Saturday, August 10, 2013

again


assalamualaikum, hye!!! ok da start excited,, apa khabar semua?iman apa khabar? ibadah mcm mne? hati ok tak? ibadah dalam bulan ramadhan bagaimana? semua baik2 saja? 

*ok sila jawab soalan diatas tu sekarang*

ok nak start dengan apa dulu yer? hmmm haaaa *tiba2* nak minta maaf banyak2 dekat kawan2 yang kita da lama tak update blog ni, dah bersawang da ni.... hehehee tapi tak pe la,,tgh update la ni kan?? kesian kawan2 baca benda yang sma je kalau bukak blog kita ni,,, *kalau bukak laa*
same goes with our IMAN,,,, kne la perbaharui selalu,kerap,acap kali,sering kali dan sewaktu dgnnyer laaaa.... 
mana boleh blog je nak update bru,, twitter nk sentiasa update status bru,fb pon sama, tp iman dalam dri sndri yg dekat dlm jiwa lapuk dek telan zaman, berlapuk,busuk,masyam,berdaki,sbb kita sendiri mls nk cuci and gilap dia,,, eeii tak best nyer,,, -.-"
so,,kita ni sebagai hambaNYA kne la rjin cuci iman,hati kita yer?? igt ALLAH bg free2 je ke hati ni? kne lah cuci hati dgn update IMAN setiap masa dan ketika ok? ok done!

then td bru mukadimah,, ni bru nak start,, *amik mood sedih* dari mana ye nak mulakan?hmmm

ok pada waktu dan tika ini, hati hawa ni sering berbicara, apa matlamat hidup ni? apa yang hawa nak sebenarnya?

Alhamdulilah, bila msuknya ramadhan thun ni, telah mengubah hidup hawa 360 darjah, masa,ibadah semuanya lah, hmm hati,, semua berubah,, kearah yg lebih diredhai,,I.ALLAH,,,

ramadhan jd kan ia sebagai batu loncatan utk kita trus mara dan berubah kearah kebaikkan,,dan moga ALLAH kekalkan hati kita utk trus istiqamah dalam mengejar redhaNYA,,,


HAKIKAT BAHAGIA ITU ADALAH KETENANGAN BILA HATI MENGINGATI TUHAN.

nak bahagia kan?? senang, igt ALLAH,,,sederhana dalam melakukan sesuatu perkara,, easy right? itulah hakikat bahagia,,,

setiap kali bosan, mesti hawa on lgu kt fon or mp3, tjuk HAKIKAT BAHAGIA by UNIC,, lagu best, lirik dia pergh masyuk,,,
bukan nak cter psl lgu, tp nak cter kat sni,,, kawan2 semua cuba tanya balik diri anda tu,da dpt belum bahagia yang sebenar? kalau da rasai bahagia tu, nak tanya skit, bahagia yg mcm mne? haaaa kan? jujur ok?

tips macam mana nak bahagia?
bukak lgu yg hawa ckp td,,



ni hawa da siap bg link da,,,, klik aje,,, ok?

setiap manusia, selagi dia bernafas di muka bumi ini, masih ada ruang dan waktu utk nya bertaubat kepada yg maha esa, knp kita nak tangguhkan lg? *cubit pp sndri*
tu lah hakikat bahagia sebenarnya,,,

doakan hawa supaya hati ni strong,,, kita sama2 usaha sebab tujuan kita sama,,, ok? may ALLAH bless us,,, 


Friday, June 21, 2013

cerita yg da basi....berbakul2...

