Thursday, August 16, 2012

nak jd hawa yg lama!

assalamualaikum!! hye2 korg,,, ap kbr?? sihat?? iman ap kbr?? sihat??alhamdulilah sihat2,,,*mata kelip2*
hahahaha!!! tiba2 aku gelak,,, x tu la knp ek? knp ek?hahaha x thu2!!! (ok x d motif)
alhamdulilah*mata bersinar* sejak kebelakangan ni, aku rasa sgt tenang, jiwa aku da x kacau mcm dlu,, (apaseh) hahaha
aku rasa sangat indah,,ALLAH berikan aku sahabat2 yg indah, keluarga yg bahagia! abg2 yg best! kehidupan yg selesa! dan x ternilai harganya,,,, kesihatan yg sempurna! dan mcm2 lg la,,,
thanks ALLAH!!,,,

see?? hahaha berbakat x aku jd fotografer?? ceh2,, da start berangan da!! well ni kan blog aku, suka hti jiwa aku la nk post ap!! hahaha (emo plak)

aku perlu berlari, berjalan, mengangkak sekalipun untuk mengejar syurga ALLAH!,, so dgn itu, aku haruslah melakukan perkara2 yg ALLAH suka dan tgl kan perkara yg ALLAH murka!,,,
moga ALLAH redha dgn aku,,, ameen^^

ok sekarang ni, aku rasa aku ingin menjadi diri aku yg lama semula! because i love photographer very much!! sgt2 la wei, lg pon tu memang jiwa aku! that's y aku amik multimedia mse sek f4 ngan f5 dlu beb! whoa2! seronok sgt2 kerja tu, sbb dri situ aku lega jika aku marah!!!
then aku pernah diberi amanah oleh pakcik ,,,,,, untuk jd camerawomen untuk 1 program besar! ok sgt syok! dan aku rasa sgt rindu nak pegang handycam yg beratnyer 3kg dan harga beribu2! ouh tersgtlah awesome!  wei! aku suka! jap2, korg pernah ke tgk seorang perempuan pkai tudung labuh bgai, pegang handycam yg berat 3 kg tu duduk berjemur tgh pnas shoot program? whoa2 aku yakin x pernh kan? tp yakin lah tu lah kje aku mse lepas spm dlu,,,, best giler! walau muka aku agak gelap skit!!
then mse sek dlu aku slalu diberi tugasan amik gmbr time ad event besar! sbb aku budak multimedia,, erm,, ok sabar,, dan kelas aku hanya lah ad 5 org girl2 saja, maklumlah kelas multimedia pnuh ngan lakilah,,
dan sepatutnya aku nak sambung multimedia kt MMU ok? dpt tawaran kt IIC ni pun kos multimedia animasi! argh aku sgt suka! sbb dlu mse sek aku pernah g LESCOPAQUE then aku pernah ckp kt depa tgu hawa lg 5 thun nk kje situ, but ALLAH lg thu ap yg terbaik untuk aku,,

ok nak buat mcm mne, walau aku amik kos pendidikan awal islam sekalipon, ni memang soul aku wei! memang jiwa aku bnd ni! hohohooo,, walau aku tak pernah ad bnd gedabak ni sndri, but i'm trying to get it! so sapa2 nak bg hantran, aku nak bnd ni nbr 1 tau! hahaha ok forget it!
so ap2 yg berkaitan fotografer ni, memang aku suka!
x kiralah ap,,
but skang otak aku ni berkarat sgt2 untuk mengedit gmbr dan wt video! sbb x diasah! aih hawa2! hbis lah lenyap cm tu je,, tp i'm still trying untuk ingtkan blik memori aku yg lost tu,but mkn mse, and aku byk kje nk wt, x kan nk ngadap bnd ni,,erm,, tp ni masih jiwa aku!
so aku dah fikir, jika ALLAH beri keizinan kpd ku, coming soon aku nk buka studio aku sndri, yes! aku nak bukak studio,!! whoa sgt awesome! jika ada sapa2 nak fotografer wanita muslimah boleh lah contact aku!
then my husband si fotografer yg soleh! wow! mesti awesome kan3>>??
hahaha ok aku leh  imagine!!!


hahaha apa pun yg kita nak, but jika ALLAH tak izinkan, ia tidak akan terjd, dan mungkin terjd tp lambat skit or lebih baik yg kita sangka!
and ALLAH thu ap yg baik setiap untuk dri kita,, dia adalah sebaik perancang! walau kita rancang bgai nak rak! tp ALLAH lebih thu!! dan dia yg tentukan!
kita ni kenelah usaha then tawakal! tu kerja kita,,, and jgn pernah putus asa! ok? dan jgn sekali2 salahkan DIA~~~
hehehehe,,, bye2!

5 comments:

  1. Salam,,
    sgt sronok dpt bljr kmahiran yg bkn sume org ade,,insyaAllah..sntiasa tnmkan dlm diri walau ape yg kite boo what or siape kite akn jdi sumenye krn Allah,,n sgala kmahiran yg kite ade dgunakn utk tlg agama Allah,,
    'brgsiape yg mnolong mnegakkan agama Allah,nescaye
    Allah akn bukakn jlnnye utk ke Syurga,insyaAllah'

    ReplyDelete
  2. Hawa , teringat nak kumpul sehari 10 sen . Nak beli DSLR . smpai sekarang tak nmpak hasil .

    ReplyDelete
  3. hehehehehe thu x ep.... erm tgu dslr kt dlm dulang hantaran je la nampaknyer,,,hehehehe

    ReplyDelete