Tuesday, August 14, 2012

wardatus syauqah

ha!!! bce tjuk tu?? ha!!! eh2 lupa ak nak menyapa,,, assalamualikum!! ooit2~~ apa kbr korg?? iman korg sihat?? alhamdulilah jika semuanya indah2 belaka.,.. but! jika tak indah, kita kene lah perbaiki dri kita yg khilaf ini!!,, haaaha ok good!! *mata kelip*

ha! makna tjuk kt atas tu MAWAR BERDURI!! wah2!! haaaha ok tiba2 gelak,,(hati riang) ap ek ak nak describe kt tjuk kt atas tu,,, erm,,,,

ha! tgk ni tjam kan3?? *angguk* ok good anda2 semua thu,,, ok bunga ni aku nak kaitkan dgn nilai seorang wanita,,,
wanita, bukan untuk ditindas, tetapi untuk dilindungi beb!!!
memang lu silap la kalau wanita diciptakan untuk ditindas!! memang lu silap!
wei2 kalau x d wanita kt dunia ni, sapa nak mengandungkan anak2 anda?? ada ke anda boleh mengandung sendirian berhad?? hahahaha wah! *grrr*
ok kt sni ak nak g thu ni wanita ni mahal seh harganya, ko bg la duit bpe juta sekalipun, tetap x leh nak ganti dgn nilai harga diri seorang wanita,, tol,, cye la ckp kita,, (mata terkebil2)
ok korg, kita yg wanita2 masih suci jom ler kita sama2 menjaga martabat kita sebagai wanita islam kat atas muka bumi...
wei2 ko jgn mudah2 nak serahkan semua yg ad kt ko kt laki2 yg ntah ap2 tu wei!! (muka annoying)
terutama skali hati tu,, aish sgt susah nak jge!! susah giler wei!!
bak kata INCHE GABANA hati lg susah nak jge dri jge anak kambing dgn anak lembu,,,
btul beb!! gua brani potong kuku sapa ckp snang jge hti,,
sdang kan ati kita ni boleh je buatkan iman seseorang tu goyah beb!!
whoa!! sgt bahaye giler babeng r,,, ish,, minta dijauhkan,,


muslimah..                                  
 ' ssungguhnye engkau adlh wanita yg diibaratkn mawar yg brpagarkn duri,,yg sukar ddekati apalagi dsentuh,,shngga sang kumbang tertunduk kgum lntaran kehormatan dirimu yg trjage rapi



hhahahaha comel kan smiley ni??? ok sje je ltak,,,
eh2 x sebenarnya setiap gmbr yg ak ltak mesti ad makna tersendiri wei,,
ok ak describe gmbr ni,,, cm ni
mungkin antara yg rmai2 kita yg terpilih untuk diuji,,, mungkin akan ad seseorg akan menyukai kita,
dan guna intro skit2,, pastu trus ntah kemana,,, so start dri situ,, hati kita mestilah asyik berbunga2 kembang dri awal sampai x berkesudahan,,,
erm so kt situ la ALLAH nak tgk kita hadapi dugaannyer cm ner,,,, adakah kita bijak tanganinya atau pon kita trus hanyut,, adakah kita tanganinya dgn iman, dan hati? atau pon hanya dgn nafsu semata2??? so pilihan ad kt tgn korg sndri,,, sndri mau ingt la cik adik manis!!!

ha igt cik adik manis!! kita wanita ni ibarat mawar berduri,, maknanya sgt susah untuk didekati,, jgn korg salah tafsiran plak yer,,
ok ni ayat ainul bg td mse ym,, fahami  btul2 yer,,


Lelaki
Tidakkah engkau tahu
Hati milik seorang wanita
Adalah harta ayahnya


Lelaki
Tidakkah engkau tahu
Kasar bicaramu
Tidak pernah menggoyahkan hati wanita
Tetapi tidakkah kau tahu,
Gemersik suaramu
Mampu menggugah hati milik wanita?

Lelaki
Adakah engkau
Ingin merampas harta bernilai seorang ayah
Kepada seorang wanita ini
Lelaki
Adakah engkau
Pernah memberi sepertimana ayah wanita ini memberi?
Maka, tanya kembali pada diri
Apakah engkau layak merampasnya?

Lelaki
Jangan kau sentuh hati wanita ini
Sebelum kau dapat izin dari walinya


see?? ha,, kalau yg mahu yg lbih2 tu,, first think ALLAH!!!,,, ap tgu lg g la jmpa walinya!!!,, ok?? itu yg lebih berhak tau2!!,,, k la,, ni aku igtkan untuk dri ak jgak wei~~,,,,,

No comments:

Post a Comment