assalamualaikum!!!,,,, apa khabar anda2! sihat?? btw ni je la ayat hawa bila start nk blog kan?? eeii skema xoxo.... ngeeee~~~~
then tiba2 aku terkerajinan nk update blog pd ini hri,, kerana hawa telah rjin! haip! ayat apa ni? ayyooo..... hehehehehe
sebenarnya ambe tgh cti sem,, bru lpas short shem.. ek eh short sem,,, hehehehe maaf... then balik ari selasa lepas,, x bg thu mak and ayah pong,, dasyat anak dara sorang ni,,, mls nk bg thu sbb nanti 5 mnt skali mak kol,,kih3,,,,, so x nk susahkan mak ambe,, x bg thu la,, tiba2 sampai je rumah,, nasib la mak bg msuk hahahahaaha,,
then tgh tgu result exam,, ceit cara ckp mcm la awak tu cti lama hawa oi,, pdahal 2 minggu je,,, x sampai pong,, biasa lah kolej g nk rushing je,, cti ambe kejap je,,, redha je laaaa....
aku ada jgk update klau x silap,,, yg lepas psl apa ek? ok x igt,,, x boleh pkai punya hawa,,, oh lupa nk bg thu sbb rumah i skang kt kl tu, da wifi, so boleh la update blog secara berleluasa skang,,,wawawawawa *serabai*
ok hawa makesure ap yg di update tu,,, org boleh amik input yer,, bukan sekdar angin lalu,, bukan sekadar debunga lalang,,, ceh ayat!
da lama sebenarnya nk update blog,, cerita semua da basi,, berbakul2 lak tu,, tu yg tulis tjuk en3 mcm tu,, dasyat btol,, arini bru dpt feel nk update,,,,setelah sekian lama,,,pemalas tu bukan yer hawa! ahaks,,,, bz la,, meeting,program, kolej,assigment so faham2 je la,,bz dgn benda2 tu,, bz la selagi boleh bz,,, yg pentign bz tu bermanfaat,,,, ok?? jgn bz benda x sepatutnya memey kene balik kerusi jap lg,, #ehh

ok aku nak start yg mne dlu ek? aik mula2 hawa, lepastu aku plak? ok aku ikut kesesuaian,, then korang pong thu aku ni x suka skema,,, skema bila perlu yer,,,, x nk la korang bce blog ni mcm bce karangan skola plaks kan? kih3~~~


ok sje bg iklan gmbr TF ni,,, aku da nmpk da telan air liuq tu,,,, hehehehehe jap ag g bli sndri,,
ok nk ckp la kan,, i'm not good like bloggers yg lain,, adibah awang, aisyah syakirah or maria elena semua tu,, but i want to be a good person i like to share i have and what i feel good,,, just share,,, story the mory... so,,, korang redha je la bce setiap post gua yg x seberapa ni hehehehe,, ahaks!

ok nk cter kt sni,, aku ni peminat tegar,,, TF....hahahaa tu je,,,,semua jnis ais krim aku tergilakannya,,,, serius lyyy.....
tak tipu,,,,hahahaha....ok tutup cter,,,

ok sebenarnya aku da lama x cter benda mengarut,, and yg aku nk cter ni x mengarut sgt la,, just nk share pengalaman aku je,,,,





ok nak cter ni,, apa kaitan aku dgn program ni? nk kata aku msuk? hahahaha kirim salam je lah.... cuba teka??? ok kesian korang nk berteka teki la plaks,,, sebelah knan tu my second brothers... angah,, hahahahaa caya x?? not hadhari tu,,, azam laaa,,,



ok fine,, abaikan yg serabai kt sebelah tu,,,, hari tu aku g pasar seni,, tu pon sbb angah ajak dtg,, klau x hampeh la nk g,,, ok dtg seorang dri di kala kesunyian,,,wawawawawa... ok rasa mcm malu giler2 sgt,,, *bukan nmpk muka pon* hehehhee tp more awesome! seriuslyyy,,, da'i semua tu best,,, peramah,,, balik2 da'i NASARUDDIN , semua lah,, ok semua tu knl sy da,,, sbb angah knl kan,,,


ok knl sape ni?? sape tgk je la knl... da'i AIDA best kot! peramah and baik giler! awesome! miss u kakak!


