Saturday, November 24, 2012

senyuman seindah suria



assalamualaikum!? kaifa haluka? ya akhi? ya ukhti? sihat? iman apa khabar? indah? alhamdulilah,,,,bersyukur kepada hadrat ilahi kerana masih memberi nafas yg segar kepada untuk meneruskan kehidupan yg sempurna,,,,,

ceit,,,tiba2 rasa skema semacam ayat hawa kat atas tu,,,kih3~~~
hey korang? sorry agak lama jugak la aku x update blog yg bersawang ni,, last update post mse lepas exam,,da lama la jugak, agak basi la jugak,,,,

ok, perasan tak tajuk en3 aku kali ni, senyuman seindah suria,,,ceh3,,,,ok,,, i start ye,,

dalam kehidupan kita sebagai manusia dan khalifah di muka bumi ni, mne ad hidup sempurna dan indah je sepanjang mse,pasti akan ada kepahitan dalam kehidupan. aku dapat ujian bertimpa2 dalam mse yg terdekat, mse tu aku rasa ya ALLAH,,, gelapnye kehidupan aku,,, byg kan aku tgh bercuti pasti impikan cuti yg indah tanpa sebrang gangguan, tp diuji bila aku nak berdakwah,,,,kita rasa ap yg kita buat tu baik, tp tu la jugak org yg x suka dan iri hati,,, ALLAH,,, mse tu aku rse down sgt,,,,,benda yg kecil diperbesarkan smpai memberitahu dekat org yg x sepatutnyer,,, waktu, hanya qila, tasneem ngan syairah je jd peneman nangis aku,,,, mereka byk bantu aku dan pujuk aku bila aku nangis dan ad dlm kesusahan,,,,
tp aku kuatkan jugak semangat untuk berhadapan dgn semua org termasuk org yg x suka aku,,,,aku redha,,, ada hikmah kenapa ALLAH uji aku,,, igt snang ke berdakwah? tp ujian menaikkan lg semangat aku untuk trus bangkit,,! mne ad org berdakwah smooth and silky je,, contohnye tgk la sndri sejarah baginda RASULLULLAH,,,lebih hebat dan besar ujian ALLAH bg,,, aku nyer ujian ni bru sbesar kuman je,,,,
so aku x boleh cepat melatah,,,terima seadanya,, dan senyum,,,,
tp time tu memang mate bengkak sbb 2 mlm nangis, dan stress memikirkan jalan penyelesaian,,,sampai demam,,,mse tu ALLAH je yg thu betapa terlukanya hati,,,,dgn org yg sanggup buat mcm tu,,,
akhirnya,,, ALLAH bg aku kegembiraan,,,dgn jayanya program yg aku dan sahabt2 aku buat berjalan dgn lancar dan mencapai target,,, ALLAH mse tu memang x boleh nak tafsir kegembiraan yg ada,,, byg kan mlm tu aku x dpt nak tidur, dan berdbr2 memikirkan,,,,huh,,~~
tp kan memang indah,,,manis sgt iman dan taqwa jika kita x mudah melatah bila diuji skit,,, moga dihitung di hari AKHIRAT~~

ok,,,then cter seterusnyer,,, semalam fon aku rosak~~ :( uargh!!!! memang rasa,,ALLAH,,,knp time2 cti ni dia nak rosak?? ok da terpadam semua memory yg ad,,, musnah gambar berharga, video, semua lah,,,semua berharga buat aku,,, sebb hanya msa itu saja la moment yg ad untuk aku rakam,,,,sedih yg teramat sgt2~~~  :(  dan aku ni memang bengang teramat, aku pon baling je kuat fon tu, biar dia rosak terus, kalau dia hidup buat sakit hati je,,,hehehehe hawa kurang sbr skit,,,
then aku berbalik pkai fon lama,, erm tu x kisah,, tp memory dlm tu,, memory kad pon da kosong hbis,,,x leh nak amik,,,uargh!! mse tu memang nangis dpan mak je,,,,(x malu) hehehe anak last biasalah,,,
nak bli fon bru,, duit simpanan untuk bli laptop sndri sbenarnye,, sbb mak x nak blikan,,,hmmm agak serabut la jugak otak ni,,, mereng sudah,,,,
mak ngan ayah memang x la nak blikan lg fon,, sb fon tu mereka yg blikan,, tp tu lah aku ni ganas,, kalau dgn fon touch2~~x suka dan leceh,,,redha je la,,
tp x pe la,,,, ok jer,, semua dugaan buat aku,,,,

ok,,, kesimpulannya yg ingin aku nyatakan kt sni,,, hidup ni kadangkala ada suka ada duka,, bila kita tgh suka, igtlah org yg susah dan penting skali bersyukur igt ALLAH,, dan bila tgh duka,,, igt ALLAH juga dan jgn cepat melatah, pasti ada sebb ALLAH bg kita ujian, mungkin kita byk buat dosa masa lampau yg kita tak pernah perasan, tapi ALLAH tahu,,,, lari lubuk kecil mana pon, ALLAH tetap tahu ap yg kita buat,,,
dan jgn pula kita putus asa untuk berdakwah bila diuji skit,,,, pastikan semangat kita makin mekar untuk trus mambantu agama ALLAH,,,,
setiap org lain2 ujian,, tp pasti ada hikmah, jgn fikir ALLAH tak tunaikan permintaan kita, tp mungkin lambat ataupon dalam keadaan yg kita tak sedar,,,
bersyukurlah apa yg ALLAH bg kita, nikmat ALLAH sgt luas,,,,

k la sampai sni saja,,, t ad mse aku post lg,,,igt nak msukkan video dgn gmbr mse program haritu,, tp maklumlah fon da meninggal,,maka terkuburla,,hehehe

Sunday, November 4, 2012

terasa indah~~~~

assalamualaikum!! hye2 korang,, sihat?? iman apa khabar?? alhamdulilah jika semuanya indah2 belaka,,,,, ok waktu aku menaip skang ni, aku bru lpas exam philosophy td,, dan esok aku exam lg, tp tu la jari ni da gatal nak update blog yg aku rindu sgt2 ni,,, ngeh3~~~
then erm nak cter skit, mse ari sabtu lepas, aku g ikut abg din and abg bai, to politeknik kt setiawangsa,,,, then sbb ada program CINTA FOTOKOPI!!! whoa2!!! nmpak x tjuknye??? CINTA FOTOKOPI!!! wei!,, gulp! terus berteguk2 air liur aku! hahahahaha,,,,,,, ok back to bisnes,,,


ok,,, erm pengisiannye di sampaikan oleh abg adin dan jugak abg bai,,,,
erm seperti biasa pesertanya adalah dari golongan remaja yg sedang meningkat besar dan dri golongan yg biasa2 je,,, masih kurang faham sedikit tentang........
erm perkara2 yg disentuh ceh (skema!) erm ANDA BIJAK JAUHI ZINA,,,,then benda yg kita da sedia thu,, apa keburukan couple or whatever yg maksiat dan jugak cara untuk kita menjaga hati dan perasaan supaya tak salah langkah untuk memilih cinta yg benar dan hakiki....


ha!! nampak x??nampak?? x nampak g amik kanta pembesar sne,,, ha?? sweet x?? ok ni yg da halal ok? walau kartun tp aku yg describekan ni yg halal punya,,,
dan kat sni aku nak bg thu skit tentang cinta yg orang kt luar sne bnyk slah tafsir,, dan aku nak bg thu, yg aku dlu pon pernah terkandas kt dalam cinta yg pelik dan mengarut ni,,,,, then ALHAMDULILAH,, ALLAH masih sygkan aku dan selamatkan aku dgn kurniakan aku sahabt2 yg indah serta hebat,,, hinggakan aku sanggup meninggalkan dunia kejahatan aku dulu,,, tp dgn kuasa ALLAH yg bg aku hidayah dan lembutkan hati aku yg keras kalah besi karat ni,,,,,
erm untuk tanggalkan sisa jaihiliah yg berkarat ni sgt susah,, bila persekitaran yg ntah ap2... tp aku masih dibimbing oleh usrah dan jemaah yg berpegang teguh pd ajaran ALLAH.... ok sgt penting itu USRAH!! u know???

