Saturday, June 30, 2012

rintihan hati

assalamualaikum,, hye2 korg,,, apa khabar iman anda??? alhamdulilah jika sihat, jika sakit erm pergilah refresh blik iman korg tu yer,, mohon dari yg ESA tu~~~ erm ni aku nk cter ni,,, pasal hati,,,erm cm ner ek nk cter,,, dalam waktu sekarang aku sedang berusaha untuk keep mujahadah,,, sejak aku kembali ke pangkal jalan, hatiku memang tertutup untuk laki2 kat luar sana, x kira siapa pun, walau pon laki tu alim semacam sekalipun, dan aku tak berminat langsung. erm walaupun ada laki yg baik sukan diriku tapi aku tetap dgn perinsip aku hatiku hanyalah untuk yg halal bg ku sahaja,keep mujahadah hawa!!!! pesan ainul kepada aku. ok lepas satu harini, bila aku g program di CHERAS sebuah sekolah agama, aku terjumpa dgn seseorang yg aku pernah terjumpa sebeluum ni, kat sebuah program masa lepas spm, tp memang aku x amik portlah pasal laki so aku macam x ingt sgt lah dia ni, tapi kan sejak bertenu dgnnya masa program haritu, hati aku selalu berdebar2,,, dan aku selalu doa dlm hati, "YA ALLAH jika dia bukan untukku kau sisihkanlah perasaan ini,," aku menangis,,,, aku masih berusaha untuk mujahadah kerana ALLAH yg esa, bila aku blik dri program tersebut aku masih berdebar2 lg,,, dan enthlah x dpt nk ditafsirkan, and bila solat aku selalu berdoa kebaikan untuk drinya. and sehinggalah lepas satu peristiwa, aku tak thu lah aku dah terlepas bicara pada dia di FB sampai dia merasa kecil hti dan agak mrah dgn aku, then aku rasa sedih sgt sbb aku dituduh untuk ........ ya ALLAH itu bukan niatku untuk mengatakan sebegitu kepadamu,,,, then aku menangis,,ketika solat,, menangis dan menangis,,, aku x thu knp,,,, aku rasa sedih sgt, padahal dia bukan ap2 pun untukku,,, tp aku merasakan kelainan drinya, tiada siapa yg thu isi hatiku kecuali allah yg esa,,dan aku sudah buat 2 kali istikharah, then sampai skang masih x thu jawapannya, setiap kali solat aku sentiasa berdoa, ya allah jika dia untukku kau bukakan jalan untuk ku menerimanya,, sehingga sekarang aku masih buntu tak thu nk tafsirkan perasaan aku mcm mne,,,, hati aku berbolak balik,,,, bukan aku marahkan drinya, tp aku sedih,,, aku hanya tgu petunujuk dri ALLAH mungkin ini ujian buatku,,,,, aku berharap dia untukku,,, dan jika dia merisik ku pd ketika ini pun aku sedia menerima dia seadanya,,,,,, ya ALLAH bantulah aku~~~~

No comments:

Post a Comment