ok sape knl akk ni??? beb sape x knl tu mcm peliks skit,,, she the winner da'i kot,,,, kak ADIBAH...ohoi baik la sesangat dan lembut sgt2,, no wonder dia menang,,,, sopan lg,, eeii memey suka la kt dia,,, 

kalau x silap,, aku g sni mse tu episod 3,, dia org cri dana utk rumah anak yatim,,, and aku sebenarnya x tgk pon,,, mse dtg x knl sgt pon,,,bila tgk episod yg akan dtg bru thu sape2 semua tu,, aish hawa truks betul,,, hehehehe maklumlah rumah x d tv,,, bz la x d mse tgk tv,,, tp da marathon da kt tonton,, hahahaa *padahal nk tgk angah perform je* dasyat betul! hahahaaha
then,, alhamdulilah,, dgn izin ALLAH aku g tgk yg final punya episod tau! jgn main2 trus g episod akhir! hahaaha mse tu kt studio GLENMARIE SHAH ALAM... mse tu g 1 rumah housemate,, and another friends at UM,,, his follow me,,, ramai2,,, jgn risau k? hehehee,,,,
mse sampai2 tu.. mcm cuak jgak,, malu sndri,, coz mse tu i x d topeng di muka,,, sbb i ramai2,,ok jgn peliks nanti i cter post lg satu ok?
tp mse sampai2 tu,, trus angah ajak mkn,,, and u know what? i found finalis2 da'i... *muka real* hahahaha and krew2 semua,, pengacara dia! ustaz ZAFRAN and NURUL SHUHADA,, dan mse tu hanya terdiam,,, hahhahaa teruks betul,, and seperti biasa,, angah kan,, dia knl kan I kt semua yg ad kt dlm tu,,, malu I,, hehehehe smpai kan penerbit dia knl I... *muka shy* poyos hawa!


ok ni mse rehearsal,,, klau korang perasan mse bru nk start,,, bajet da'i naik kereta ni smpai kt studio,, oopss kantoi hahahahaa,,,,


ok klau korang perasan ni penyokong,,, ok jgn plik aku kt dlm blik cermin sebenarnya,, mls nk kuar pnas giler,, and x kuasa i nk g luar tu,, and sebenarnya i tgh berbual dgn maknye si da'i hadhari tu hahahaa,, jgn jeles,, :p erk annoying hawa!


thu ni sape? jgn nk lagak bohong x knl plaks,,,,, kan aku ckp aku kt dlm blikcermin,, alang2 depan mata aku capture je la hahahahahaa,,, sorry kak nurul,, curi gmbr anda!


ok ni mse mula2 bru sampai,,, ok mcm shock kjap! jakun la wei,, first time smpai kt tmpt2 mcm ni,,, kah3! tp aku reti cover ok jakun ku ini! yg perasan dilalalalala je,,, ngeee~~~



ooppsss sorry korang.... kualiti gmbr kurang menarik,,, hawa bukan kurang! memey  x bagus pon,, maklumlah guna camera fon je la kan,,, ni la padahnya...
then mse kt dlm tu memey la berdebar sgt2,,, tp btw ok je,,,best sgt2! super duper awesome! serius lyyyy aku x akan lupa,,,
lpas tu sebok org hntr whatsapp gmbr hawa msuk tv,,,wawawwawa org pling meriah tepuk tgn,, hawa letew,, #ehhhhhhhh
hhahahaha,,,

and my brothers dpt tmpt kedua,,, oh,, tahniah angah! awesome apa? org lain x d,,,heheehe lupa nk amik gmbr trofi dia,, ada je kt ruang tamu dpan,,,


