Thursday, July 19, 2012

apakah?:/

assalamualaikum!!!!! apa khabar korg??? sihat?? iman sihat?? alhamdulilah,,,, bersyukur lah korg dengan kehidupan yg ALLAH dah tetapkan untuk korg,, termasuk aku skali,,, lama sungguh aku x on9!!! eh2 bukan2 lama sungguh aku x meluahkan perasaan kat blog~~~ hahahaha salah taip, tertaipo plaks!!! ngeeh~~ erm korg bce x post2 aku yg lepas??  erm kalau x bce ag, g r bce skang!!! klau dah tu,, erm ap ek ak nak describe?? erm,,, ha!!! pasal cinton2 tu,,, erm aku rasakan,,, aku wt post tu ikut nafsu aku,, bukan ikut hati or iman aku,, minta maaf yer korg,,,, aku rasakan hati aku betul2 dinodai,,, erm means hati aku ni x ckup kuat, snang sgt nk perasan and cye kt org,, aish hawa2~~~ tp kan ALLAH nak tunjuk kt aku, yg mungkin dia bukan jodohku,,,, see x yah nk tgu2 mimpi,,, memang dah2 terang terangan ALLAH bg thu kt aku,,, ok aku i can't imagine biler aku terjumpa,,, grrrrr aduh spoil lah!!! hahahaha ap nak buat~~~ tpkan aku ok jer,,,, aku cter ngan mak aku kot pasal bnd ni,,, then mak aku ckp,,, kt kolej x d calon ke??? ouh mak ku syg~~~ hawa bru 18 biarlah,,, tgu 20 ok??? hahahahaha biar je la,,, erm masanya akan tiba,,, erm to dia,, thanks sbb dah bg harapan,,, and i know jauh bukan alasan,, maybe ad alasan lain,,, then jauh dijadikan alasan,,, terima kasih tau sbb buka mata hawa yg rabun ni!!! kalau x sampai biler2 hawa x thu,, and hawa anggap ujian ini adalah 1 tarbiyah untuk hawa!!! dan lepas ni,,, hawa be careful syg~~ ok know i'm 18 years,, keje kt kolej melambak!!! hahahaha (tiba2 cter pasal kolej) ok skang hawa ada kt rumah!!! seronok sgt2!!!!! ngee!~~~~ k la esok hawa post lg!!! bye2~~~

Sunday, July 1, 2012

jodoh di tgn ALLAH

assalamualaikum!!!! hye2 korg,,,, erm apa khabar iman korg semua??? ok ke x??? erm kalau x ap lg g lah tahujd or taubat or hajat dan mohon kepada YG ESA refresh balik iman korg tu,, x rugi beb!!! i.ALLAH akan mendapat ketenangan darinya,,,, dan percayalah~ cinta ALLAH adalah cinta yg hakiki!!! tak perlu meraguinya!!! dan tak perlu nak mendustakannya!!! yakinlah dan pasti dgn kuasa ALLAH,,,, love ALLAH dari segalanya,,, erm aku nak cer ni,,, korg baca x blog aku episod yg lepas??? erm sorry lah aku terlalu meluahkan di situ, korg jgn lah fikir lain tau~~~ aku hanya mengeluarkan ap yg ada di dalam hati aku sahaja, ...... ok tutup kes!!!!  ni aku nak cter sikit pasal JODOH~~~~ ehem dah senyum2 dah tu!!!! hahahahaha,, entah ap2 lah korg ni~~~~ erm soal jodoh memang rahsia, siapa kita untuk merungkainya, dan itu rahsia ALLAH, tiada seorg manusia dlm dunia ni pun thu dgn siapa mereka di jodohkan, tiada siapa manusia pun thu dgn siapa dia dipertemukan dan sebagainya. erm kita perlu usaha mencari joodoh itu, bukan hanya menunggu, dan mestilah kita nak jodoh kita yg baik2, or alim or ap2 je lah, but!!!!! ingt ni, kita knelah bersedia menjd seperti ap yg kita inginkan~~~mne boleh kita nak tp kita sndri ngok ngek kepala senget, ish3~~~ x elok, ALLAH akan bg ap yg sepadan dgn kita, percayalah.OK KALAU KORGSIBUK MNGEJAR JODOH YG BAIK, korg kne lah jd baik dahulu!!! ingt tuh!!! kalau nak cri jodoh yg solatnyer sempurna, korg pon knelah sempurnakan solat korg tu dlu!!!! and mcm2 lg lah!!! setiap kali solt tu, berdoalah agar ALLAH membukakan jalan yg mudah untuk kita jumpa siapa jodoh kita, and jgn terlalu mengharap,!!! dan kalau doa tu jgn lah specifickan siapa orgnyer,,,, x semua kita nak kita dpt, mungkin ALLAH bg lbih baik yg kita x dpt jangkakan~~~ erm aku yakin ALLAH sygkan hambanya yg sygkannya~~~~ so sebelom kita menyerahkan kasih syg kita pd seseorang itu, ap kata kita sama2 mengejar kasih syg ALLAH,,,,, cinta ALLAH cinta yg hakiki kekal sampai bila2,,,,,,, ap lg jom lah kita bercinta dgn ALLAH dlu!!! huhuhuhuhuhu,,,,,,,,, erm to my future MR HUSBAND!!! hawa sedang berusaha menjadi yg terbaik,,,,, doakanlah hawa,,,,,, amin~~~~ hehehehe ( x pasti siapa pun) huhuhuhuhu,,,,
erm korg hayati tau lirik lagu ni!!!! best giler,, aku dpt lgu ni dri youtube lah!!! huhuhuhu  k lah ni jer post harini,,,,, t jumpa lg!!!