Sunday, January 29, 2012

nak NIKAH tak nak BERSANDING

assalamualaikum,,whoot2~~~~~
ha,,,korg  tgk gmbo ni~~~~mest menjd tanda tnye kan3????hahahha sje je ak ltak gmbo ni,,,,,amik mood post entry ni dgo lgu HINDUSTAN hahahaha x boleh blah,,,,,alah boleh je aslkan x melalaikan,,,,,erm bce x tjuk kt ats tu???ha tjuk nye psl kahwin2 la,,,hahahhaa mesti korg yg slalu follow blog ak mest bosan,,asyik la cter pasal kahwin je hawa ni,,,,,gtal sgt nak kwin ke ap???hahahahaha whoot2 korg jgn la slah sangka,,,,klau korg yg btul2 knl rpat ngan ak pon,,ak ni jnis suka berangan bnd yg ntah ap2  hahahaha ak ngaku,,,,klau bab2 kwin lg lah ngarut2 hahahaha...itu lah ak,,,tp ak akan pastikan post ak akan ad ilmu yg boleh di share untuk korg semua pembaca yg setia,,,,syg u all lah!!!!,,,,,,ok2,,melencong plaks ak ni,,blik semula cter ak,,,,ha korg yg perempuan seperti ak ni,,mesti lah kan nk wt wedding korg grand2 kan3???hahahaha biasala tuh pempuan x dinafikan,,,,ak pon sme wei,,,,klau boleh nk wt wedding of the year lah hahahaha,,,lg sape yg ank perempuan sorg tu,,,,,,erm,,,mcm ak!!!hahaha my mom da berangan kt mne nk buat pelamin,,ap lah,,,,pkai bju ap lah,,,mak!!!!! hawa blom pkir nk semua tuh,,yg hawa slalu pkir skang ni siapalah bkal husband hawa!!!hahahahaha,,,,,biasalah ibu,,,mestilah die nk yg terbaik untuk ank die,,,,,nk nmpk cantik,,,,blik2 mest org tnyer "eh anak sape tu kahwin?wah grandnyer wedding die..." wah mesti la mak bangga dgo kan3???hahahahaha biasala tuh fitrah manusia,,,erm dlu ak memang nk semua tuh,,,,mesti best semua org tgk kita bersanding,,,,msing2 mesti puji punyalah "wah hawa cantik pelamin ko?? cantiknye bju bersanding ko??" hahahahaha best kot,,,,,tp skang dah ad kesedaran,,,x nak lah semua tuh,,nak nikah jer,,,boleh x??? mak boleh lah???x yah membazir wt pelamin bagai,,,,
ha!!! nk mcm ni jer,,,sweety kan3???hahahha x sabo nyer ak nk rse bnd mcm ni,,,,aaissshhh sabo2 hawa,,msenyer akan tiba jugak insyaAllah,,,,sebb kan dlm islam nikah yg penting,,,yg lain2 tu harus jer,,,,erm angah ak ckp lah dosa kot bersanding sebb boleh langgar hukum syarak,,,example erm dduk atas pelamin,,,renjis2 bagai,,,baling bunga rampai n gula2,,,ap lg mcm2 lg la,,,,,,,erm x elok,,sebb ikut adat hindu,,,,,memang la adat melayu,,,,,,tp kan wlaupon kita org melayu,,kita muslim right???so klau adat tu bwa kita ke neraka,,,kita nk ikut jgak ke???ish minx dijauhkan,,,,erm tu lah,,kdang2 org ni x fham btul2 cara islam,,rmai org suka ikut adat,,,but tu salah,,,,,eh2 ak x menghalang,,tp ak just sampaikan jer,,korg pkir2 kan lah yer,,,,hahahaha ak nk nikah jer,,,bersanding x nak,,tp nk wt pelamin comel untuk bergmbr,,,,,erm jugak tukar2 bju tuh,,,,nk amik gmbo with my husband,,,,,kenangan,,,,erm wt la kenduri kwin mcm biase,,ad mkn2,,,,,n ak nk jemput kumplan nasyid n penceramah,,,,,so sweet~~~~hahahahaha yg penting nikah tu
hhahahaha sape punye tgn lah nanti yg ayah ak nikah kan,,,,so sweet!!! erm bg ak kan,,hantran x penting sgt lah,,ikutlah laki tu nk bg bpe,,yg pnting mas kahwin tau2,,,,,,klau lg rendah lg bgus menurut islam lah,,tp org skang mkin tinggi,,mkin tinggi,,erm tu lah,,kesian org laki siap berhutang,,,,,nk kahwin punye psl,,ish3,,,kesian,,,ikut adat sgt,,sndri merana,,,,,,ak ni x kisah pon,,hntran bpe,,,,yg penting ALLAH redha,,klau kwin hantran beratus ribu pon klau ALLAH x REDHA x guna jgak kan??? ha baik korg plih nk ALLAH redha or nk hantran tinggi tp ALLAH x redha??? thinking lah yer,,,,,klau ak sonang ajo,,,,ikut la pihak laki,,ak ok jer,,,,ak nk perkahwinan ak mcm ni,,
fuuh sweet giler kan???hahahha yg girl cantik tu ak,,,,yg boy hensem tu ak x thu sape,,,,,lom jmpe lg jdoh ak,,,,gmbo kartun pon jd lah hahahaha,,,t ak nk mcm ni lah pkaian pengantin ak,,,,cntik x???tutup semua aurat,,,,,,,yeah,,,,,tu yg ak hope,,,doakan ak yer????thanks korg,,amin~~~~~ERM K LAH,,NI JER YG AK NK SHARE KT KORG,,,KERING IDEA NI NK TAIP LG HEHEHEHEHE,,,,,,,,kalau ad yg salah fakta tu korg btul2kan ler kt komen,,maYBE ak x perasan,,,,,yg baik itu dari Allah,,yg bruk dan khilaf dri ak yg lemah ini,,,,,,daaaa,,,,,
suatu hari nanti~~~~~~nk mcm ni,,,,,,,,,,,,,,,,,amin~~~~

1 comment:

  1. walimatul urus ni pntg utk kte sbarkn pekahwinan untuk elakkn ftnah..pelamin?? tulah mslhnya skrg..byk adat2 hindu x dnafikan..bley dtgkn riak..bley mmpamerkan kecntikn isteri..tapi pndpt sye klo ibu ayah berhjat nk tgk anak naik pelamin apa slhnya..buat plamin dlm rumah..gmbr2 tok kluarga jek..x yah renjis aur mawar//x yh blg duit.slagi syark terpelihara..insyaAllah

    ReplyDelete