what i want to share, berjalan lah korang puas2,,,but!!!! solat jgn pernah lupa! jgn pernah tgl!!! and niatkan betul2 jalan2 tu keranaNYA,,,moga ALLAH redha,, brulah bermanfaat kita nk jlan tu,, tp jgn la nk msuk wayang korang mcm tu jgak,, memang x d dlm list manfaat langsung laaaa... and what i want to say,, please korang jgn terkejut,, sbb please jgn judge aku yg baik giler ,,nanti korang peliks plaks,, pakai niqab semua,, tp bahasa kt blog guna aku2,, HAHAHAA *gelak nangis*
aku bukan seseskema yg disangka ok? i'm not perfect,, i want to be my self,,, just my self,, tak perlu hipokrit utk sdapkan hati org,, x salah pon,,, itu pendapat aku,,,, up to u la nk judge mcm mne,,, aku x boleh nk plaster mulut org,,, and kalau bermanfaat sila amik je x yah minta kebenaran,, tp bila x d pape langsung jgn pandang trus ok??? komen yg membina amat dihargai,,,,ok? esok aku sambung lg,, mata da mcm kne gam uhu,,, kih3!

#ALLAH hitung setiap perbuatan kita, adakah kejalanNYA atau tersasar jauh?anda yg tentukan sendiri#

Thursday, May 30, 2013

seriuslyy

assalamualaikum! apa khabar sahabat hawa? indah? iman indah? alhamdulilah jika semua2 baik belaka,,,,*ceh ayat skema* lama betul kan hawa x update blog yg da kusam dan berabuk thap petala ke lapan belas? dasyat2!,,, last update bulan 3, ok skang awl bulan 6, nmpk x permainannyer?? *angguk*
hehehe ok,,,,

ok hawa tak pasti nk cerita apa sebenarnya,,,,
sorry la kawan2, lama hawa diam x update,, hawa bz la awak, almaklumlah short sem kan? hehehe lg 2 week nk exam,,, but life must go on! *tiba2*
hawa memey x d masa nk update blog! seriuslyyyy *muka blur*
tgu la hawa cti sem! bk sgt benda2 hawa nk story the mory! wait ya kwn2!!!

k la kengantukkan melanda! esok kelas! i gtg!,,,

Wednesday, April 10, 2013

serius tak sangka

assalamualaikum! apa khbar anda2? sihat? iman apa khabar?ok tak? alhamdulilah jika semuanya elok2 saja,,,, ok korang btw,, hawa da lama tak update blog yg agak la berabuk sgt3 ni,,,,mencari mood yg sesuai,,bukan nyer bz pon,, tp tu lah bila penyakit malas mula menular dlm diri,,,memang semua kerajinan pergi tinggalkan hawa,, ceh hawa! kerajinan tglkan konon, ptutnyer kita yg kne cari kerajinan tu la,,hahahahaha oopsss maaf,,, my blog so sukahti hawa la,, *tiba2 bermonolog*

ok post lepas hawa cter psl setibanya hari birthday kan3? hahaaaha yeah dgn ini sy dgn bangganya mengumumkan sy da berumur 19 tahun ntah tak kira berapa hari hahahaaa


uuoollsss see??? ha tak disangka2 acu ayu belikn kek ni just for me and her son danish,,,because our birthday same month but in a different days, DANISH 6 MARCH and I 19 MARCH,, so sweet!!!


see? betapa comelnyer anak sdare kesayangan sy ini,,,adik kt belakang pon nk tumpang sekaki amik gmbr! hahahaha....
kisah nyer begini,,start minggu lepas da mula cti sem,, then hawa tak terus balik muar,,sbbnyer hahaha adalah,, then balik shah alam lepak2 umah acu,,, mak danish..
then syok la jugak lepak rumah acu best! ada danish! adik,,,and bibik? erk,,,hahahaa
so acu memey da lama ckp nk sambut birthday hawa sama dgn danish sbb acu terlupa nk sambut danish punya birthday da lepas,,then sambut la sama2,,,,
lpas hntr kak piah kt stesen ktm acu trus arrive ke secret resipi,,and time to speechless,,,, acu suh pilih nk kek apa? ahhaaaha rambang mata beb,, sbb da la makanan mne tak nye....
dgn tamaknya pilih lah white coklat ok sedap sgt3 superb!
lepas tu acu bwa ke ict!! *MUKA XCITED TERLEBIH* btw ku akui tak pernah sampai ke ict,,,, seriusly,,,,