ok kt sni aku nak cterkan,, yg sahabat aku sorang ni dia bercinta dgn lelaki,, eh memang la dgn laki,,, hahahaha ok dia bercinta dan berjanji dgn laki tu jika ada rezeki nak kahwin tp kne tgu 5 thun lg,,, but dalam masa yg sama,,, setiap hari bergayut, msj dan sewaktu dgnnyer,,,,, kira mcm hati yg dijaga untuk berkahwin tu dah tercemar dgn tidak menjaga ikhtilat dan adab pergaulan,,, walaupun keluarga restu, tp ALLAH x restu  tak boleh jugak??? erm,,,, renungkan,,,, then aku ni ni bg semangat kt kwn aku,, dalam masa yg sama, aku bermain dgn psikology dia,, klau betul lah nk tgu 5 thun, tp pelbagai kemungkinan boleh berlaku, mcm mne kalau ALLAH dtgkan org lain dalam hidup, da la x setia??? erm jika ada niat untuk mendirikan perkahwinan tu dah baik da,, tp yg x eloknye x menjaga,,,,, hmmm,,,, ok jika ada rezeki nak bersama,,, tp ALLAH redha x dgn apa yg korg buat ni??? mcm mne ALLAH bg yg korg nak, tp korg buat sesuatu yg ALLAH x redha??? dgn bercouple..... ok kt situ je aku simpulkn, dan dia pon da besar boleh berfikir dgn sndri,,,,,, dan akhirnya sahabat aku ni memutuskan hubungan dgn laki tu,, alhamdulilah,, dan aku pesan, jika betul nak kt laki tu,, setiap kali solat doalah,,,, lakukan ap yg ALLAH suruh dan redha,, jgn lakukan kemungkaran ALLAH,,,,,

hahahahahha ok skema cter aku ni!! kah3,,, nsiblah,, aku cter ap yg real,,,


ha!! cer teka sape kahwin ni??? HAWA lah yg nikah ni!!! hahahahaha ppfffttt *&^%$# x masal! aje mrah kak mia krang!!!
 then she is my lovely naqibah!! kak mia,,,, thu x?? dia dah selamat diijabkabulkan!! whoa! how sweet them!! uuaarrggghhh aku rse mcm nak jugak! tp gulp! hahaha ok abaikan,,,,,,
 hahaha aku rsa indah sgt2!!!! sweetnyer kak mia and abg asyraf! huhuhuhu tp laki cam skema cm tu bukan taste aku wei! hahahaha.. grrrrr,,,, akunyer taste,,,hehehehe rahsia!,,,,,,

erm selamat pengantin baru kak mia hawa ucapkan,,, semoga berkekalan hingga ke syurga ALLAH kelak,,,,ameen!!!
erm,,, kak mia lpas ni usrah BAITUL MUSLIM tau!! kih3,,,, aku punyer pulak,, tgu la sehingga ALLAH berikan aku jodoh,, memang aku usaha untuk mencari, tp dgn izin ALLAH,,,,dan aku pun x thu siapa,, tp aku perlu bersedia dri sekrang,,,,,mental, fizikal, rohani dan jasmani,,,,,mungkin akan dtg I.ALLAH.. ngeh3,,,,, k lah, nak blik lapar,,,, t sambung lg eh,, sorry bebel banyak sgt!!!!

Friday, November 2, 2012

setelah sekian lama

assalamualaikum!! hye korang, ap kbare?? sihat?? (angguk) alhamdulilh sihat! aku suka korang gembira! dan aku mestilah turut rasa gembira sekali!!! (ap punya ayatlah) kah3!! tgh menaip smbil dgr lgu mahar cinta!! woot2~~~ sje je nak amik feeling!! kah3,, x masal,, erm sorry la korang, aku da lama x update blog aku yg agak berabuk ni,, byk benda aku nak citer selama ni,, ceit! selama ni,, hahaha ayat x leh blah,,,erm untuk pengetahuan korg, hawa x hbis exam lg,, lg 3 paper,, tp selamber bdak je on9,, hehehehe alah bukan slalu pon, ni pon usha laptop kak piah,,tiba2 rasa rindu nak menulis pulak! erm,, byk bnd yg aku dpt sepanjang aku x update blog ni,,,byk sgt2,,, ad yg suka, ad yg duka,,, kini aku belajar untuk terima segala kenyataan hidup! belajar, dan terus belajar..walaupun kenyataan hidup yg aku lalui itu sgt perit rasenyer,,tersgtlah perit,,
huhuhuhu,,, setiap dugaan yg ALLAH bg, mesti ada hikmah dan bersebab, hikmahnya ALLAH suruh aku kuat supaya jika ada dugaan yg lebih hebat menanti, aku sudah bersedia ketika itu, dan sebabnya ALLAH menyuruh aku muhasabah dri diatas segala kesalahan yg aku lakukan,,, aku harus ingat,,,mungkin itu peringatan dari ALLAH tanda dia sygkan aku,dan menyuruh aku kembali pdNYA,,

setiap kalu aku bersedih, pasti aku akan menangis sendirian,, dalam solat dan ALLAH saja yg thu setiap detik kesedihan dan kegembiraan hatiku,,, mungkin susah untuk aku menceritakan kepada org lain, kerana mungkin tak semua org boleh terima kisah aku, tapi aku tahu, ALLAH sentiasa ada di sisi aku untuk segalanya,,,

ok done sedih2! nak sambung blik cter aku, erm ari semalam, a.k.a KHAMIS, aku g kl sentral dgn geng2 aku,, sbb ada pesta buku, then dgn bangganya ketika aku melangkah masuk kt dlm tempt tu, u know that? i jumpa HILAL ASYRAF! ppfftttt~~~~&^%$$ memang gembira tak terkata!! oh aku rasa mimpi kot, tp itulah kenyataan, memang dia,, oh then aku berbual dgn dia, dan tak sangka dia masih ingt aku mse kita org jmpa kt iic,,, then dia suruh aku hantar cerpen kt majalah jom,,, hahahaha ok i try, sbb dia kata wt pe wt cerpen untuk sorg2,, bg la owg bce hasil kerja kita, dan dia menyuntik semangat aku untuk menulis blik,,, oh sungguh x ku sangka!! then byk la kata2 hikmah dia bg! wah skemanyer,,,,
hahahaha ok lpas aku hbis exam ni,,, aku ingt nak start menulis balik,,,, dan aku akan cuba perbaiki lg,,, mungkin ni la peluang aku untuk berdakwah melalui karya,,,,, mpga ALLAH permudahkan urusan aku,,,doakan aku yer sahabat!!!!

dan kepada awak! ye untuk awak,,, thanks atas segalanya,,, nak lupakan memang susah, tp ALLAH dah bg hawa kekuatan untuk tabah hadapi dugaan ini dgn tenang dan gembira,,, semoga berada di dalam rahmat ALLAH,,,,

Saturday, October 6, 2012

sumber kekuatan

assalamualaikum!! hye ap kabare korg?? sihat?? alhamdulilah jika sihat! ok ni nak bg thu, skang semasa aku menaip en3 ni,aku berada di pejabat ikram wp kt setiawangsa,,,
sbb esok ada program FLASMOB!! yeah!!!,,,
ok, tgk tajuk kt ats tu! SUMBER KEKUATAN!! fuyoo!!! yeah,,
erm ap ek aku nak cter ni,ha! semalam aku rasa down giler sebab mungkin aku terlalu banyak berfikir tentang perjalanan hidup aku, dan mungkin jugak ada seseorang  membuatkan aku rasa jatuh untuk down dalam berdakwah ni,,,
serius la aku ckp, aku masih boleh thu mana baik dan mana buruk, alhamdulilah setakat ni masih x terpesong lg,,
dan tak perlu la nak kawal aku ok? x kan la dalam berdakwah pun nak dikawal? ish3,,, msing2 jge jiwa dan hti msing2 la,,,
bukan ap la,, maybe org yg ingin nasihatkan aku tu berniat baik sgt, ye! memang aku hargainya,, tapi dia terlupa, pesanan dia itu membuatkan hati dan jiwa yg terima ini sakit,,,,ALLAHURABBI!!
then mlm tu,,, bukannya aku tidur! aku nangis! ALLAH!!! aku trus tgk gambar mak ayah dan dgr surah ALBAQARAH,,, hmm tnang nye hatiku!
tiba2 aku terjaga kul 5.30.. then aku terfikir,, mesti ALLAH rindu kan rintiha aku untuk menangis kerananya! then aku kuatkan semangat untuk bangun QIAM! ALHAMDULILAH!!!
pd pg itu,aku aku lepas segalanya kepada ALLAH,,,
ni nak cter ni bkn psl CINTA! or masalah PERASAAN!!tp ni masalah jiwa yg lara, hampir putus asa untuk berdakwah ke jalan yg diredhai ALLAH!,,,hmmm (berfikir sejenak)

k la,,,ad kje skit!! bye2!!

