Friday, January 13, 2012

bila bersahabat

assalamualaikum,,,,,whoot2 korg,,,,,,hehehehe erm siang td ak bru je post something,,korg da bce lom??klau lom g la bce post ak yg kt bwah tuh,,,hahahaha sje jer promote,,erm kali ni ak nk post tentang SAHABAT<3
erm mest dlm hidup korg klau x dkwn cm bosan giler kan3??? bhong la klau korg leh hidup dlm keadaan kesunyian,,,lain lah org yg ske sorg2 tuh,,erm lain org lain cre,,,,ak ni memang jnis ske berkwn,,,n kalau ak g mne2 pon,,ak msih boleh dpt kwn baru,,,bagi ak dgn kwn2 lah ak nk bergembira suka n duka,,,sebab ak da terbiase kot tgl kt ostel,,,sebb kt ostel kan kwn2 kita segalanyer,,tp x d la sgt kan,,tp kwn2 la jd pengubat duka,,,,,klau gaduh tu,,x bertegor n whatever la,,,ak jamin korg pon ad alami bnd yg same mcm ak kan3???bhong la x d,,,erm tujuan ak tulis post ni sebb ak nk ingtkan balik dri ak ni biler berkwn,,,,hey2,,,korg jgn salah sangka kwn eh,,,ni kwn antara sjenis jantina,,,,tau bkn lainn gender,,,,,hehehehe klau lain gender lain da jdnyer,,huhuhuhuhu amik mood tulis post ni sambil dgr lgu akrab persahabtan,,,,hehehehe erm ok la sambung blik,,erm ak pernah ad pengalaman,,,,,biler berkeadaan dlm 2 situasi,,,,,ak cter pasal situasi pertama,,mse ak sek lg thun lpas,,,,ak dipilih untuk ke sebuah kem ni kt jb,,,,,kt tuttt_____ n kwn2 kt sne semua ak x knl,,omg,,,,memang buntu giler,,,n u know what,,,kt sne fully using english language,,pergh rse nk pengsan ak,,,,,almaklumlah kem yg ak g ni peringkt negeri,,n almost their bdak bandar n bdak yg sek sbp yg hebat,,no wonder la die org boleh speak fully english,,fuhh,,,but ak kt sne pon,,,,x mlu nk ckp bi,,,,,,nk mlu wt per,,,die org x hina pon org2 yg x pandai cm ak ni,,malah die org tlg lg ad lah,,,,n komunikasi die org baik sgt2 event lain bangsa n lain gender,,,,but ak kt sne msih lg jge batas la,,,,,walaupon die org tu pandai n kaya2,,,,but die org x sombong,,ske sgt2,,,,,,kenangan kt sne sentiase dlm ingtn ak,,,,,,,kesimpulan cter ak bg situasi pertama ni,,,walaupon die org pandai,,n biase2 jer,,x alim mne pon,, but die org x plih kwn n baik2 semua,,,,,,die org sme2 memperbaiki dri msing2,,,,,,,,ok ttp,,,ni ak nk cer situasi kedua plak,,,,,bru2 ni ak ad g satu program ni kt _______ anjuran_______ hahahaha sory x leh bg thu,,,,kalai ni ak memang x d kwn jgak,,sorg2 kot,,,,,,erm memang la ak boleh je dpt kwn bru,,,,,but ak x thu la npe,,,die org ni dri kwn 1 sek yg sme,,,,,memang x pernh berpisah,,,so die org pon mcm x leh nk time org bru dlm kalangan kwn mereka,,,,ak ni kwn ngan fasi jer hahahaha,,,ntah la maybe ak ni jnis ssh skit nk kwn ngan rkan sebye kot,,lbih ske kwn ngan org atas ak,,cm angah ak hahahahaha,,kalau kwn sebye pon dri ex tm je la,,,,kebanyakan kwn ak semua ats ak n yg sebye boleh dikira,,ak jgak ske kwn ngan makcik2 hahahaha ok2 la ak da ngarut,,,,erm mse hbis program,,,ak tibe2 cm sdeh sebb die org x salam pon nak blik,,ak x hrapkan ap2 pon,,,but bg la thu nk blik dah,,,,,n ak btul2 rse terkilan,,,,,ad sorg dri mereka belanja aiskrim,,but ak sorg je x dpt,,fasi2 semua die belanje,,ak x nk pon aiskrim tuh,,but jge la hti,,lg la ak menangis,,,ya allah time tu tibe2 rse sdeh giler,,,x pernh ak rse mcm ni,,,,,erm kesimpulan dri kedua-dua situasi cter ak ni,,,,jgn ingt org yg biase2 tuh kurang baik n jgn ingt org yg alim tuh baik sgt,,,msing2 ad kelemahan masing2,,,,,,tp dri pengalaman ak la,,ak lbih ske kem bersama org biase2 dri ak kem bersama mereka yg alim but tp x mengamalkan ilmu yg die org ad,,,x bermaksud ak nk rendahkan org x,,n tidak sama skali,,but cuba korg rnungkan dlm bersahabat,,perluke kita memilih kwn untuk membuat kebaikan????bknkah elok kita ajak semua kwn x kira siapa bersam-sama membuat kebaikan dan berusaha untuk perbaiki dri kita yg jahil ni????klau lah kitaplih kwn,,siapa yg akan kwn dgn org yg x dipilih tu???ap nsib mereka??jgn sebb itu kita x diterima biler nk msuk syurga nanti,,,,,,ak btul2 rse terkilan lah,,,btw ak akan berusaha untuk memperbaiki dri ak yg jahil ni,,,,,,kpd korg jgak,,,,dalam bersahabt,,kita kne bnyk bertolak ansur dan selalu doakan keredhaan kwn2 kita tuh,,syangilah kwn2 kter samapai ke syurga insyaallah,,,,,,amin~~~<3

No comments:

Post a Comment