Wednesday, August 15, 2012

aku perlu! kena! wajib! berubah~~

assalamualaikum!!! apa kbr korg2 semua??? alhamdulilah jika semua sihat2 belaka,,, erm ok skang waktu menunjukkan pukul 12.27 tepat, erm aje giler org semua nak tidur sbb nak bngun qiam! aku sebuk wt en3 blog,,, ish3! gulp~~~
hey2 jgn la salah anggap! jap ag aku tidur la, aku pon nak rebut peluang lailatul qadar jugak tu! sama2 lah kita eh? ameen moga dipermudahkan urusan!

ha tgk gambar tu? tu yg kat atas tu! alah wt2 x nampak pulek~~ poyos aww2!
erm faham dok? *angguk* ok good! a big clab for uolls!!!

ok kat sni aku nak cer, skang ni, ramai sahabat2 yg slalu igtkan aku about adab pergaulan, snang bahasa IKHTILAT, erm mereka x tgur ak direct but,dgn cre aku terbce blog mereka, dgn mereka komen2 status aku, aish,,, mula2 aku rasa betul2 menguji kesabaran! but at the same time, aku rse ad batu besar hempab aku! aduh!! sakit wei!,,, 
then aku masih lg rasa biasa2 jer, sbb aku masih rasa yg aku x salah, aku cuba nafikan! cuba dan cuba, but aku ni x d lah berhubung ngan laki, sekadar berkwn di twitter or fb saja,,, but ak masih rasa x salah, then aku wt muka selamber badak,,!! ahahaha (gelak evil)
aku fikir, aku sudah berubah, x d la org nak tgur aku, but masih rmai lg sahabt2 yg syg kan aku, mereka menegur aku dgn cre berhikmah beb! btul2 nak jge hati aku, but ak saja x nampak,,,,
sehinggalah harini,,,,
masa ptg td, lepas iftar, aku tgk 1 noti kt fb aku, then aku bukak then erk ad seorang insan ni share kan aku satu blog ni, dia tulis kt situ, baca dan muhasabah! gulp! tajuknya IKHTILAT! 
pergh aku rasa mcm muka aku kene seret muka kat tar! aku rasa ada rumah banglo 70 tinggkat hempab aku! wei yg bg link tu akhi wei! akhi! malu nyer aku! sgt2 malu! grrrr~~~
then aku bukak la blog tu, ok aku bce semua, then aku rasa ya ALLAH,, aku sgt hina, ampuni aku ya ALLAH, ampuni aku, aku x sanggup menjd murahan,,,,

ok2 aku x kata dgn hanya chat kt fb ngan twitter tu murah, but, jika x d kaitan tu asl la kita gatal2, nak wt tu semua,first think ALLAH wei! fikr tu,,, 

aku terus rasa, GULP! terhiris, then hati aku terus rasa malu dan bersalah giler2,,,,

oh terima kasih kepada akhi yg mesharekan blog tu dkat aku,,, sungguh terkesan,,,

oh terima kasih kepada blog seseorang sahabt kerana membuat aku terkesan,,,,

oh terima kasih kepada sahabat2 ku yg sentiasa sayang kan aku dan selalu menegur aku kerana x nak aku hanyut jauh dari landasan keimanan dan ketaqwaan,,,,

ok lepas ni aku perlu berhati2,, dan slow2 untuk kearah perubahan tu, 

satu aku selalu fikir, dan terkesan dgn kata2 sahabat aku sorg ni, "erm kesian nanti suami kau dapat sisa je sebab kau suka puji lelaki bukan mahram"

gulp! tersentak lagi aku,,, ya ALLAH,,, khilafnya aku! hinanya aku!

kesian lah kt si dia nanti jika aku tidak menjaga dari sekarang,
kesianlah si dia nanti jika aku berfoya2 pd waktu ini,
sangat kesian, ALLAH,

akan ku usaha untuk menjaga segala yg diberi pinjam didunia ini sebaik mungkin,,
doakan aku supaya aku terus istiqamah! doakan aku!


3 comments:

  1. itulah kita, sometime yang kita rasa biasa itu yang dosa. ! Allah!
    moga Allah sudi ampun.)'=

    ReplyDelete
  2. terima kasih ya ukhti! terima kasih, ALLAH moga ALLAH masih memandangku yg khilaf ini,

    ReplyDelete
  3. Astaghfirullahala'zim..
    syukur krn Allah yg mnggerakkan hati2 insan yg mnegur kite,,Allah x kira brpe kali kite jtuh,,but,Allah nk tgk adakah kite bgun kmbali slepas kite jtuh,,jdi,same2 lah kite mmprsiapkn diri sbgi produk yg brkualiti,,insyaAllah sbgi seorg muslimah sjati,,same2 kite truskan mujahadah,,ye,shbatku,,
    'mujahadah i2 pahit, krana syurga i2..manis,,'

    ReplyDelete