Friday, September 28, 2012

sambung episod lepas!

salam hye ap kbr korg!!! erm ni hawa nak sambung cter en3 yg lpas,,, psl bku sebelum aku bernikah tu,, erm selama aku cuba menghabiskan bku tu, byk kot ilmu yg aku dapat!!! best giler kot!!! erm sekurang2nyer aku thu jugak la definasi cinta yg sebenar,,, ya ALLAH aku khilaf kot dgn benda ni semua,,,, huh! BATU BESAR MENGHEMPAB!,,, grrrrr,,,erm aku x hbis khatam kot buku tu lg,,, sbb aku x sempat la! t da hbis aku cter kt sni kesimpulannya!,,,ok?? huuuu,,,

ok ni nak cter psl ni plak!!! yeah!!!
ha korang??? ni nak promote!!! korg jom la g sni!!! best kot??? x cye?? tnyer aku la!!!korg jom2!! dtg,,,ni je nak g thu! ap2 hal contact je nbr tertera kt poster ni tau!!! hihihihihi,,, k la nak sambung bermeeting!!! bye2!!

Wednesday, September 19, 2012

firasat perasaan

assalamualaikum!! hye2 korg,, ap kabar semua? sihat x? iman ap kbar?ok? hati2?? ok x? mesti korg kata hawa ni mcm2 nak tanya kan?ngee!! eh2 perlulah tanya semua tu, hawa kan syg korang, sebb korang sudi bace blog hawa yg comot ni! ngeee,,,

erm da lama hawa x membebel kt blog ni kan? erm kali ni hawa tersgt2la rjin utk membebel,, nak cter pasal ap yg hawa lalui sepanjang x update blog ni,, huhuhuhuhu
btw nak bg thu ni, x dpt la nak siapkan cerpen hawa, first mcm x sempat, kedua mcm x d idea langsung, sbb byk fikirkan assigment yg bertimbun, sbr je la.,, but i hope i can siapkan sebelum hujung thun ni,, I.ALLAH moga ALLAH permudahkah!

t aku sambung, ad keje ni,,gtg!!! bye2!!

Wednesday, August 29, 2012

saje post!

assalamualaikum!!! grrr ap kbr anda2??? sihat??iman ok x? hati VS nafsu masih terkawal? ohoi alhamdulilah dah tahniah diucapkan!!! a big clap for uuoollss!!!! bg yg x berjaya tu masih ada masa untuk kita sama2 terus mengubah hidup kita ke arah ALLAH redha! thu? jgn pernah2 putus asa! no! x boleh! haaha ok,,,
hahahahaha tgk kucing ni termenung! nama dia comot tau! hahaaha ok! stop,,pfftt ap seh? yg aku tekankan disini bukan kucing tu aku tekan! (ha! x masal!) erm bce la wei ap yg ditulis kt gmbr kucing tu!

erm kt sni aku nk bg thu! cm tu lah! hahahaaha (x d motif!)
sje je,, bila jari jemari aku dah gatal sgt nak menaip ni lah jadinya! ha! ye! ini lah jd nya! hahaaha (x masal!)

ha rye korg best x? masa g rye2 tu, iman dan hati masih lg terjaga? yeke? oh bgusnya awak2! aww2,,,, terharu!
bg yg x dpt nk jge sgt tu, erm aku faham bila cik hati tiba2 terkeluar di luar kawalan! but u must remember it! kita lah yg kne kawal hati, iman dan perasaan kita! so semua terpulang pd dri kita wei! semua pd kita, kalau bukan kita yg nak ubah sapa lg nk ubah> sapa wei? so kita kena lah usaha!
nak atau x nak terpulang pd korg la! sbb ALLAH sentiasa perhati kita~ malu banyak dgn DIA!,,,

erm, korg yg GENDER sama or berlainan dgn aku, masa raya tu masih jga batasan x? means yg GIRL2 tu, aurat msih terjaga? salam x tgn2 yg x perlu disalam? erm,,, jika dah terbuat tu! lepas ni jgn buat lg tau!!! bahaye jika anda wt lg! aish,,, (MUHASABAH)
erm,, penting wei bnd tu semua, jgn kerana nk duit rye anda hilang segala batasan~ bahaye tu, sbb duit tu bleh dicari, tp dosa pahala? erm ok ALLAH saja yg menilai ok?

erm ok la!, nothing to say,,, so i akhirikan dgn bye2! ngeee~~~

Thursday, August 16, 2012

nak jd hawa yg lama!

assalamualaikum!! hye2 korg,,, ap kbr?? sihat?? iman ap kbr?? sihat??alhamdulilah sihat2,,,*mata kelip2*
hahahaha!!! tiba2 aku gelak,,, x tu la knp ek? knp ek?hahaha x thu2!!! (ok x d motif)
alhamdulilah*mata bersinar* sejak kebelakangan ni, aku rasa sgt tenang, jiwa aku da x kacau mcm dlu,, (apaseh) hahaha
aku rasa sangat indah,,ALLAH berikan aku sahabat2 yg indah, keluarga yg bahagia! abg2 yg best! kehidupan yg selesa! dan x ternilai harganya,,,, kesihatan yg sempurna! dan mcm2 lg la,,,
thanks ALLAH!!,,,

see?? hahaha berbakat x aku jd fotografer?? ceh2,, da start berangan da!! well ni kan blog aku, suka hti jiwa aku la nk post ap!! hahaha (emo plak)

aku perlu berlari, berjalan, mengangkak sekalipun untuk mengejar syurga ALLAH!,, so dgn itu, aku haruslah melakukan perkara2 yg ALLAH suka dan tgl kan perkara yg ALLAH murka!,,,
moga ALLAH redha dgn aku,,, ameen^^

ok sekarang ni, aku rasa aku ingin menjadi diri aku yg lama semula! because i love photographer very much!! sgt2 la wei, lg pon tu memang jiwa aku! that's y aku amik multimedia mse sek f4 ngan f5 dlu beb! whoa2! seronok sgt2 kerja tu, sbb dri situ aku lega jika aku marah!!!
then aku pernah diberi amanah oleh pakcik ,,,,,, untuk jd camerawomen untuk 1 program besar! ok sgt syok! dan aku rasa sgt rindu nak pegang handycam yg beratnyer 3kg dan harga beribu2! ouh tersgtlah awesome!  wei! aku suka! jap2, korg pernah ke tgk seorang perempuan pkai tudung labuh bgai, pegang handycam yg berat 3 kg tu duduk berjemur tgh pnas shoot program? whoa2 aku yakin x pernh kan? tp yakin lah tu lah kje aku mse lepas spm dlu,,,, best giler! walau muka aku agak gelap skit!!
then mse sek dlu aku slalu diberi tugasan amik gmbr time ad event besar! sbb aku budak multimedia,, erm,, ok sabar,, dan kelas aku hanya lah ad 5 org girl2 saja, maklumlah kelas multimedia pnuh ngan lakilah,,
dan sepatutnya aku nak sambung multimedia kt MMU ok? dpt tawaran kt IIC ni pun kos multimedia animasi! argh aku sgt suka! sbb dlu mse sek aku pernah g LESCOPAQUE then aku pernah ckp kt depa tgu hawa lg 5 thun nk kje situ, but ALLAH lg thu ap yg terbaik untuk aku,,

ok nak buat mcm mne, walau aku amik kos pendidikan awal islam sekalipon, ni memang soul aku wei! memang jiwa aku bnd ni! hohohooo,, walau aku tak pernah ad bnd gedabak ni sndri, but i'm trying to get it! so sapa2 nak bg hantran, aku nak bnd ni nbr 1 tau! hahaha ok forget it!
so ap2 yg berkaitan fotografer ni, memang aku suka!
x kiralah ap,,
but skang otak aku ni berkarat sgt2 untuk mengedit gmbr dan wt video! sbb x diasah! aih hawa2! hbis lah lenyap cm tu je,, tp i'm still trying untuk ingtkan blik memori aku yg lost tu,but mkn mse, and aku byk kje nk wt, x kan nk ngadap bnd ni,,erm,, tp ni masih jiwa aku!
so aku dah fikir, jika ALLAH beri keizinan kpd ku, coming soon aku nk buka studio aku sndri, yes! aku nak bukak studio,!! whoa sgt awesome! jika ada sapa2 nak fotografer wanita muslimah boleh lah contact aku!
then my husband si fotografer yg soleh! wow! mesti awesome kan3>>??
hahaha ok aku leh  imagine!!!


hahaha apa pun yg kita nak, but jika ALLAH tak izinkan, ia tidak akan terjd, dan mungkin terjd tp lambat skit or lebih baik yg kita sangka!
and ALLAH thu ap yg baik setiap untuk dri kita,, dia adalah sebaik perancang! walau kita rancang bgai nak rak! tp ALLAH lebih thu!! dan dia yg tentukan!
kita ni kenelah usaha then tawakal! tu kerja kita,,, and jgn pernah putus asa! ok? dan jgn sekali2 salahkan DIA~~~
hehehehe,,, bye2!

