Sunday, April 22, 2012

banyak cerita hawa!!

assalamualaikum!!! hye2,,awak2 semua apa kabare??? sihat?? iman?? ok x?? erm ak alhamdulilah semua baik2 sahaja diatas keizinan my love ALLAH yg ku syg!!! hahaha,,,ak rse agk lme la jugak ak x update blog ak yg agak kuno giler ni,,,(ceit!!)ha tgk title ak,,banyak cter kan3?? hahaha (hawa please!!) ok2,,,ak nk cer sekali harong mls nk post2 en3 bnyk2 kali,,,buang tenaga jari ak jer coz ak ad bnyak kje lain nak wt!! firstly uuoollzzz ak nk cer pasal cupcake!!!
ha!!! kecur x tgk pic cupcake ni?? sila lap air yang payau2 tu kt dagu korg yer!! hahaha sdap kot rupa cupcake,,(rupa je sdap) hahaha ha ad ap dgn cupcake??? ok2 back to bisnes!! (hawa jgn nak ngarut!) hawa and akk INCHE NADIAH HAZIRAH wt projek yg x berapa semenggah ni . projeknyer ialah wt cupcake!!! ahahaha,,cye2 x??? x cye dah x heran pon,,, erm agak clumzy la sbb bru first time nk wt kek!! amekao,, mcm2 berlaku!! tu la hawa masa mak ajak wt kek x nak tlg!! ahahaha (nasib) dah lah ak salah step,,main lenjan je ikut suka bpak kucing ak wt cupcake yg x berapa cup tu hahaha,,, lastly jd lah jugak!!! main bedal je buat,,kita wt testing dlu sbb t nak jual!! nk wt bisnes!! nk kumpul duit dlm msa yg sama nak isi masa lpang hahaha,,,, tp kan x jd cupcake!! but jd BOWL CAKE  hahaha byg kan lah cm mne rupanya lebar semacam jer hahaha,,,gmbar nyer ak x nak tunjukkan,,,hahaha hbis t kantoi klau bkal2 HUSBAND ak tgk,,x semegah jer hahaha,,,(ppfftt)  ok ttup cter psl cupcake!!!

ok,,,cter seterusnya,,tgk la iklan dlu,,hahahaa (x masal) erm nk cer ni,,,korg semua knl x PROF MADYA HARLINA HALIZAH BT SIRAJ??? x knl?? penceramah yg selalu keluar kt tv and radio tu? ni gambonyer,,,
ha!! ni la orgnyer,,,ok pernah x nmpk beliau ni kt tv??? mne yg x thu siapa ni nmpk beno le memang x amik port tentang ceramah2 agama,,,serius ak ckp (berkerut kening) hahaha ya ALLAH tokoh yg hebat ni x kan x thu kot,,g duduk dlm gua sne!!! klau artis yg ngarut2 semua ko knl ek?? ni yg gram nih!! (hahaha x masal) ok2 sorry teremo x memasal,,,, ha tokoh ni dtg muar semlam!!! bg ceramah,,,first time meet her!! aaww ak sgt2 lah teruja,,, x dpt nk tafsirkan dgn kata2!!! wei sape yg x teruja jumpa org popular and tokoh yg bnyk ilmu di dada!! klau artis ak x teruja langsung!! lainlah kumpulan nasyid DEVOTEES!! (x habis2) hahaha ok back to story,,, DR HAR ni org IKRAM,,,,hehehe so memang ad keistimewaan lah,,,ak dpt salam dia!! dpt pelukan dia!! aawww!! ya ALLAH ak pesan kt dia smpaikan salam ak kt akk HELIZA!!! aaww,,tersgtlah osem DR HAR ni...sporting je,,dia kate t dia smpaikan!!! love sgt2 DR HAR!!!! hehehe,,,,(minat heliza yg menebal) and ak pon bergmbr ngan DR HAR!! tgk ni!!
ha!! cntik x kami??? MAK, DR HAR and ak!!! serius ak suka giler tgk pic yg osem ni!!! cntik kot kami,,,,hahahaha uuoollzzz jgn jeles!!! hihihihihi,,, ak memang nk sgt jd like a DR HAR,,pakar motivasi,,penulis novel,penulis majalah,ya ALLAH,,bestnyer,,doakan ak jd sperti beliau when i grow up and have a good carrier!! PAKAR PSIKOLOGY KANAK2!!!,,,PROF HAWALIZA BIT ZAINAL~~amin~~

