Wednesday, April 4, 2012

bahagia :)

assalamualaikum!!!! ha!! ap kbr korg semua??? sihat x ni?? klau x sihat,,,makan ubat and bnyk berzikir yer!!! iman ok?? check btol2,,,ok ke x?? ok? alhamdulilah!!! erm,,,,,,,ap ek,,,,ha,,,nk cer ni,,ak kan anak last dlm family,,and sorg je pempuan,,,so ak dilanda kebosanan sebb x d kwn kot nk berbual or what ever la buat bnd yg ngarot2,,,,ak ad kwn baik,,,,,,ni dia si comel!!!
ha!!comel kan?? alah korg kte x comel pon,,ak tetp akan ckp comel!!! ak ske giler kt kucing,,,,,btw umah ak ad 3 ekor kucing,,semua kwn2 ak kt umah,,,,kucing2 tu slalu dgr bebelan ak,,,time ak sedih,,,time ak happy,,time ak tiba2 dtg angin nk ckp,,ak ckp la ngan kucing,,,,.eh korg jgn salah sangka plak,,ak blom mental lg tau,,,bg ak kucing tu anugerah ALLAH,,walaupon ia hanya seekor kucing dlm erti kta haiwan,,but kita wajib syg die,,,klau kita manusia x syg die,,kesianlah die,,,t akhirat di soal??hehehehe,,,bg ak jugak kucing2 ini akan doakan kesejahteraan untuk kita,,,dia berzikir sentiasa mengingati ALLAH,,,,walau dia tiada akal,,,tp ALLAH jd kan die sangt comel,,,,,,,mampu memikat hti siapa saja,,,ni ak nk cter 1 story ni,,,

ayah ak dulu x suka kucing,,dlu adik bradik ak ni suka kucing,,x kiralah kucing jiran mne hbis kiita owg sebat bwa blik(hehehe kecik2jahat) pastu bwa masuk rumah,,and ayah cukup marah dan pantang segala mangkuk pantang lah klau ad kucing msuk dlm rumah,,,,sebb ayah kata,,,kaki kucing kotor,,t dia pijak kt tmpt solat,,,,mak pon slalu jwb,,(kelakar skit) memanglah kaki kucing tu kotor,,x d org nak buatkan dia kasut,,hahahahaha agak r mak ske wt lwak,,,,(tergelak guling2) tp tu lah ayah memang anti kot ngan kucing,,tpkan 1 hri tu mak sdare kita owg nk bg kucing parsi tau,,,memang comel,,,,tnyer ayah,,pastu ayah kata duk luar x pe jgn bg msuk dlm umah,,pastu ak,mak and abg g lah amik kucing tuh kt melaka,,,siap bli sangkar,,ingtkan seekor,,,3 ekor skalu gus,,,hahaha bwa blik,,,,nak thu akhir nya,,,tup-tup...ayah yg jge kucing2 tuh,,,,sbb kita owg slalu x d rumah,,,,ayah yg bg kucing2 tu mkn,,,comel!!! kucing tu boleh jer msuk umah,,,pg2 ayah bsuhkan sangkar kucing tuh,,,ayah bgkan mkn,,,ayah kautkan tahi kucing tu (klu berak bersepah) klau ad kucing x blik,,ayah yg sibuk cri,,,kucing tu pon dgr ckp ayah sorg jer,,grr,,,kesimpulannya,,,,ayah yg syg giler2 kt kucing2 tuh,,,tgk,,,hebatkan kuasa ALLAH,,,,,,


ha,,,sweet kan ayah ak???hehehehe tpkan,,,tgk kucing hati ak leh tnang kot,,ciptaan ALLAH semua indah2,,,x cyekan,,time korg bosan2,,g tgk ciptaan ALLAH,,,x kisah lah ap,,,tadabbur alam,,,best tau,,,,
hehehe mcm ni la muka ak time tenang,,happy jer,,,,erm dah hbis dah cter ak psl kucing,,t ak post lg eh,,,,,bye2,,,,

No comments:

Post a Comment