Wednesday, August 15, 2012

aku perlu! kena! wajib! berubah~~

assalamualaikum!!! apa kbr korg2 semua??? alhamdulilah jika semua sihat2 belaka,,, erm ok skang waktu menunjukkan pukul 12.27 tepat, erm aje giler org semua nak tidur sbb nak bngun qiam! aku sebuk wt en3 blog,,, ish3! gulp~~~
hey2 jgn la salah anggap! jap ag aku tidur la, aku pon nak rebut peluang lailatul qadar jugak tu! sama2 lah kita eh? ameen moga dipermudahkan urusan!

ha tgk gambar tu? tu yg kat atas tu! alah wt2 x nampak pulek~~ poyos aww2!
erm faham dok? *angguk* ok good! a big clab for uolls!!!

ok kat sni aku nak cer, skang ni, ramai sahabat2 yg slalu igtkan aku about adab pergaulan, snang bahasa IKHTILAT, erm mereka x tgur ak direct but,dgn cre aku terbce blog mereka, dgn mereka komen2 status aku, aish,,, mula2 aku rasa betul2 menguji kesabaran! but at the same time, aku rse ad batu besar hempab aku! aduh!! sakit wei!,,, 
then aku masih lg rasa biasa2 jer, sbb aku masih rasa yg aku x salah, aku cuba nafikan! cuba dan cuba, but aku ni x d lah berhubung ngan laki, sekadar berkwn di twitter or fb saja,,, but ak masih rasa x salah, then aku wt muka selamber badak,,!! ahahaha (gelak evil)
aku fikir, aku sudah berubah, x d la org nak tgur aku, but masih rmai lg sahabt2 yg syg kan aku, mereka menegur aku dgn cre berhikmah beb! btul2 nak jge hati aku, but ak saja x nampak,,,,
sehinggalah harini,,,,
masa ptg td, lepas iftar, aku tgk 1 noti kt fb aku, then aku bukak then erk ad seorang insan ni share kan aku satu blog ni, dia tulis kt situ, baca dan muhasabah! gulp! tajuknya IKHTILAT! 
pergh aku rasa mcm muka aku kene seret muka kat tar! aku rasa ada rumah banglo 70 tinggkat hempab aku! wei yg bg link tu akhi wei! akhi! malu nyer aku! sgt2 malu! grrrr~~~
then aku bukak la blog tu, ok aku bce semua, then aku rasa ya ALLAH,, aku sgt hina, ampuni aku ya ALLAH, ampuni aku, aku x sanggup menjd murahan,,,,

ok2 aku x kata dgn hanya chat kt fb ngan twitter tu murah, but, jika x d kaitan tu asl la kita gatal2, nak wt tu semua,first think ALLAH wei! fikr tu,,, 

aku terus rasa, GULP! terhiris, then hati aku terus rasa malu dan bersalah giler2,,,,

oh terima kasih kepada akhi yg mesharekan blog tu dkat aku,,, sungguh terkesan,,,

oh terima kasih kepada blog seseorang sahabt kerana membuat aku terkesan,,,,

oh terima kasih kepada sahabat2 ku yg sentiasa sayang kan aku dan selalu menegur aku kerana x nak aku hanyut jauh dari landasan keimanan dan ketaqwaan,,,,

ok lepas ni aku perlu berhati2,, dan slow2 untuk kearah perubahan tu, 

satu aku selalu fikir, dan terkesan dgn kata2 sahabat aku sorg ni, "erm kesian nanti suami kau dapat sisa je sebab kau suka puji lelaki bukan mahram"

gulp! tersentak lagi aku,,, ya ALLAH,,, khilafnya aku! hinanya aku!

kesian lah kt si dia nanti jika aku tidak menjaga dari sekarang,
kesianlah si dia nanti jika aku berfoya2 pd waktu ini,
sangat kesian, ALLAH,

akan ku usaha untuk menjaga segala yg diberi pinjam didunia ini sebaik mungkin,,
doakan aku supaya aku terus istiqamah! doakan aku!


Tuesday, August 14, 2012

semua hanya untukmu sahabatku

assalamualaikum!!! ap kbr korg??? alhamdulilah jika semuanya indah2 belaka!!,,,,
kali ni post ni ak ingin mencoretkan hanya untuk mu sahabt ku!!!
ye kau! sahabat yg ak cintai hanya kerana ALLAH,,,hanya kau satu satunya sahabat yg mampu membuatkan ku kembali ke jalan yg benar! ye! hanya kau! ALLAH mendtgkan dikau dalam hidup ak untuk menegur segala kesilapan ak! hanya untuk mengingatkan ak kembali ke jalan ALLAH, hanya menyampaikan kepadaku nikmat islam yg sebenar dan kau mengertikan aku ap erti persahabatan yg sebenar!! ye hanya kau seorang sahaja yg mampu,, hanya kau sahabat!! (menangis)

sahabatku,
aku hanya mampu meluahkan disini
kerana aku tidak mampu mengatkan
apabila berhadapan dengan mu
kau sangat berharga buatku
kau terlalu penting dalam kehidupanku

sahabatku,
aku sangat mencintaimu
cinta kepadamu lebih indah dari aku cinta lelaki bukan mahram
cinta kepadamu membawa aku kepada keindahan ISLAM
cinta kepadamu membuatkan aku terus tunduk kepada ALLAH
cinta kepadamu juga aku mampu tersenyum setiap masa
cinta kepadamu juga hati aku sgt gagah hadapi dugaan ALLAH
HANYA CINTA KEPADAMU SAHABATKU!!!

sahabatku,
aku sangat rindukan dakapanmu
aku sangat rindukan suaramu
aku sangat rindukan nasihatmu
aku sangat rindukan senyumanmu
aku sangat rindukan gelak tawamu
aku sangat rindukan tangisanmu
ye! aku sangat rindukan semua nya!
semuanya! semuanya! semuanya!

sahabatku,
merinduimu adalah satu penyakit yang sgt bisa
untuk laluinya
tapi ALLAH memberikan aku kekuatan iman, hati dan taqwa
yang gagah untuk ku tempuhinya dgn hati yg tersenyum riang
untukku terus hadapinya dgn tenang
sahabatku aku mencintaimu sebagaimana
engkau mencintai aku
syg dan rindu kepadamu adalah satu kenikmatan
yang terindah buatku
moga ALLAH menyampaikan rinduku
untukmu
setiap masa dan ketika
hanya keranamu ya ALLAH tiada yg lain
moga setiap kesakitan kerinduan yg kita alami
akan dihitung di hari akhirat kelak


Pada hari itu sahabat-sahabat karib: setengahnya akan menjadi musuh kepada setengahnya yang lain, kecuali orang-orang yang persahabatannya berdasarkan taqwa (iman dan amal soleh)."
 (Surah az-Zukhruf, ayat 67)

sahabt lagu ini khas ditujukan buatmu,,


setiap patah perkataan yg ku coretkan disini adalah hasil ku sendri,,
ye! semua hanya untuk mu sahabatku,,,,,
kecuali ayat alquran,,,
rindu kau setiap detik,,
moga ALLAH redha tiap apa yg ku lakukan hanya untuk kau,,
i.ALLAH,,,

nota cinta buat sahabatku AINUL HUSNA BT YUSUF
dari sahabatmu
hawaliza bt zainal


wardatus syauqah

ha!!! bce tjuk tu?? ha!!! eh2 lupa ak nak menyapa,,, assalamualikum!! ooit2~~ apa kbr korg?? iman korg sihat?? alhamdulilah jika semuanya indah2 belaka.,.. but! jika tak indah, kita kene lah perbaiki dri kita yg khilaf ini!!,, haaaha ok good!! *mata kelip*

ha! makna tjuk kt atas tu MAWAR BERDURI!! wah2!! haaaha ok tiba2 gelak,,(hati riang) ap ek ak nak describe kt tjuk kt atas tu,,, erm,,,,

ha! tgk ni tjam kan3?? *angguk* ok good anda2 semua thu,,, ok bunga ni aku nak kaitkan dgn nilai seorang wanita,,,
wanita, bukan untuk ditindas, tetapi untuk dilindungi beb!!!
memang lu silap la kalau wanita diciptakan untuk ditindas!! memang lu silap!
wei2 kalau x d wanita kt dunia ni, sapa nak mengandungkan anak2 anda?? ada ke anda boleh mengandung sendirian berhad?? hahahaha wah! *grrr*
ok kt sni ak nak g thu ni wanita ni mahal seh harganya, ko bg la duit bpe juta sekalipun, tetap x leh nak ganti dgn nilai harga diri seorang wanita,, tol,, cye la ckp kita,, (mata terkebil2)
ok korg, kita yg wanita2 masih suci jom ler kita sama2 menjaga martabat kita sebagai wanita islam kat atas muka bumi...
wei2 ko jgn mudah2 nak serahkan semua yg ad kt ko kt laki2 yg ntah ap2 tu wei!! (muka annoying)
terutama skali hati tu,, aish sgt susah nak jge!! susah giler wei!!
bak kata INCHE GABANA hati lg susah nak jge dri jge anak kambing dgn anak lembu,,,
btul beb!! gua brani potong kuku sapa ckp snang jge hti,,
sdang kan ati kita ni boleh je buatkan iman seseorang tu goyah beb!!
whoa!! sgt bahaye giler babeng r,,, ish,, minta dijauhkan,,


