Friday, January 27, 2012

aku jatuh cinta!!!

assalamualaikum~~~~


whoot2!!!hye korg,,,ap kbr arini????sihat??? lme ke ak x update blog ni??erm lme la jgak,,,almaklumlah,,ak membusykan dri ak skit,,hehehehe,,,ak ad bnd nak post,,tp ak mls,,,,,ha skang ni ak ngah rjin giler,,,alhamdulilah,,plikkan???hahahha,,,,,ak rse arini ak plik,,slalu lpas subuh ak terjongkang blik,,selubong lg ngan comforter,,,,tp harini,,hari SABTU,,,,28.1.2012 ak x tido lpas subuh,,,,,wah2,,,ni satu perubahan,,,walaupon kecil,,ak rse bersyukur sgt2......hehehehe...(senyum kambing),,,ha!!! korg bce kan tjuk entry ak kli ni...ak jatuh cinta whoa!!!!,,,pergh,,,hebat x??ak jatuh cinta!!! sungguh ak x percye ap yg ak alami skang ni..ak dah mengenal ap erti cinta,,ketaatan,,,,mcm2 lg lah,,,,,,,hahahaha,mest korg tertanyer-tnyer ak jatuh cinta ngan sape ek???hensem ke x???budak mne??hahahha ak da boleh bce pemikiran korg lah,,ceewah~~padahal teka jer,,ak bukan lah ahli nujum kot,,,,,nk thu ak jatuh dgn sape??????hehehehehe dgn ALLAH!!!! ha!! knl x korg ALLAH ni???? eh2 mestilah korg knl kan,,,,,,ALLAH hebat bukan????semua org islam knl die,,thu nme die,,,,,,,tp korg cinta x dia???erm ap2 je lah,, ni blog ak so ak nk cter psl ak lah kt sni hahahahahaha,,erm selama ni ak tercri2 kebnaran,,,,,mcm yg korg bce post ak seblom ni,,,mcm2 kan ak post,,,ingin kearah kebaikan,,,,dan skang ak nk cer ngan korg,,,yg ak dah knl ap erti CINTA!!!!n dlm mse yg sme,,,ak pon bru knl ALLAH,,ha cye x???selama 17 thun ak hidup kt dunia ni~~~~~bru skang ak knl ALLAH,,,ish3 dashatnyer ak,,,ha korg jgn lah hukum ak mcm tuh,,,,selama ni ak knl ALLAH,but bru skang ak rse CINTA dkat ALLAH,,,,bru skang ak jatuh CINTA with ALLAH,,,,i love ALLAH so much more than i love my self!!!yeah,,,,wei,,x rugi lah cinta ALLAH,,,,,dpt pahala tau2,,,tujuan kita hidup kt dunia ni kan hanya untuk mencri keredhaan ALLAH,,,,,,,tanpa ALLAH,,korg n ak skali x d lah kt dunia ni,,,korg kne ingt,,kita ALLAH jd kan,,,n semua manusia akan mati,,n kita akan dikembalikan kpd ALLAH juga,,so hidup kita mestilah berkaintan dgn ALLAH,,,sebb die yg ciptakan kita,,so kita kne lah sembah dia dgn ikhlas,,erm ikhlas hanya ALLAH je yg thu isi hti korg,,,,,,,,x kan lah hidup korg x d matlamat???mesti ad kan3??? drpd korg dok cinta BF,,erm sonang cter dri korg dok asyik bercinta dgn laki yg tidak halal,,yg tidak thu ap kesudhan,,or cinta tu blom pasti,,,baik korg cinta ALLAH dlu,,,best tau bercinta dgn ALLAH,,,sweet sgt2,,,,dia sentiasa ad untuk kita,,,,x pernah sedetik pon die tgl kan kita,,,lg sweet die bg segala ap yg kita ada pd hri ni,,,,,,lg 1,,,,die bg korg nafas free kan???ap lg,,,klau x d nafas korg dah x  d dah,,,so ALLAH memang x dinafikan lg ALLAH memang sweet,,,,,cinta yg hakiki,,tiada cacat cela,n tiada pendustaan!!!x rugi lah,,,,,,,so klau korg mengalami perasaan yg sama mcm ak,,,,sentiasa rindukan ALLAH,,,,,sentiasa mengingati ALLAH fuhh,,,,so kita knelah buat segala ap yg perintahkan,,,,,,,jgn curang dgn dia,,,kerana cinta dia adalah segala-galnya,,tiada tandingan tau3!!!! so bg yg perempuan,,firstly kne lah jge aurat kita dgn sempurna,,yg boleh nmpk muka dan tpak tgn,,,,erm solt jgn lupa,,,,klau boleh wt lah solt2 sunat,,,,,lg sweet berdating dgn ALLAH,,,,,setiap mse pon boleh,,free x yah keluar 1 sen pon...huhuhuhu best kan????erm,,jgn lupa mengaji n sentiasa berzkir,,,,,,,,,,korg,,klau hubungan kita dengan ALLAH baik,,,indah,,,,best,,,,,,so,,secare automatik hubungan kita manusia juga sama lorh,,so korg x yah2 lah risau,,,,ak sarankan korg,,crilah cinta ALLAH dlu,,,bru lah sibok dok mencri cinta manusia,,,,ingt!!!!! kita mati bila2 msa wei,,,,,so klau korg cri cinta ALLAH DRI SKANG,,,,X RUGI WEI,,,,mati pon insyaALLAH syurgawi,,semua org nak msuk syurga ALLAH kan???so berusaha lah dri skang,,,,,,,,hehehehhehe amboi hawa kemain yer,,,hehehehe,,,,,skang bru ak sedar cinta itu ap n untuk siapa....ak nk share kt korg,,so yg thu pon bce ni dah thu,,tmbah 1 ilmu,,hilang 1 kejahilan kan3~~~~~?????hehehehe  serius ak ckp ak cinta giler2 kt ALLAH lbih dri seglanya,,,rindu sgt kt dia,,,,,
so klau cinta kan ALLAH,,,kita kne lah ikut segala perintahnya,,tglkan larangannya,,,,,,erm k lah korg,,,,ni sajalah yg mampu ak sharekan kt korg,,,amik ap yg baik tau,,jgn korg duk ungkit kisah2 ak yg jahil dlu,,hehehehe,,,,,,,,tp manusia biasa la tuh,,tp yg biasa la tuh kita kne ubah,,,,,,,,bye2~~~~

3 comments:

  1. sya juga cintakan ALLAH,,,moga dpt bersama2
    ke syurga Nya...

    ReplyDelete
  2. insyALLAH,,,sama-sama kita berusaha~~~~~menuju ke syurga ALLAH,,,

    ReplyDelete
  3. jika kamu mengenali dirimu, kamu akan kenali Penciptanya

    ReplyDelete