Thursday, March 29, 2012

Hala Tuju

assalamualaikum, apa khabar semua? sihat? iman apa khabar? alhamdulilah semua sihat-sihat belaka, moga Allah permudahkan urusan kita sebagai KHALIFAH di atas muka bumi ni. Harini mood hawa berbunga-bunga! tak tahu lah kenapa, awak-awak semua, da baca tak cerpen hawa? ha tu hawa bru siapkan, kalau belum baca pergilah baca, ada kat post bawah tu. harini hawa nak cerita pasal HALA TUJU, ha! tahu apa itu hala tuju? kalau dah tahu kene tahu juga, hawa nak cerita hala tuju hawa tau hehehehe, siapa yang sama umur dengan hawa? angkat telinga semua? hahahahaha tak masal, ok straight to the point, siapa yang sama macam hawa, mesti tengah fikir or pening sikit nak study mana lepas ni kan3???? ha!! macam tu juga sama dengan hawa! pening kot nak pergi belajar kat mana? mana yang banyak A spm pun mest bertambah pening sebab banyak U kot kejar, tapi mana yang biase-biase je untung sikit, statik je dapat belajar, mana yang agak-agak kurang A sikit macam hawa ni pun pening, nak pergi belajar kat KOLEJ SWASTA mana? nak ambil kos apa lepas ni? hawa ni tak ada lah kaya pun tapi, mak ayah suruh masuk kolej swasta and tak bagi hawa masuk fprm 6 or yg kemahiran, sebab bukan minat hawa kat situ, by the way, hawa nak bagi tahu cara terbaik ialah buat ISTIKHARAH!!! ha!! pernah dengar tak?? jangan salah sangka ye, istikharah tak semestinya untuk mencari jodoh je, istikharah adalah untuk meminta pertolonga dari ALLAH untuk membuat sesuatu keputusan yang sukar dalam kehidupan kita.
awak-awak dapat tak mesej hawa sampaikan? istikharah penting sangat, dari yang hawa tahu sebab hawa study sikit, waktu-waktu yang mustajab buat solat istikharah adalah waktu sebelum tidur atau pun waktu selepas solat subuh, insyaAllah petunjuk akan dapat, ALLAH akan bagi permudahkan urusan amin~.tahu tak cara nak buat? ha buat macam solat sunat yang lain, dua rakaat, rakaat yang pertama baca surah AL FATIHAH macam biasa, dengan baca surah pilihan biasa, rakaat kedua baca AL FATIHAH juga dengan baca surah AL IKHLAS tiga kali,tu yang hawa tahu lah, baca surah apa pun tak ada masalah sebenarnya,ha doanye ada, nah baca ni
ha! nampak tak? kalau tak nampak awak cari lah kat google, banyak, hehehe tak pun awak beli lah buku pasal istikharah, tak pun awak tanya lah ustaz or ustazah awak, lagi senang. hawa nak share je ni,

btw korg,,,, plik x tgk penulisan ak kt ats ni??? skema giler kot,, hahahaha bkn ap ak nk berlatih tulis skema mcm tuh untuk hmmm ntah lah,,test je kot,,,tp x sebati ngan jiwa ak lah hikhik,,,,,ak sempoi not skema ok!!!! hahahahaha
hehehe ni rupa ak bila mencri idea untuk menulis,,, kt ats tu ak share kan tips2 untuk istikarah bila kekalutan,,x thu nak wt keputusan yg mne 1.....mcm ni,,
ha!! pningkan nk plih mne hala tuju?? jln yg terbaik minx pertolongan ALLAH dengan istikharah,,,,selamat mencuba ye!! hehehe hawa ingtkan untuk dri hawa jugak,,,klau ap yg hawa share kan salah,,,maaf yer,,hawa ni insan yg kerdil,,,,,yg baik semua dri ALLAH yg buruk semua dri hawa,,,,,,bye2,,,,

No comments:

Post a Comment