ok ni je gmbr dpt tunjuk sbb gmbr dri BB ni x lawa sgt pon,,, gmbr byk kt camera acu,,,,mse nk balik x amik pon gmbr nyer kt acu,,,heheeee sorry kwn2,,,,alah ict je pon,,search je kt google search sy yakin melambak gmbr ict yg cun melecun keluar,,,,percayalah!!!! ok *krik2*
thanks acu bwa hawa g ict ni,,,,,thansk acu belanja hawa mcm2,,thanks acu melayan perangai hawa yg ngade2 ni,,thanks acu segalanya!!!

coretan untuk akak angkat hawa yang paling hawa syg kt dunia ni,,
RAHAYU BT AHMAD,,,,acu,,, (taip sambil meleleh air mata)



acu!!! sorry hawa curi gmbr acu kt fb tak bg thu,,, kt fon kita tak de gmbr acu,,,hehehehee
acu,, kat sni kan kita nak bg thu,,kita hawa syg acu sgt3!!!!! rindu acu sgt3!!! cintakan acu sgt3!!! kita mengaku kita syg acu lebih dri kita syg abg2 kita,,,,,,,
acu lah tempat kita bermanja,,acu lah tempat kita ngade2,, aculah tempat kita rasa nk hilangkan stress,,,
walaupun acu dah kahwin,, ada 2 org anak,,tp acu tetap lyan hawa mcm adik acu sndri,,mcm darah daging acu sendri,, abg2 kita pun tak pernah lyan kita mcm acu lyan kita,,,
walaupun kita tiada apa2 ikatan dgn acu,, tp dgn kasih syg acu ada ALLAH limpahkan,, acu curahkan kt kita dari kita kecik sampai kita da besar 19 tahun ni,,,,
terima kasih acu sebab acu sudi syg kita sepenuh hati acu,,
terima kasih acu sebab sudi jga kita masa kecik sama dgn mak,,,
terima kasih acu sebab sudi belikan hawa apa yg hawa minta, apa yg hawa suka,,,
kalau org lain tak ada nyer nk buat mcm acu buat kat hawa,,,
hawa tak mampu nak balas, tp hawa sentiasa doakan kebahagiaan acu dunia dan akhirat,,,
hawa mampu bg kasih syg dekat anak2 acu,,,,
kita anggap acu mcm akk kandung kita sendiri,,,kadang2 kita terfikir, kan best kalau acu akk hawa yg betul,,, tp hawa bersyukur ALLAH temukan kita,,,, dgn kasih syg mak yg tak terhingga,,,, kasih syg acu yg tak terhingga hawa bersyukur sgt3,,,
acu jgn lupakan hawa,,,, doakan hawa tau acu,,,
kita syg acu sgt3,,,,,kita bangga ada akk angkat mcm acu,,,
love u acu!
 *sorry acu mampu luah kt sni nk luah dpan2 malu*
maafkan hawa byk buat salah dgn acu,,,,byk menyusahkan acu,,,,moga ALLAH merahmati acu sekeluarga,,,

ok ni coretan utk akk angkt hawa,,,,,sy luah dgn sepenuh hati,,,,,

Monday, March 18, 2013

hari bakal tiba

assalamualaikum!!! apa khbar anda2 semua??? iman semua apa khabar?? sihat?? alhamdulilah jika semua sihat2 belaka,,,,lega rasanya....thanks to ALLAH bg kita semua nikmta rezeki yg tak ternilai kan3???  *angguk*

harini rasa mcm berseri2,,,,,,,
yeay hawa da msuk 19 tahun umur hawa!! lpas maghrib td!
tp kalau ikutkan esok,,,,but kalau waktu islam lepas maghrib dah hri esok,,,,
19.3.1994...... genap la umur sy 19!!!
alhamdulilah ALLAH masih kurniakan hawa rezeki yg cukup nikmat!!!
nah kek utk korang,,,,walau x seberapa,,hanya gambar!!!

