Sunday, February 10, 2013

kesempurnaan bukan untuk dicari,,,

assalamualaikum! apa khabar iman?sihat? dalaman mcm mne? nk ckup mkanan da? kalau x ckup hawa ad coklat yg lazat kalau makan bergaya! nk coklat tu? g cpt2 amik wudhu jom tahajud! ngeee3~~~

ok seperti rasa mcm lama,ok ayat tunggang terbalik,,,hehehee ok hah! rasa mcm da lama sgt update blogsssss yg agak semak2,,angin sepoi2 bahasa pon x mampu nk buang habuk yg bertebaran menghiasi sarang2 blogsss hawa ni,,,,grrrrr

ok la maaf la anda2 hawa lama x sentuh blogss ni,,,bukan apa, membusykan diri memanjang yg tak putus2 ni,kerja yg tak perlu diberitahu kot,,,hehehehe,,walaupon hati tu cuti seminggu, memang tak la nak buka blog yg byk sarang ni,,maaf yer,,,,ok ni nk update balik!

ok mse minggu lepas, ikram cawangan batu wt program anjuran IKRAMSISWA hawa sebagai (setiausaha) ceewah! erm buat daurah BAITUL MUSLIM! dan jugak IFTAR JAMAIE! grrrr,,,,, syok kan bunyinya??? eh of course la syg! yg iftar memang best! puasa dikala hawa sedang demam melanda! tak apa, kafarah,ALLAH nk hapuskan dosa hawa yg bergunung2 tu,,,,,dosa2 kecil yg tak perasan,,,,ameen!

and then, lepas isyak daurah BAITUL MUSLIM! SO???? ok yg anda2 tak tahu BAITUL MUSLIM tu ap, itu adalah sejenis makanan yg enak!!! ngeeeh3!!!! eh x d la,,,sje je,,,, BAITUL MUSLIM means pembinaan keluarga,dgn cara yg betul,I.ALLAH ,,diredhaiNya,,,

ok hawa just nak sharing sikit la kt sni,sempena ilmu yg hawa dapat dri daurah yg lepas,,, perkahwinan yg kita nk bina ni, bukan sekadar suka or syg2 or rindu2 or sweet2 or cinta2 or gaduh2 or sebagainya,,tetapi dibina atas dasar ketaqwaan dan keimanan, sama jugak jika ingin bersahabat,mesti ingin kekal ke syurga, bersama2 nk ke syurga, so sama2 mencari redha ALLAH,,

perkahwinan jugak tak sesenang yg disangka dan jugak tak susah yg dijangka,,,,
tp please anda2 jgn kusutkan fikiran anda,,,, utk pembinaan rumah yg byk tangga ni memerlukan kekuatan dalaman,,, disamping kita kene usaha, kita jugak byk berdoa dan solat,,,,tingkatkan keimanan dari semasa ke semasa,,istikharah jgn lupa please?solat taubat dgn hajat jugak! tahajjud jgn tgl! *GULP!*

JGN FIKIR susah utk membinanya, yg penting kita da sedia fizikal dan mental,,
jgn la pulak dok sebok2 cari jodoh tp, individu muslim pun byk lubang2 lg,,,ngeeeh3! *GULP!* PELUH BESAR!
TP JODOH patut dicari, jgn tgu mcm boleh turun dari langit! tp berpadalah, jgn la over sgt tau!
JGN RISAU setiap manusia ALLAH jd kan berpasang pasangan,, so jgn risau!

ok tu je la hawa nk share! then thu tak hawa tanya la akhwat2 rupanya,mereka lg selangkah je kehadapan! tahniah anda! kwn2 serumah,sebilik! semualah! hawa ucapkan tahniah kt anda2 semua!
then hawa ditanya, bila lagi? doakan lah~~~ sedang usaha persiapkan diri, tampal lubang yg byk dlm diri,,,,
sama2 kita mencari redhaNya! kerana MATI itu pasti dan bila2 masa saja! *gulp!*

(gambar sekadar selingan!)