hehehe sebenarnyer ni jer cter ak sgt osem ni!! hahahaha,,,,nah tgk pic ni,,
hahahaha thu ni sape??? x thu meh ak g thu,,ni bakal MR HUSBAND aku!!! hahaha (masal) hawa da start perasan dah,,,,, ni salah seorang penyanyi nasyid devotees la korg,,,ak ni memey pemint setia DEVOTEES,,x thu knp,,,lgu2 DEVOTEES semua cun2 giler,,,klau dgr best je,,,x cye g search kt youtube lgu DEVOTEES,,,dgr 1 per 1 gerenti osem!!!,,,,hewhew,,, ni ha ahli kumpulannyer,,
ha!! semua kacak2 aaww2,,,hehehe x d pape pon,,,,yg aku mint nmenye ADI AKMAL BIN SEHROM klau x silap,,,,,,erm k la pnt dah ak menaip,,,t klau ad cter2 yg osem ak post ag k korg,,love u!!! thanks jd pembaca blog ak ni!!! syg korg!!!

Sunday, April 8, 2012

excited+sedih= tak caya nak g balajar dah

assalamualaikum!!! whoot2,,hye korg!! ap khabar iman?? sihat?? alhamdulilah sihat,,,erm,,,(berfikir sejenak) ap ek ak nk cter kali ni,,,,klau korg tgk tajuk en3 ak ni,,ap korg ngah fkir skang ni???cerciter2,,,,hahahahha(x dgo pon korg ckp ap?) hahahahaha hawa!! jgn nak mengarut ok!!! ok back to bisnes!! ak excited kot nk g blajar x lme lg,,,cye x??hahaha ak sndri pon cm x cye jgak,,,insyaAllah ak akan blajar disini,,,tgk ni,,
ha!!!(ceh excited) ni la kolejnyer,,,thu x?? klau x thu g thukan sne hahahaha (da start ngarut) erm kolej ni under UIA,,,kira anak UIA la jgak,,,,t konvo kt UIA kot,,,,thu ak amik kos ap??? ehem2,,,, ISLAMIC EARLY CHILDHOOD EDUCATION,,u thu x ap??ok dlm bahasa melayunyer,, PENDIDIKAN ISLAM AWAL KANAK2,,ha cikgu tadika beb ak!!! comel!! hahahaha(perasan)ceit!!erm 27.5 ni ak g daftar la,,,,hahaha ak excited sgt2 nk g sne,,but at the same time i feel so sad,,because i terpakse berpisah with friends!!! lg lah berpisah ngan geng2 usrah!!! ouh,,OMJAY!!! erm,,,tp x pe la ok saje,,,setiap pertemuan pasti ada perpisahan,,lg pon masing2 akan sambung study die org,,x kan lah nk duk umah jer,,,,,erm klau ad rezeki ak akan study ke sini,,tp klau rezeki ak kt tmpt lain,,ok jer,,ak cter kt korg ,,,dont worry syg!! (aww!!) hahahaha,,erm nk tunjuk pic ni,,
comel x??hahahaha ni anak ak ngan doktor soleh!! hahahaha(x masal) x kahwin ag,,,,calon pon x d lagi,,,hehehhe ni anak sdare ak,,,,sje je nk tunjuk ngan korg sifat keibuan ak ni yg lme terpendam ni ahahahahaha!!!! (grr) doakan ak dpt anak yg comel mcm ni,,,,,amin!!~~~~~

Wednesday, April 4, 2012

bahagia :)

assalamualaikum!!!! ha!! ap kbr korg semua??? sihat x ni?? klau x sihat,,,makan ubat and bnyk berzikir yer!!! iman ok?? check btol2,,,ok ke x?? ok? alhamdulilah!!! erm,,,,,,,ap ek,,,,ha,,,nk cer ni,,ak kan anak last dlm family,,and sorg je pempuan,,,so ak dilanda kebosanan sebb x d kwn kot nk berbual or what ever la buat bnd yg ngarot2,,,,ak ad kwn baik,,,,,,ni dia si comel!!!
ha!!comel kan?? alah korg kte x comel pon,,ak tetp akan ckp comel!!! ak ske giler kt kucing,,,,,btw umah ak ad 3 ekor kucing,,semua kwn2 ak kt umah,,,,kucing2 tu slalu dgr bebelan ak,,,time ak sedih,,,time ak happy,,time ak tiba2 dtg angin nk ckp,,ak ckp la ngan kucing,,,,.eh korg jgn salah sangka plak,,ak blom mental lg tau,,,bg ak kucing tu anugerah ALLAH,,walaupon ia hanya seekor kucing dlm erti kta haiwan,,but kita wajib syg die,,,klau kita manusia x syg die,,kesianlah die,,,t akhirat di soal??hehehehe,,,bg ak jugak kucing2 ini akan doakan kesejahteraan untuk kita,,,dia berzikir sentiasa mengingati ALLAH,,,,walau dia tiada akal,,,tp ALLAH jd kan die sangt comel,,,,,,,mampu memikat hti siapa saja,,,ni ak nk cter 1 story ni,,,

