Monday, August 6, 2012

ku redha

assalamualaikum!!! hye2 korg?? apa kbr? sihat? iman sihat x? erm lama sudah aku tidak mengupdate blog yg agak bersawang mcm haprak ni,,huhuhuhu
ha!!! nampak x pic ni? agak2 ap korg fikir? erm,,, ok lah aku nak cter mengikut pengalaman hidup aku, cinta, apa yg ada di dalam cinta? knp tiba2 kita jatuh cinta? hahahaha ok2 aku rse aku sgt skema, erm sebenarnye kan bg aku cinta tu ntah la,,, tpkan aku dpt cinta tu bila aku faham ISLAM sepenuhnya dgn hati, iaitu CINTAkpd ALLAH,,, ha!! tu bru btul cinta, erm ni pesanan aku, cinta bunga,bunga akan layu, cinta manusia, manusia akan tinggalkan kita dan cinta ALLAH kekal abadi,,,!!!
korg mesti nak yg kekal kan? x nak yg sementara? so jom sama2 kita kejar cinta ALLAH!! dari kita kejar cinta manusia~~~ jgn takut dan usah gentar, jika kita cinta ALLAH, i.ALLAH cinta manusia akan menyusul!!!!!

hakorg bce yg atas ni!! redha,, aku sebenarnya sgt sedih ap yg berlakudiatas driku ini, peristiwa itu tidak akan dpt aku lupakan,, kalau nak cterpon, aku rse kalau korg follow blog aku dri first, korg thu lah kisah ap,, erm sapa yg x sedih beb kalau jd mcm aku? sudah diberi harapan, akhirnya harapan itu ditolak mentah2!! kalau ye pon tolak lah masak2 ke? erm pedih giler hulu hati ini beb~~ tersgt2,,,, alhamdulilah ketika itu ALLAH kurniakan aku seorang sahabat yg indah lg permai, AINUL, dialah yg bnyk memberi aku semangat, ALLAH sampaikan dia untuk aku, ALLAH beri aku kekuatan melalui dia, tika itu aku rasakan aku sudah tidak berdaya lg, tp AINUL tidak pernah jemu untuk trus memujukku.
terima kasih ya ALLAH,, aku yakin ALLAH akan beri yg lebih baik untukku, dan mungkin ALLAH nak tunjuk yg dia bukan untukku, dan skarang mungkin belum tiba masanya.
aku motivate hati aku sendiri, Hawa!! relax ok? ALLAH dah susun yg terbaik untuk kau! jgn lah sbb bendani kau trus mengalah pd takdir? jgnlah sbb benda ni kau trus down? wei ingt skit, kau ad ALLAH, ad sahabat, ada keluarga~~~ erm ok2~~ aku trus berdoa kpd ALLAH,,,thanks to ALLAH kurniakan aku sahabat,keluarga dan org2 yg tersyg......
so aku ambil langkah positif, aku tweet kt twitter aku, "tlg lah unfollowdan unfriend aku, sakit hati sgt ni" hahaha aku kan jahat, jd dia memang btul2 terasa~ so dia trus UNFOLLOW aku, mula2 aku memang rasa sedih, sampai hati dia, tp lama2 aku rasa bersyukur sbb hati memang sakit klau bce tweet dia, walau x d kne mengena dgn aku sekalipon, AINUL pun bg thu aku rasionalnyer dia unfollow aku,,,,
so skrang hidup aku bebas tanpa dia, tp untill now, i still never forget him,, erm oh ALLAH please help me?
then ALHAMDULILAH, ALLAH beri ku kekuatan untuk truskan kehidupan yg pnuh cabaran ni, dgn rakan yg bru!! hey awak!! welcome in my life tau!!! indahnya berukhuwah keranamu ALLAH,,,,
so skang ni, aku xkan snang2 serahkan hatiku pd yg bukan halal, but jika ad org nak menghantar, jgn main2 yer, dah confirm bru g thu aku, hahahahahaha x nak peristiwa lama berulang,,,,
tiba2jer,,,, hahahaha lama lg lah nak fikir soal jodoh tu,,
tp aku kne fkir jugak dri skang,, biarlah dia dtg,,, aku menanti~~~

aku yakin ALLAH syg kpdaku, tu sbb ALLAH bg aku ujian, sebenarnya ALLAH nak suruh aku kuat dan tabah!! kalau skrang aku tak kuat, nanti ujian akan dtg lebih besar dan berat, mcm mne aku nak hadapinya kan3??? *angguk* hahahaha ad hikmah disebalik kejadian,,, jgn buruk sangka dgn ALLAH!!!

jom dgr lgu ni, ku damba redhamu!!!

No comments:

Post a Comment