmmm haaaa *tiba2* nak minta maaf banyak2 dekat kawan2 yang kita da lama tak update blog ni, dah bersawang da ni.... hehehee tapi tak pe la,,tgh update la ni kan?? kesian kawan2 baca benda yang sma je kalau bukak blog kita ni,,, *kalau bukak laa*
same goes with our IMAN,,,, kne la perbaharui selalu,kerap,acap kali,sering kali dan sewaktu dgnnyer laaaa.... 
mana boleh blog je nak update bru,, twitter nk sentiasa update status bru,fb pon sama, tp iman dalam dri sndri yg dekat dlm jiwa lapuk dek telan zaman, berlapuk,busuk,masyam,berdaki,sbb kita sendiri mls nk cuci and gilap dia,,, eeii tak best nyer,,, -.-"
so,,kita ni sebagai hambaNYA kne la rjin cuci iman,hati kita yer?? igt ALLAH bg free2 je ke hati ni? kne lah cuci hati dgn update IMAN setiap masa dan ketika ok? ok done!

then td bru mukadimah,, ni bru nak start,, *amik mood sedih* dari mana ye nak mulakan?hmmm

ok pada waktu dan tika ini, hati hawa ni sering berbicara, apa matlamat hidup ni? apa yang hawa nak sebenarnya?

Alhamdulilah, bila msuknya ramadhan thun ni, telah mengubah hidup hawa 360 darjah, masa,ibadah semuanya lah, hmm hati,, semua berubah,, kearah yg lebih diredhai,,I.ALLAH,,,

ramadhan jd kan ia sebagai batu loncatan utk kita trus mara dan berubah kearah kebaikkan,,dan moga ALLAH kekalkan hati kita utk trus istiqamah dalam mengejar redhaNYA,,,


HAKIKAT BAHAGIA ITU ADALAH KETENANGAN BILA HATI MENGINGATI TUHAN.

nak bahagia kan?? senang, igt ALLAH,,,sederhana dalam melakukan sesuatu perkara,, easy right? itulah hakikat bahagia,,,

setiap kali bosan, mesti hawa on lgu kt fon or mp3, tjuk HAKIKAT BAHAGIA by UNIC,, lagu best, lirik dia pergh masyuk,,,
bukan nak cter psl lgu, tp nak cter kat sni,,, kawan2 semua cuba tanya balik diri anda tu,da dpt belum bahagia yang sebenar? kalau da rasai bahagia tu, nak tanya skit, bahagia yg mcm mne? haaaa kan? jujur ok?

tips macam mana nak bahagia?
bukak lgu yg hawa ckp td,,



ni hawa da siap bg link da,,,, klik aje,,, ok?

setiap manusia, selagi dia bernafas di muka bumi ini, masih ada ruang dan waktu utk nya bertaubat kepada yg maha esa, knp kita nak tangguhkan lg? *cubit pp sndri*
tu lah hakikat bahagia sebenarnya,,,

doakan hawa supaya hati ni strong,,, kita sama2 usaha sebab tujuan kita sama,,, ok? may ALLAH bless us,,,