Tuesday, August 7, 2012

bila hati disentuh

assalamualaikum!!!! hahaaaa (tiba2 gelak sambil kesat air mata) last aku post en3 blog ni malam td, harini nak post blik kih3!!! apasal ntah,,, hmmmm
eh2 lupa plak nak tanya, apa kbr korg semua? sihat? *angguk mata bersinar* iman ap cer? ad rosak x?? (geleng tersenyum) ALLAH bgus lah anda2 semua ini,,,,, tepuk jari!!! hahahaahaha 100000 markah untuk anda,, HAWA x yah nak ngarut, hehehehee

nah amik ipad ni ak bg!!! ahahaha mesti semua berpusu2 nak,,, hehehe sapa yg x nak beb ipad free,,, kucing yg aku yg bunting tu pun nak tau!! hahaha,,, ok2,, klau korg dah nmpk ipad ni kan, mesti korg fkir, erm leh on9 tanpa batasan, leh main game, lg2?? leh touch la kan??!!! ahhhaa!! pandai pon,,,, mestilah bleh touch!! ad korg nmpk org guna ipad guna mouse?? x pernah skali kan pd zaman globalisasi ni,,, ok memey sgt maju btul,,,,
motifnya disini,,aku nak cter bila kita touch ipad ni, mesti kita rasa suka kan?? seronok je dgn bangganya kita touch dia, pling x leh blah dgn pnuh perasaan dan mimik muka hahahahaha,,,
kita akan nak dan nak guna ipad ni sbb best,,, kan??
awak2,, samalah seperti hati bila di TOUCH,,

see??? rasa seronok bila kita sentuh hati org?? dpt miliki hati org??tpkan lepas kita syok2 sentuh hti org, ap la rasa klau kita tgl kan??? mesti perit kan?? aish,,
hawa bnyaknya tanda soal?? hahahahaha suka la,,,

ok kt sni hawa nak describe yg siapa kita untuk sentuh ati org?? siapa kita nak miliki hati org?? siapa kita wei??? (dgn kening angkt sebelah)
kita nak sentuh hati org, hati kita dah dimiliki oleh yg BERKUASA BLUM? kita nak sentuh ati org, hati dah disentuh oleh YANG ESA blom??
aish ha nak sentuh hati org, tp hati sndri masih kosong lg,,, baik x pyah la,,, g balik mkan snogurt sne!!!!

ha seblom kita duk sebok nak isi kan hati kita dgn sentuh hati yg x halal tu, baik kita pnuhkan dgn iman dan taqwa,, and pnuhkan dgn dimiliki sepenuhnya oleh yg BESAR tu,,, bru uummpphh!!!!

ha tgk ni??? ayuh bersama-samalah kita renovate blik hati kita!!! ayuh2 bangkit !!! ceh da mcm org besar diraja plak~~
wei2 korg, x rugi tau kita renew blik hati kita, and fullkan sepenuhnya pd yg ESA saja, bahkan lebih indah dan lbih mulia. seblom kita duk sebok2 nak TOUCH hati MANUSIA, baik kita TOUCH hati kita untuk PENCIPTA kita dlu ok? *kenyit mata sebelah*
ha pandai pon korg!!! good!!! aku pon ingtkan dri aku jugak~~~ pesan ak kita x yah lah duk sebok nak TOUCH hati manusia, focus dkat TOUCH hati kita untuk si DIA, i.ALLAH si DIA akan TOUCHkan hati kita untuk yg halal!! aww2~~~ comel kan DIA???

so kesimpulannya,,, jgn sesekali bg yg x halal TOUCH hati kita,,,, ok??? suruh dia touch hati ayah kita dlu k?? hehehehehe

No comments:

Post a Comment