Sunday, November 4, 2012

terasa indah~~~~

assalamualaikum!! hye2 korang,, sihat?? iman apa khabar?? alhamdulilah jika semuanya indah2 belaka,,,,, ok waktu aku menaip skang ni, aku bru lpas exam philosophy td,, dan esok aku exam lg, tp tu la jari ni da gatal nak update blog yg aku rindu sgt2 ni,,, ngeh3~~~
then erm nak cter skit, mse ari sabtu lepas, aku g ikut abg din and abg bai, to politeknik kt setiawangsa,,,, then sbb ada program CINTA FOTOKOPI!!! whoa2!!! nmpak x tjuknye??? CINTA FOTOKOPI!!! wei!,, gulp! terus berteguk2 air liur aku! hahahahaha,,,,,,, ok back to bisnes,,,


ok,,, erm pengisiannye di sampaikan oleh abg adin dan jugak abg bai,,,,
erm seperti biasa pesertanya adalah dari golongan remaja yg sedang meningkat besar dan dri golongan yg biasa2 je,,, masih kurang faham sedikit tentang........
erm perkara2 yg disentuh ceh (skema!) erm ANDA BIJAK JAUHI ZINA,,,,then benda yg kita da sedia thu,, apa keburukan couple or whatever yg maksiat dan jugak cara untuk kita menjaga hati dan perasaan supaya tak salah langkah untuk memilih cinta yg benar dan hakiki....


ha!! nampak x??nampak?? x nampak g amik kanta pembesar sne,,, ha?? sweet x?? ok ni yg da halal ok? walau kartun tp aku yg describekan ni yg halal punya,,,
dan kat sni aku nak bg thu skit tentang cinta yg orang kt luar sne bnyk slah tafsir,, dan aku nak bg thu, yg aku dlu pon pernah terkandas kt dalam cinta yg pelik dan mengarut ni,,,,, then ALHAMDULILAH,, ALLAH masih sygkan aku dan selamatkan aku dgn kurniakan aku sahabt2 yg indah serta hebat,,, hinggakan aku sanggup meninggalkan dunia kejahatan aku dulu,,, tp dgn kuasa ALLAH yg bg aku hidayah dan lembutkan hati aku yg keras kalah besi karat ni,,,,,
erm untuk tanggalkan sisa jaihiliah yg berkarat ni sgt susah,, bila persekitaran yg ntah ap2... tp aku masih dibimbing oleh usrah dan jemaah yg berpegang teguh pd ajaran ALLAH.... ok sgt penting itu USRAH!! u know???

ok kt sni aku nak cterkan,, yg sahabat aku sorang ni dia bercinta dgn lelaki,, eh memang la dgn laki,,, hahahaha ok dia bercinta dan berjanji dgn laki tu jika ada rezeki nak kahwin tp kne tgu 5 thun lg,,, but dalam masa yg sama,,, setiap hari bergayut, msj dan sewaktu dgnnyer,,,,, kira mcm hati yg dijaga untuk berkahwin tu dah tercemar dgn tidak menjaga ikhtilat dan adab pergaulan,,, walaupun keluarga restu, tp ALLAH x restu  tak boleh jugak??? erm,,,, renungkan,,,, then aku ni ni bg semangat kt kwn aku,, dalam masa yg sama, aku bermain dgn psikology dia,, klau betul lah nk tgu 5 thun, tp pelbagai kemungkinan boleh berlaku, mcm mne kalau ALLAH dtgkan org lain dalam hidup, da la x setia??? erm jika ada niat untuk mendirikan perkahwinan tu dah baik da,, tp yg x eloknye x menjaga,,,,, hmmm,,,, ok jika ada rezeki nak bersama,,, tp ALLAH redha x dgn apa yg korg buat ni??? mcm mne ALLAH bg yg korg nak, tp korg buat sesuatu yg ALLAH x redha??? dgn bercouple..... ok kt situ je aku simpulkn, dan dia pon da besar boleh berfikir dgn sndri,,,,,, dan akhirnya sahabat aku ni memutuskan hubungan dgn laki tu,, alhamdulilah,, dan aku pesan, jika betul nak kt laki tu,, setiap kali solat doalah,,,, lakukan ap yg ALLAH suruh dan redha,, jgn lakukan kemungkaran ALLAH,,,,,

hahahahahha ok skema cter aku ni!! kah3,,, nsiblah,, aku cter ap yg real,,,


ha!! cer teka sape kahwin ni??? HAWA lah yg nikah ni!!! hahahahaha ppfffttt *&^%$# x masal! aje mrah kak mia krang!!!
 then she is my lovely naqibah!! kak mia,,,, thu x?? dia dah selamat diijabkabulkan!! whoa! how sweet them!! uuaarrggghhh aku rse mcm nak jugak! tp gulp! hahaha ok abaikan,,,,,,
 hahaha aku rsa indah sgt2!!!! sweetnyer kak mia and abg asyraf! huhuhuhu tp laki cam skema cm tu bukan taste aku wei! hahahaha.. grrrrr,,,, akunyer taste,,,hehehehe rahsia!,,,,,,

erm selamat pengantin baru kak mia hawa ucapkan,,, semoga berkekalan hingga ke syurga ALLAH kelak,,,,ameen!!!
erm,,, kak mia lpas ni usrah BAITUL MUSLIM tau!! kih3,,,, aku punyer pulak,, tgu la sehingga ALLAH berikan aku jodoh,, memang aku usaha untuk mencari, tp dgn izin ALLAH,,,,dan aku pun x thu siapa,, tp aku perlu bersedia dri sekrang,,,,,mental, fizikal, rohani dan jasmani,,,,,mungkin akan dtg I.ALLAH.. ngeh3,,,,, k lah, nak blik lapar,,,, t sambung lg eh,, sorry bebel banyak sgt!!!!

2 comments:

  1. hawa.oh hawa.

    nak doakan satu untuk anda.

    semoga kamu cepat ke peringkat seterusnya. ehh? hahha

    jaga hati & iman ya.

    ReplyDelete
  2. MasyaAllah, abg acap a.k.a ustaz don ke ? hehehehe..... ~ masa time p KBM de Masjid Wilayah mmg tahu abg acap dh tunang, tp tak thu pulak tunang dia akak laptop >> akak mia << hew3...~ shock maa! huhu ~ :) kak Hawa, copek2 erk :)

    ReplyDelete