muslimah..                                  
 ' ssungguhnye engkau adlh wanita yg diibaratkn mawar yg brpagarkn duri,,yg sukar ddekati apalagi dsentuh,,shngga sang kumbang tertunduk kgum lntaran kehormatan dirimu yg trjage rapi



hhahahaha comel kan smiley ni??? ok sje je ltak,,,
eh2 x sebenarnya setiap gmbr yg ak ltak mesti ad makna tersendiri wei,,
ok ak describe gmbr ni,,, cm ni
mungkin antara yg rmai2 kita yg terpilih untuk diuji,,, mungkin akan ad seseorg akan menyukai kita,
dan guna intro skit2,, pastu trus ntah kemana,,, so start dri situ,, hati kita mestilah asyik berbunga2 kembang dri awal sampai x berkesudahan,,,
erm so kt situ la ALLAH nak tgk kita hadapi dugaannyer cm ner,,,, adakah kita bijak tanganinya atau pon kita trus hanyut,, adakah kita tanganinya dgn iman, dan hati? atau pon hanya dgn nafsu semata2??? so pilihan ad kt tgn korg sndri,,, sndri mau ingt la cik adik manis!!!

ha igt cik adik manis!! kita wanita ni ibarat mawar berduri,, maknanya sgt susah untuk didekati,, jgn korg salah tafsiran plak yer,,
ok ni ayat ainul bg td mse ym,, fahami  btul2 yer,,


Lelaki
Tidakkah engkau tahu
Hati milik seorang wanita
Adalah harta ayahnya


Lelaki
Tidakkah engkau tahu
Kasar bicaramu
Tidak pernah menggoyahkan hati wanita
Tetapi tidakkah kau tahu,
Gemersik suaramu
Mampu menggugah hati milik wanita?

Lelaki
Adakah engkau
Ingin merampas harta bernilai seorang ayah
Kepada seorang wanita ini
Lelaki
Adakah engkau
Pernah memberi sepertimana ayah wanita ini memberi?
Maka, tanya kembali pada diri
Apakah engkau layak merampasnya?

Lelaki
Jangan kau sentuh hati wanita ini
Sebelum kau dapat izin dari walinya


see?? ha,, kalau yg mahu yg lbih2 tu,, first think ALLAH!!!,,, ap tgu lg g la jmpa walinya!!!,, ok?? itu yg lebih berhak tau2!!,,, k la,, ni aku igtkan untuk dri ak jgak wei~~,,,,,

Sunday, August 12, 2012

kau ye semua kerana kau,,dan untuk DIA!!

assalamualaikum!!!! hye2 awak2 semua???sihat?? iman ap kabar?? hati ok?? solat? puasa? *senyum mata bersinar*
alhamdulilah indahnya nikmat ALLAH yg tidak terkata nilainya!!! ha! aku nak post ap ek??? haahaha ak nk post tp tnyer korg, ajeler, bukan ak dgr pon korg ckp ap!! hahahaha,,
ni aku nak cter,, hahaha (tiba gelak kesat air mata)
ok tgk ni,,,
aku mendongak ke langit, aku berfikir, sambil mengalirnyer air mata ku yg laju mebasahi pipi ku,,ish siapa kau sebenarnyer? siapa kau? kenapa kau buat aku begini? kenapa?
aku tersedar!!!! rupanya ia hanya mimpi yang tak hbis, tetapi bila ak sedar, air mataku mengalir, oohh tidak!! aku menangis dlm tidur!!! ya ALLAH,, jika aku menangis dlm mimpi bermakna ad something wrong some where la,,,aku menangis kerana dia,, kerana dia!!! aku mrah dri aku,, knp mesti menangis kerana manusia? sepatutnya aku perlu menangis kerana DIA dia atas sna!! kerana DIA, sbb aku bukan hamba yg sempurna..
ok sampai mcm tu skali effectnyer dlm hidup aku, sbb 1 je aku trus begini,, aku cuba lupakan kisah itu, tetapi, semakin hari semakin ingt, dan ingt!!
aku salah kan dri aku, buat ap aku ingt kisah tu?? untuk ap?? sepatutnya aku ingt ALLAH,, SUBHANALLAH hinanya aku pd tika itu ya ALLAH,,,,hinanya,,,

ha korg!! amacam bce?? erm ni la cternyer yg ak nk coretkan,,, tu memang realiti kehidupan aku sebgai manusia biasa, tak boleh la nak lari dari perasaan yg aneh2 ni,, susah beb!!!
wei2 bak kata kwn aku INCHE INTAN nak kenal sehari pon boleh, nk lupa setahun blum tentu beb!!! susah whoa~!!! (dah kembali virus kasa)
ok td dia tu hantr chat kat aku!! whoa2!!! terkejut beruk+cipanzi, ok tiba2 jantung ku berdegup kencang!!! oh kalah F1 (tipu je) erm pdahal dia nk ckp ap je kot,,, aish,,,

eeii korg! ak rse kan cter ak memang x berkesudahan la psl bnd ni sampai lah ak married bru ttp kes!!kan?? ish3,, cm ner ek?? ak berusaha untuk ubah, doakan aku,  hati aku memang da 50000 peratu bebas dri wabak penyakit cinta ke ap ke ap2 je la,, so ak memang da free dah ni,, x d nyer lpas nii nak ad  penyakit hati yg plik+ajaib,,, ahaha kan??
ok ak suka ayat ni.,,

SEDANG KHAYALAN TAK MENJAJIKAN SEGUNUNG KEBAHAGIAAN!!!
SETIAP CINTA YANG DILAFAZKAN BUKAN LAH SEKADAR MAINAN  TETAPI SEBUAH JANJI!!

ha!! bce2 yg kt ats ni!!! begitu bermakna untuk ak!! sgt2!!!,,, korg, kalau stakat berangan2 x pe,, tp kalau berangan yg terlbih2 tu aish bhaya dah tu!!! tersgt lah bhaye syg!!!



hahahaha hey KAU!!! KAU BCE NI!! ye kau lah!! hahahaha hati aku la! aku suruh dia fahami ayat ni,, aduh2,, tp klau kau terasa!! erm lantaklah,,, kisah ap aku!! (da start jahat)
aku sebenarnye x suka lah nk post sedih2 bgai!! nangis2!! eeii tu bukan jiwa aku lah!!,,, x gentle la beb~~~


ok da bce ayat ni?? erm korg faham la sndri!! tp sbnrnyer ak nak tujukan ayat ni untuk aku sndri la!!! hahahaha,,,, erm,, x thu la hti ni rsa ap skang!! tersgtlah SENTAP!!!
ALLAH penentu segalanya, dia thu yg terbaik untuk aku, dia thu aku ni mcm mne, dan dia adalah sebaik2 perancang,,
tugas aku xperlu mencampuri urusan ALLAH!! tetapi aku perlu berkeja keras untuk mendpt keredhaan dariNYA~~~,, aku perlu berkerja keras untuk menggapai cintanya yg INDAH,, itu yg perlu aku aim sementara aku masih diberi peluang olehNYA untuk hidup lg di muka bumi ini,,,

nah la ak bg lgu ni untuk KAU!!,, hanya untuk KAU seorang,, ye untuk KAU lah!! untuk KAU!!,,,

ok aku coretkan kisah ni semua untuk KAU,, tp KAU kne ingt yg KAU tak bersalah dalam hal ni, dan tiada yg salah pon!!
sekadar renungan!! jom aku, KAU dan korg sama2 muhasabah dri yg khilaf ini!!!!