hehehehehe gambar hanya sekadar hiasan! nmpk cm sedap hawa pon x tahu sedap ke tidak,,,,

coretan hati dikala umur sudah menginjak ke 19 tahun

hari ni hari isnin pukul 7.30 td da masuk waktu maghrib,,, dlm hati kecilku terdetik alhamdulilah umur ku sudah menginjak ke 19 tahun,,,walaupun ikut pd tarikh sebenar esok,19 mac, tp ikut waktu islam, lepas maghrib je da hari esok,,,,, alhamdulilah,,,,, rasa gembira di hati,,wajah ku terserlah bahagia,,,tp hati kecilku merintih agar ALLAH ampunkan dosa2ku sepnjang aku hidup 18 tahun yg lepas,,,,dosa yg menggunung,,,dosa yg aku tak sengaja,yg paling parah dosa yg aku sengajakan,,,ALLAHURABBI,,,
aku bersyukur kerana ALLAH masih beri aku peluang aku hidup di atas muka bumi ni utk aku terus meraih redhanya,,,,moga ALLAH redha,,,,, nikmat rezeki yg ALLAH bg tak ternilai,,,,memang tak boleh nak dibyr dgn wang byk mne sekalipun.....tp satu je,,,ALLAH nak aku beribadah kpdnya,,,,ALLAH nak aku sentiasa doa kpdnya,,ALLAH nak aku sentiasa taat perintahnya,,,,,,ALLAH masih beri aku nafas di dunia ni kerana nak aku aku sujud pdnya,,,,, aku bersyukur sgt2.....ALHAMDULILAH,,,,,,moga ALLAH menerima taubatku,,,ameen,,,

then, impian aku,,aku nak jd seorang penulis,,I.ALLAH,,,tp skang ni aku agak sibuk sikit,,idea tak tercurah lg nak siapkan cerpen..doakan aku,,,,aku nak sambung belajar degree,,in psikology (rasa salah eja) tp impian aku nk g UMS sabah! tp mak, ayah,abang tak bg,,mereka suruh aku g UIA je,, x pon yg stay area KL je,,,,fuhh,,rasa mcm terkubur je,,,,,tp tak pe,,aku doa dan usaha,jika ALLAH izinkan tu ok apa,,,,,tak siapa tahu,,walaupun kita da rancang sejauh mne pon,,,,yeay! (xcited sorang) walau aku rasa belajar aku tak pandai mcm kwn2 aku yg lain,,,semua dpt pointer tgi,,,,tp aku yakin jika aku usaha,,,,,kejayaan memang ada dihadapan aku untuk aku kecapi,,cuma kena lah bersabar skit,,,,,tp dgn usaha dan doa jgn lupa,,, aku tak de lah keinginan untuk sambung degree kt UK bgai luar negara la,,,aku masih tahu thap aku mcm mne,,,tp kalau boleh nak ad degree la,,,,di MALAYSIA cukuplah,,,ameen,,,,aku nk kerja sndri,,nak jd penulis,cikgu tadika dgn fotographer,,hehehehehe....

then impian aku,,,aku nak jd wanita solehah! doakan aku!!!!!
moga aku mujahadah! HAWALIZA boleh! ALLAH sentiasa ada disisi awak!
awak2 doakan sy!!!!!

ok ni saje coretan ku,,,esok aku sambung lg,,,,skang tgh mood stdy next week exam dah,,,,, doakan sy!
 