ayah ak dulu x suka kucing,,dlu adik bradik ak ni suka kucing,,x kiralah kucing jiran mne hbis kiita owg sebat bwa blik(hehehe kecik2jahat) pastu bwa masuk rumah,,and ayah cukup marah dan pantang segala mangkuk pantang lah klau ad kucing msuk dlm rumah,,,,sebb ayah kata,,,kaki kucing kotor,,t dia pijak kt tmpt solat,,,,mak pon slalu jwb,,(kelakar skit) memanglah kaki kucing tu kotor,,x d org nak buatkan dia kasut,,hahahahaha agak r mak ske wt lwak,,,,(tergelak guling2) tp tu lah ayah memang anti kot ngan kucing,,tpkan 1 hri tu mak sdare kita owg nk bg kucing parsi tau,,,memang comel,,,,tnyer ayah,,pastu ayah kata duk luar x pe jgn bg msuk dlm umah,,pastu ak,mak and abg g lah amik kucing tuh kt melaka,,,siap bli sangkar,,ingtkan seekor,,,3 ekor skalu gus,,,hahaha bwa blik,,,,nak thu akhir nya,,,tup-tup...ayah yg jge kucing2 tuh,,,,sbb kita owg slalu x d rumah,,,,ayah yg bg kucing2 tu mkn,,,comel!!! kucing tu boleh jer msuk umah,,,pg2 ayah bsuhkan sangkar kucing tuh,,,ayah bgkan mkn,,,ayah kautkan tahi kucing tu (klu berak bersepah) klau ad kucing x blik,,ayah yg sibuk cri,,,kucing tu pon dgr ckp ayah sorg jer,,grr,,,kesimpulannya,,,,ayah yg syg giler2 kt kucing2 tuh,,,tgk,,,hebatkan kuasa ALLAH,,,,,,


ha,,,sweet kan ayah ak???hehehehe tpkan,,,tgk kucing hati ak leh tnang kot,,ciptaan ALLAH semua indah2,,,x cyekan,,time korg bosan2,,g tgk ciptaan ALLAH,,,x kisah lah ap,,,tadabbur alam,,,best tau,,,,
hehehe mcm ni la muka ak time tenang,,happy jer,,,,erm dah hbis dah cter ak psl kucing,,t ak post lg eh,,,,,bye2,,,,

Monday, April 2, 2012

degupan jantung

assalamualaikum, hye korg,,, apa khabar?? iman baik?? alhamdulilah,,moga ALLAH permudahkan urusan kita semua,,,2 hari lpas aku pergi program ISK anjuran IKRAM,,,erm klau nak bg thu isi program tuh panjang sgtlah,,hehehehe nanti ak rjin ak post eh ap yg ak dpt mse program tuh,,btw best lah,,,,,

ha,,tgk gmbo ni,,,ak x thu lah skang hti ak tgh sedih ke,, happy ke,,gugup ke,,gementar ke,,,bercampur+campur,,mcm ni cternyer,,ak ad msj kwn ak ni,,,but die lelaki,,,tp ak msj sekadar time bosan dan guna pon KO+AKU,,,and ak x d msj bnd plik2 pon,,,ak msj die like mcm ak msj kwn2 kelas ak lah,,,,kwn2 usrah ak thu lah,,bkn ap pon,,,but at the same time,,abg ak thu kot ak msj die,,,td die bg thu ak,,O M JAY!!!grrr,,,,patut la ak rse berdebar,,,,and ak rse bengang,,,tp kan ak x tkot pon,,sbb bkn ak ad sebrang hubungan pon ngan die,,kwn ak tuh,,,x d paper pon,,tp rse mcm erk,,,adeh susah kwn ngan org sama program,,,,,plak die baik ngan abg ak,,,hmm,,,,ak terkejut+diam ajer,,,klau abg ak mrah pon,,ak ok jer,,,biarlah,,,tp hti ak skit sikit lah,,,,ni bg pengajaran buat ak supaya lepas ni ak x yah msj lagi laki2 yg x d ap2 hubungan ngan ak,,,ak kne jge hati ak,,,,just for ALLAH,,and MR HUSBAND,,,sabar lah dikau wahai hati,,,,,erm nk bg thu ni,,,bln 5 insyaALLAH,,ak dah start g belajar di IPT,,,,doakan ak kwn2,,,,