Thursday, August 9, 2012

hikmah tidak berpuasa

assalamulalikum,.... hyee korg,,, apa kbr semua?? iman korg ok x??? alhamdulilah indah saja!! *mata bersinar* wink2!!! seronok tak berpuasa?? indahkan nikmat yg ALLAH bg?? ap lg yg kita nak dustakan??? ceh2 hawa skema,, ehehe,,, sungguh ALLAH sgt baik~~!!!

ok korg tgk tjuk en3 aku kali ni,, ha HIKMAH TIDAK BERPUASA!!!,, *mata kelip2* hehee aku faham sgt dah bg yg seGENDER dgn aku,, tp bg yg TIDAK seDEGENDER dgn aku awas!!! tiada HIKMAH2 utntuk anda!! g bertaubat skang!!! now!!! ALLAH murka thu?? ok tutup!

tiba2 ngamuk plak.... hehehe sapa yg x ngamuk beb x puasa tanpa sebab! erk?? lelaki keluar haid ka?? aneh,, baik pergi cek skang anda laki or perempuan?? uhuhuhu,,,,,

ok back to bisnes!! erm korg yg girl2 tu,, (erk?) hahaa ok2 korg yg wanita2 solehah tu, kt sni ak nk cer skit kalau kita period, jgn la skali2 kita sedih, dan salah kan PENCIPTA kita kerana kita uzur pd bulan puasa, lg2 sepuluh mlm terakhir,,, siapa kita wei untuk menidakkan kuasa ALLAH beb?? siapa kita? mesti dlm hti kcil kita ckp "eeii asal la period ni? x dpt qiam! pergh tensyen" hehehe dan sewaktu dgnnyer,, ok tu hanya lakonan ak thu korg x mcm tu,,,erm tp ingt lah wei,, ALLAH dah tentukan ap yg terbaik untuk kita, just tgl dri kita untuk terimanya dgn ati yg terbuka,,, wei fkir skit la,, ALLAH maha ADIL, ada hikmah kenapa bila kita uzur kita x boleh puasa,, ALLAH syg kita,,, sbgai contoh

  • kita sakit perut (senggugut) cm ner nak than lapar ag,,
  • emotional kita terganggu susah nak konsentret ibadah beb,,
  • then kita berhadas besar, cm ner kita nak wt ibadah dgn sempurna??
ha banyak lg sebenarnya,, malas ak nak ungkapkan hehehehe korg kan girl2,, korg fikir la sndri rasionalnyer ok??? *kenyit mata* big clap for uuoollss!!!

ok tabah la korg jika tak berpuasa tu!!

ha tgk ni!!! nak jd wanita solehah kan??? so ap tgu lg?? jom amik peluang emas ni smentara stok umur masih ada!!! wei korg kalau fkir bila period bulan ramadhan ni x dpt puasa then x dpt pahala?? 
ish korg ni!! silap lah,, cer open skit mind tu!! tgk ni eh ak nak say ap,,,

erm korg leh tambah phala dgn wt kje amal tau!!!
  • jawab azan,,,,dpt ganjaran
  • kjut ahli keluarga bangun sahur
  • ingt kan keluarga kita untuk beribadah
  • bce bku2 ilmu,,
  • siapkan mkann iftar untuk keluarga dgn ikhlas
byk lg sebenarnya ak nak g thu,, tp ni jer yg pling snang,,, wei sape kita nak ckp x d phala kalau period sbb x puasa,,, ingt skit belum tentu org yg puasa dpt phala dri kita yg period ni?? ad fham?? so kita x yah fkir dpt phala ke x kerana itu semua kuasa ALLAH yg ESA, DIA JE YG NILAI DRI KITA,, so ap yg kita lakukan kita ikhlas dan niat keranaNYA ,,, ad faham???

ha lg,,, tp korg yg x puasa pon x yah nak salah sangka sgt la,, bukan bermakna korg leh mkn sesedap rasa seindah bicara je dkt dpan org puasa,,, hormatilah mereka yer??? then period bukan tiket anda untuk buat perkara2 lagha!!! ingt tuh??? kalau bukan bulan puasa pon jauhilah yer???

erm lepastu kan korg,,, kalau yg boleh puasa dan solat pon bnyk berdoa pd DIA,,, kita yg x boleh ni pon kne lah byk2 berdoa pd DIA!!!! i.ALLAH,,, DIA maha pengasih dan maha penyayang!!! doa lah korg selagi mampu,,, nanti2 jika malaikat nak dtg amik nyawa kita x leh nak doa dah,,,,

wei kalau bukan dgn DIA,, dgn sape kita nak minx?? sape?? aku berani kerat jarilah kalau ada manusia yg boleh bg kehidupan yg sempurna kpd manusia lain~~~
hanya DIA yg berhak saja ok?? ad faham???
DIA suka tau jika kita minx dgn DIA dri kita minx dgn manusia tau2!!! faham tu?? *angguk*
tu tandanya kita masih igt DIA pencipta kita, dan kita syg DIA,, tanpa kita sedari~~~
wow!! indahya DIA!!! tiada siapa boleh tandinginya!!!

ha tu saja aku nak ingtkan untuk korg la!! aku bukan ap,, aku syg kt korg ketat2 keranaNYA,,, aku nak kita semua sama2 masuk SYURGA sana!!!! kita sama2 perbaiki amal kita ok???
ap yg baik semua dariNYA!! yg pelik dan x elok tu dri aku ni,,,,.....
love u!!!

Tuesday, August 7, 2012

bila hati disentuh

assalamualaikum!!!! hahaaaa (tiba2 gelak sambil kesat air mata) last aku post en3 blog ni malam td, harini nak post blik kih3!!! apasal ntah,,, hmmmm
eh2 lupa plak nak tanya, apa kbr korg semua? sihat? *angguk mata bersinar* iman ap cer? ad rosak x?? (geleng tersenyum) ALLAH bgus lah anda2 semua ini,,,,, tepuk jari!!! hahahaahaha 100000 markah untuk anda,, HAWA x yah nak ngarut, hehehehee

nah amik ipad ni ak bg!!! ahahaha mesti semua berpusu2 nak,,, hehehe sapa yg x nak beb ipad free,,, kucing yg aku yg bunting tu pun nak tau!! hahaha,,, ok2,, klau korg dah nmpk ipad ni kan, mesti korg fkir, erm leh on9 tanpa batasan, leh main game, lg2?? leh touch la kan??!!! ahhhaa!! pandai pon,,,, mestilah bleh touch!! ad korg nmpk org guna ipad guna mouse?? x pernah skali kan pd zaman globalisasi ni,,, ok memey sgt maju btul,,,,
motifnya disini,,aku nak cter bila kita touch ipad ni, mesti kita rasa suka kan?? seronok je dgn bangganya kita touch dia, pling x leh blah dgn pnuh perasaan dan mimik muka hahahahaha,,,
kita akan nak dan nak guna ipad ni sbb best,,, kan??
awak2,, samalah seperti hati bila di TOUCH,,

see??? rasa seronok bila kita sentuh hati org?? dpt miliki hati org??tpkan lepas kita syok2 sentuh hti org, ap la rasa klau kita tgl kan??? mesti perit kan?? aish,,
hawa bnyaknya tanda soal?? hahahahaha suka la,,,

ok kt sni hawa nak describe yg siapa kita untuk sentuh ati org?? siapa kita nak miliki hati org?? siapa kita wei??? (dgn kening angkt sebelah)
kita nak sentuh hati org, hati kita dah dimiliki oleh yg BERKUASA BLUM? kita nak sentuh ati org, hati dah disentuh oleh YANG ESA blom??
aish ha nak sentuh hati org, tp hati sndri masih kosong lg,,, baik x pyah la,,, g balik mkan snogurt sne!!!!

ha seblom kita duk sebok nak isi kan hati kita dgn sentuh hati yg x halal tu, baik kita pnuhkan dgn iman dan taqwa,, and pnuhkan dgn dimiliki sepenuhnya oleh yg BESAR tu,,, bru uummpphh!!!!

ha tgk ni??? ayuh bersama-samalah kita renovate blik hati kita!!! ayuh2 bangkit !!! ceh da mcm org besar diraja plak~~
wei2 korg, x rugi tau kita renew blik hati kita, and fullkan sepenuhnya pd yg ESA saja, bahkan lebih indah dan lbih mulia. seblom kita duk sebok2 nak TOUCH hati MANUSIA, baik kita TOUCH hati kita untuk PENCIPTA kita dlu ok? *kenyit mata sebelah*
ha pandai pon korg!!! good!!! aku pon ingtkan dri aku jugak~~~ pesan ak kita x yah lah duk sebok nak TOUCH hati manusia, focus dkat TOUCH hati kita untuk si DIA, i.ALLAH si DIA akan TOUCHkan hati kita untuk yg halal!! aww2~~~ comel kan DIA???

so kesimpulannya,,, jgn sesekali bg yg x halal TOUCH hati kita,,,, ok??? suruh dia touch hati ayah kita dlu k?? hehehehehe

Monday, August 6, 2012

ku redha

assalamualaikum!!! hye2 korg?? apa kbr? sihat? iman sihat x? erm lama sudah aku tidak mengupdate blog yg agak bersawang mcm haprak ni,,huhuhuhu
ha!!! nampak x pic ni? agak2 ap korg fikir? erm,,, ok lah aku nak cter mengikut pengalaman hidup aku, cinta, apa yg ada di dalam cinta? knp tiba2 kita jatuh cinta? hahahaha ok2 aku rse aku sgt skema, erm sebenarnye kan bg aku cinta tu ntah la,,, tpkan aku dpt cinta tu bila aku faham ISLAM sepenuhnya dgn hati, iaitu CINTAkpd ALLAH,,, ha!! tu bru btul cinta, erm ni pesanan aku, cinta bunga,bunga akan layu, cinta manusia, manusia akan tinggalkan kita dan cinta ALLAH kekal abadi,,,!!!
korg mesti nak yg kekal kan? x nak yg sementara? so jom sama2 kita kejar cinta ALLAH!! dari kita kejar cinta manusia~~~ jgn takut dan usah gentar, jika kita cinta ALLAH, i.ALLAH cinta manusia akan menyusul!!!!!