Sunday, February 10, 2013

kesempurnaan bukan untuk dicari,,,

assalamualaikum! apa khabar iman?sihat? dalaman mcm mne? nk ckup mkanan da? kalau x ckup hawa ad coklat yg lazat kalau makan bergaya! nk coklat tu? g cpt2 amik wudhu jom tahajud! ngeee3~~~

ok seperti rasa mcm lama,ok ayat tunggang terbalik,,,hehehee ok hah! rasa mcm da lama sgt update blogsssss yg agak semak2,,angin sepoi2 bahasa pon x mampu nk buang habuk yg bertebaran menghiasi sarang2 blogsss hawa ni,,,,grrrrr

ok la maaf la anda2 hawa lama x sentuh blogss ni,,,bukan apa, membusykan diri memanjang yg tak putus2 ni,kerja yg tak perlu diberitahu kot,,,hehehehe,,walaupon hati tu cuti seminggu, memang tak la nak buka blog yg byk sarang ni,,maaf yer,,,,ok ni nk update balik!

ok mse minggu lepas, ikram cawangan batu wt program anjuran IKRAMSISWA hawa sebagai (setiausaha) ceewah! erm buat daurah BAITUL MUSLIM! dan jugak IFTAR JAMAIE! grrrr,,,,, syok kan bunyinya??? eh of course la syg! yg iftar memang best! puasa dikala hawa sedang demam melanda! tak apa, kafarah,ALLAH nk hapuskan dosa hawa yg bergunung2 tu,,,,,dosa2 kecil yg tak perasan,,,,ameen!

and then, lepas isyak daurah BAITUL MUSLIM! SO???? ok yg anda2 tak tahu BAITUL MUSLIM tu ap, itu adalah sejenis makanan yg enak!!! ngeeeh3!!!! eh x d la,,,sje je,,,, BAITUL MUSLIM means pembinaan keluarga,dgn cara yg betul,I.ALLAH ,,diredhaiNya,,,

ok hawa just nak sharing sikit la kt sni,sempena ilmu yg hawa dapat dri daurah yg lepas,,, perkahwinan yg kita nk bina ni, bukan sekadar suka or syg2 or rindu2 or sweet2 or cinta2 or gaduh2 or sebagainya,,tetapi dibina atas dasar ketaqwaan dan keimanan, sama jugak jika ingin bersahabat,mesti ingin kekal ke syurga, bersama2 nk ke syurga, so sama2 mencari redha ALLAH,,

perkahwinan jugak tak sesenang yg disangka dan jugak tak susah yg dijangka,,,,
tp please anda2 jgn kusutkan fikiran anda,,,, utk pembinaan rumah yg byk tangga ni memerlukan kekuatan dalaman,,, disamping kita kene usaha, kita jugak byk berdoa dan solat,,,,tingkatkan keimanan dari semasa ke semasa,,istikharah jgn lupa please?solat taubat dgn hajat jugak! tahajjud jgn tgl! *GULP!*

JGN FIKIR susah utk membinanya, yg penting kita da sedia fizikal dan mental,,
jgn la pulak dok sebok2 cari jodoh tp, individu muslim pun byk lubang2 lg,,,ngeeeh3! *GULP!* PELUH BESAR!
TP JODOH patut dicari, jgn tgu mcm boleh turun dari langit! tp berpadalah, jgn la over sgt tau!
JGN RISAU setiap manusia ALLAH jd kan berpasang pasangan,, so jgn risau!

ok tu je la hawa nk share! then thu tak hawa tanya la akhwat2 rupanya,mereka lg selangkah je kehadapan! tahniah anda! kwn2 serumah,sebilik! semualah! hawa ucapkan tahniah kt anda2 semua!
then hawa ditanya, bila lagi? doakan lah~~~ sedang usaha persiapkan diri, tampal lubang yg byk dlm diri,,,,
sama2 kita mencari redhaNya! kerana MATI itu pasti dan bila2 masa saja! *gulp!*

(gambar sekadar selingan!)