Wednesday, February 1, 2012

khilafnya diri ini

assalamualaikum,,,,
harini ak post entry x ceria selalu yg mcm sebelom2 ni ak post,,,semua ad ceria,,epy jer,,tp ak pon manusia,,punya perasaan,punya hati,punya jiwa,,,,,ak rse skrang ni ak dlm dilema kesedihan,,,tak thu mengapa,,,ak rse dri ak ni khilaf sgt2,,,,,,rse btul2 menyentap jiwa ak,,,,ya ALLAH tlg lah,,,,,selama ni ak x perasan,,,,tp ditegur bru ak perasan,,,,mujur ad yg sudi mengingatkan ak dri terleka,,,,,terima kasih ya ALLAH,,kau hadirkan dia untuk menyedarkan ak,,,mesti korg tertnyer ap sebb ak rse sdih???erm tu ak x bg thu lah,,,sgan lah,,,,tp ak nk bg thu korg ni,,,kita jge hati,,jga batas pergaulan,,,,jga pandangan,,hanya bukan skadr luaran,,,dalaman pon same,,,,,kdang2 kita x sdar,,yg kita ni dah terlbih,,blik2 bila di laman sosial,,,,seronok jer komen2 n chat ngan bukan mahram,,,,,,kita leka,,,,,tp renungkanlah kembli,,,,,kita menjganya bukan sekadar luaran,,dlaman juga,,,,,bukan sekdr bila keluar,,jer,,tp bila berada dlm situasi moden skrang ni,,,,klau boleh elakkan,,,,,untuk berinteraksi dgn yg bukan mahram,,,,seeloknya,,,,kuatkan dri anda,,,ak share sbb ak pon da lalui,,,,mujurlah ad hamba ALLAH yg sudi menginagtkan ak,,,btul2 terkesan dan menyentp jiwa ak,,,,,,dri ini khilaf,,,tpi manusia tidak lari dri melakukan kesilpan,,,,,,tapi ALLAH dah bg akal,,,,gunakan sebaik mungkin,,,,,,,ak msih rse sedih,,,mlu pon ad,,,,dkat ALLAH mlunyer,,,,,,jom lah sama2 kita istiqamah,,,,,,dan perbaiki dri kita kearah kebaikan dan diredhai ALLAH,,,,,,,thanks kerana sudi bca,,,,doakan ak yer,,,,,

2 comments:

  1. alhamdulillah..
    mujur ada juga kawan yg sudi tegur kita kan?
    kadang2 kita tak sedar apa yg kita buat..namun org nampak apa yg kita buat..
    bak kata org..kalau nak tanya kebaikan kita tanya pada kawan...tapi kalau nak tanya pasal keburukan kita tanya pada musuh.. ^^,

    have a nice day

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah ada orang yang sudi mengingatkan, memang betul pun kita tak perasan apa yang kita lakukan itu salah,selagi ada masa perlu perbaiki diri, sentiasa berusaha dan berusaha,,,,,,,, syukran jazilan,,,,

    ReplyDelete