hakorg bce yg atas ni!! redha,, aku sebenarnya sgt sedih ap yg berlakudiatas driku ini, peristiwa itu tidak akan dpt aku lupakan,, kalau nak cterpon, aku rse kalau korg follow blog aku dri first, korg thu lah kisah ap,, erm sapa yg x sedih beb kalau jd mcm aku? sudah diberi harapan, akhirnya harapan itu ditolak mentah2!! kalau ye pon tolak lah masak2 ke? erm pedih giler hulu hati ini beb~~ tersgt2,,,, alhamdulilah ketika itu ALLAH kurniakan aku seorang sahabat yg indah lg permai, AINUL, dialah yg bnyk memberi aku semangat, ALLAH sampaikan dia untuk aku, ALLAH beri aku kekuatan melalui dia, tika itu aku rasakan aku sudah tidak berdaya lg, tp AINUL tidak pernah jemu untuk trus memujukku.
terima kasih ya ALLAH,, aku yakin ALLAH akan beri yg lebih baik untukku, dan mungkin ALLAH nak tunjuk yg dia bukan untukku, dan skarang mungkin belum tiba masanya.
aku motivate hati aku sendiri, Hawa!! relax ok? ALLAH dah susun yg terbaik untuk kau! jgn lah sbb bendani kau trus mengalah pd takdir? jgnlah sbb benda ni kau trus down? wei ingt skit, kau ad ALLAH, ad sahabat, ada keluarga~~~ erm ok2~~ aku trus berdoa kpd ALLAH,,,thanks to ALLAH kurniakan aku sahabat,keluarga dan org2 yg tersyg......
so aku ambil langkah positif, aku tweet kt twitter aku, "tlg lah unfollowdan unfriend aku, sakit hati sgt ni" hahaha aku kan jahat, jd dia memang btul2 terasa~ so dia trus UNFOLLOW aku, mula2 aku memang rasa sedih, sampai hati dia, tp lama2 aku rasa bersyukur sbb hati memang sakit klau bce tweet dia, walau x d kne mengena dgn aku sekalipon, AINUL pun bg thu aku rasionalnyer dia unfollow aku,,,,
so skrang hidup aku bebas tanpa dia, tp untill now, i still never forget him,, erm oh ALLAH please help me?
then ALHAMDULILAH, ALLAH beri ku kekuatan untuk truskan kehidupan yg pnuh cabaran ni, dgn rakan yg bru!! hey awak!! welcome in my life tau!!! indahnya berukhuwah keranamu ALLAH,,,,
so skang ni, aku xkan snang2 serahkan hatiku pd yg bukan halal, but jika ad org nak menghantar, jgn main2 yer, dah confirm bru g thu aku, hahahahahaha x nak peristiwa lama berulang,,,,
tiba2jer,,,, hahahaha lama lg lah nak fikir soal jodoh tu,,
tp aku kne fkir jugak dri skang,, biarlah dia dtg,,, aku menanti~~~

aku yakin ALLAH syg kpdaku, tu sbb ALLAH bg aku ujian, sebenarnya ALLAH nak suruh aku kuat dan tabah!! kalau skrang aku tak kuat, nanti ujian akan dtg lebih besar dan berat, mcm mne aku nak hadapinya kan3??? *angguk* hahahaha ad hikmah disebalik kejadian,,, jgn buruk sangka dgn ALLAH!!!

jom dgr lgu ni, ku damba redhamu!!!

Thursday, July 19, 2012

apakah?:/

assalamualaikum!!!!! apa khabar korg??? sihat?? iman sihat?? alhamdulilah,,,, bersyukur lah korg dengan kehidupan yg ALLAH dah tetapkan untuk korg,, termasuk aku skali,,, lama sungguh aku x on9!!! eh2 bukan2 lama sungguh aku x meluahkan perasaan kat blog~~~ hahahaha salah taip, tertaipo plaks!!! ngeeh~~ erm korg bce x post2 aku yg lepas??  erm kalau x bce ag, g r bce skang!!! klau dah tu,, erm ap ek ak nak describe?? erm,,, ha!!! pasal cinton2 tu,,, erm aku rasakan,,, aku wt post tu ikut nafsu aku,, bukan ikut hati or iman aku,, minta maaf yer korg,,,, aku rasakan hati aku betul2 dinodai,,, erm means hati aku ni x ckup kuat, snang sgt nk perasan and cye kt org,, aish hawa2~~~ tp kan ALLAH nak tunjuk kt aku, yg mungkin dia bukan jodohku,,,, see x yah nk tgu2 mimpi,,, memang dah2 terang terangan ALLAH bg thu kt aku,,, ok aku i can't imagine biler aku terjumpa,,, grrrrr aduh spoil lah!!! hahahaha ap nak buat~~~ tpkan aku ok jer,,,, aku cter ngan mak aku kot pasal bnd ni,,, then mak aku ckp,,, kt kolej x d calon ke??? ouh mak ku syg~~~ hawa bru 18 biarlah,,, tgu 20 ok??? hahahahaha biar je la,,, erm masanya akan tiba,,, erm to dia,, thanks sbb dah bg harapan,,, and i know jauh bukan alasan,, maybe ad alasan lain,,, then jauh dijadikan alasan,,, terima kasih tau sbb buka mata hawa yg rabun ni!!! kalau x sampai biler2 hawa x thu,, and hawa anggap ujian ini adalah 1 tarbiyah untuk hawa!!! dan lepas ni,,, hawa be careful syg~~ ok know i'm 18 years,, keje kt kolej melambak!!! hahahaha (tiba2 cter pasal kolej) ok skang hawa ada kt rumah!!! seronok sgt2!!!!! ngee!~~~~ k la esok hawa post lg!!! bye2~~~

Sunday, July 1, 2012

jodoh di tgn ALLAH

assalamualaikum!!!! hye2 korg,,,, erm apa khabar iman korg semua??? ok ke x??? erm kalau x ap lg g lah tahujd or taubat or hajat dan mohon kepada YG ESA refresh balik iman korg tu,, x rugi beb!!! i.ALLAH akan mendapat ketenangan darinya,,,, dan percayalah~ cinta ALLAH adalah cinta yg hakiki!!! tak perlu meraguinya!!! dan tak perlu nak mendustakannya!!! yakinlah dan pasti dgn kuasa ALLAH,,,, love ALLAH dari segalanya,,, erm aku nak cer ni,,, korg baca x blog aku episod yg lepas??? erm sorry lah aku terlalu meluahkan di situ, korg jgn lah fikir lain tau~~~ aku hanya mengeluarkan ap yg ada di dalam hati aku sahaja, ...... ok tutup kes!!!!  ni aku nak cter sikit pasal JODOH~~~~ ehem dah senyum2 dah tu!!!! hahahahaha,, entah ap2 lah korg ni~~~~ erm soal jodoh memang rahsia, siapa kita untuk merungkainya, dan itu rahsia ALLAH, tiada seorg manusia dlm dunia ni pun thu dgn siapa mereka di jodohkan, tiada siapa manusia pun thu dgn siapa dia dipertemukan dan sebagainya. erm kita perlu usaha mencari joodoh itu, bukan hanya menunggu, dan mestilah kita nak jodoh kita yg baik2, or alim or ap2 je lah, but!!!!! ingt ni, kita knelah bersedia menjd seperti ap yg kita inginkan~~~mne boleh kita nak tp kita sndri ngok ngek kepala senget, ish3~~~ x elok, ALLAH akan bg ap yg sepadan dgn kita, percayalah.OK KALAU KORGSIBUK MNGEJAR JODOH YG BAIK, korg kne lah jd baik dahulu!!! ingt tuh!!! kalau nak cri jodoh yg solatnyer sempurna, korg pon knelah sempurnakan solat korg tu dlu!!!! and mcm2 lg lah!!! setiap kali solt tu, berdoalah agar ALLAH membukakan jalan yg mudah untuk kita jumpa siapa jodoh kita, and jgn terlalu mengharap,!!! dan kalau doa tu jgn lah specifickan siapa orgnyer,,,, x semua kita nak kita dpt, mungkin ALLAH bg lbih baik yg kita x dpt jangkakan~~~ erm aku yakin ALLAH sygkan hambanya yg sygkannya~~~~ so sebelom kita menyerahkan kasih syg kita pd seseorang itu, ap kata kita sama2 mengejar kasih syg ALLAH,,,,, cinta ALLAH cinta yg hakiki kekal sampai bila2,,,,,,, ap lg jom lah kita bercinta dgn ALLAH dlu!!! huhuhuhuhuhu,,,,,,,,, erm to my future MR HUSBAND!!! hawa sedang berusaha menjadi yg terbaik,,,,, doakanlah hawa,,,,,, amin~~~~ hehehehe ( x pasti siapa pun) huhuhuhuhu,,,,
erm korg hayati tau lirik lagu ni!!!! best giler,, aku dpt lgu ni dri youtube lah!!! huhuhuhu  k lah ni jer post harini,,,,, t jumpa lg!!!

Saturday, June 30, 2012

rintihan hati

assalamualaikum,, hye2 korg,,, apa khabar iman anda??? alhamdulilah jika sihat, jika sakit erm pergilah refresh blik iman korg tu yer,, mohon dari yg ESA tu~~~ erm ni aku nk cter ni,,, pasal hati,,,erm cm ner ek nk cter,,, dalam waktu sekarang aku sedang berusaha untuk keep mujahadah,,, sejak aku kembali ke pangkal jalan, hatiku memang tertutup untuk laki2 kat luar sana, x kira siapa pun, walau pon laki tu alim semacam sekalipun, dan aku tak berminat langsung. erm walaupun ada laki yg baik sukan diriku tapi aku tetap dgn perinsip aku hatiku hanyalah untuk yg halal bg ku sahaja,keep mujahadah hawa!!!! pesan ainul kepada aku. ok lepas satu harini, bila aku g program di CHERAS sebuah sekolah agama, aku terjumpa dgn seseorang yg aku pernah terjumpa sebeluum ni, kat sebuah program masa lepas spm, tp memang aku x amik portlah pasal laki so aku macam x ingt sgt lah dia ni, tapi kan sejak bertenu dgnnya masa program haritu, hati aku selalu berdebar2,,, dan aku selalu doa dlm hati, "YA ALLAH jika dia bukan untukku kau sisihkanlah perasaan ini,," aku menangis,,,, aku masih berusaha untuk mujahadah kerana ALLAH yg esa, bila aku blik dri program tersebut aku masih berdebar2 lg,,, dan enthlah x dpt nk ditafsirkan, and bila solat aku selalu berdoa kebaikan untuk drinya. and sehinggalah lepas satu peristiwa, aku tak thu lah aku dah terlepas bicara pada dia di FB sampai dia merasa kecil hti dan agak mrah dgn aku, then aku rasa sedih sgt sbb aku dituduh untuk ........ ya ALLAH itu bukan niatku untuk mengatakan sebegitu kepadamu,,,, then aku menangis,,ketika solat,, menangis dan menangis,,, aku x thu knp,,,, aku rasa sedih sgt, padahal dia bukan ap2 pun untukku,,, tp aku merasakan kelainan drinya, tiada siapa yg thu isi hatiku kecuali allah yg esa,,dan aku sudah buat 2 kali istikharah, then sampai skang masih x thu jawapannya, setiap kali solat aku sentiasa berdoa, ya allah jika dia untukku kau bukakan jalan untuk ku menerimanya,, sehingga sekarang aku masih buntu tak thu nk tafsirkan perasaan aku mcm mne,,,, hati aku berbolak balik,,,, bukan aku marahkan drinya, tp aku sedih,,, aku hanya tgu petunujuk dri ALLAH mungkin ini ujian buatku,,,,, aku berharap dia untukku,,, dan jika dia merisik ku pd ketika ini pun aku sedia menerima dia seadanya,,,,,, ya ALLAH bantulah aku~~~~

Thursday, June 28, 2012

gerak hati

assalamualaikum!!!! hye2 korg!!~~~hawa kat sni alhamdulilah sihat2 saje,,,,, tp tu hanya luaran saja,,dalaman hanya ALLAH saja yg thu,,,, erm akhirnya aku keluar jugak dari asrama pv tu,,,erm bukan ap,,sepanjang aku duduk sne,,jiwa aku terasa kosong,, aku x thu knp,,tp aku hanya luahkan pada ALLAH yg esa!!!!!! ALLAH peneman hidupku,,,, aku cintakan ALLAH,,,,bila aku nk keluar rumah bru lah kwn2 aku kt dlm rumah tu sedih dan mengahrgai pemergian aku~~~~ aku pun terasa berat hti nak tglkan mereka2 itu, tp ALLAH dah mudahkan urusan aku,,,,,,, maka aku yakin ada hikmah disebalik kejadian.erm ok lah sekurang-kurang nya aku dpt tglkan ilmu aku untuk mereka2 itu,,, amin,,, erm ok tutup cter hostel,,, ni nak cer psl soal hati dan perasaan!!!!! ya ALLAH,,,, sejak akhir2 ni aku tak thu knp,,, dgn hti aku ni... selalu berdbr2,,,,, dan aku dah buat 2 kali istikharah,,,, petunjuknya,,,, ak pun x pasti,, dan aku bnyk berdoa!!!!! agar ALLAH tutupkan hti aku untuk yg tidak halal!!~~~ erm,,,k lah malas nak taip,,,t aku sambung lg klau rjin!!~~~ hehehehe

Sunday, June 24, 2012

hati sudah terisi

assalamualaikum hye korg!!!! lme dah aku x menaip kt ats papan yg bnyak kunci ni!!!! huhuhuhuhu erm sepanjang perjalanan aku berada di bumi ALLAH terasa sgt indah,, dgn nikmat tarbiyah, ilmu dan ukhuwah yg sgt hebat tak terkata dgn indahnya!!! ingin aku katakan thanks ALLAH beri aku nikmat,, mcm2 nikmat yg aku dapat!!!! seronok!!! nikmat berdakwah lah  sgt awesome giler!!!!! erm k lah t aku sambung lg bye2!!!!! assalamualaikum!!!!

Saturday, June 9, 2012

assalamualaikum!!!! hye2 awak2 semua!!! apa khabar sihat??? iman anda mcm mne? ok x?? alhamdulilah,,, thanks to ALLAH kerana bg kita nafas pada harini untuk teruskan kehidupan sebagai khalifah di muka bumi ini,,,,aku,,, balik weekend kat rumah ni,,,ahad dah blik KL semula!!! ouh tidak,,,rasa sekejapnyer masa berlalu,,, tp nak blik rumah ni rasa mcm lama sgt!!! grrr~~~ biasalah tu perasaan!!! dah 2 minggu rupanya aku dah blajar kt kolej,,, rasa mcm dah 2 thun,,hikhik sbb rasa cpt lah habis blajar~~~tak senonoh jer,, bru msuk 2 minggu tp nk cept hbis blajar,,sbb x sanggup nk duk kt KL,,huhuhuhuhu memang aku akui aku culture shock kt sne!!! ya ALLAH,,,,aku tabahkan jua diri aku ini untuk meneruskan kehidupan,,,, dan membuat aku rasa kehidupan disana membuatkan lagi iman aku kuat untuk hadapi dugaan yg ALLAH beri dekat aku. tak semua org dpt rasai apa yg aku rasa, hanya manusia terpilih saja dpt merasainya dgn hati yg terbuka. Allah memberi aku tanggungjawab lg dgn aku dilantik menjadi ketua rumah,,, ya ALLAH besar tanggungjawab hidupku,,,,,tp aku bersyukur kerana aku dipilih oleh Allah,, dan aku yakin ada hikmah di sebalik kejadian,,, sahabat2 akan menilai aku yg aku ini seorang yg ceria dan tiada masalah,, tp dlm hati aku sentiasa menangis,, dan dengan mengadu dgn ALLAH hatiku jd tenang,,,alhamdulilah, aku sudah jumpa akhowat di sana, i.ALLAH minggu dpan da start usrah~~~ seronoknya,,, aku akui jiwaku dahagakan tarbiyah,,, dahagakan ukhuwah~~!! cerita psl ukhuwah,,, oh ya ALLAH,,, aku sgt merindu kalian semua,,, AINUL! AQILAH! TIMA! KAK NADIAH! FARAH! SYIDAH! RABIA! TASNEEM! YG PALING DIRASAI KAK NADIA naqibah kami!!! ya ALLAH,,,semalam dengan takdir ALLAH,,aku terjumpa KAK NADIA di hospital,, tiada kebetulan, tp sudah di tetapkan oleh ALLAH, itulah yg pasti!!! aku rasa rindu sgt2 dgn dia,,,,terlalu,,,, sehinggakan hanya dgn kata-katanya sahaja aku menangis teresak2,,ya ALLAH betapa rindunya aku dgn dia!!!rindu sgt2!!! aku bersyukur ALLAH temukan aku dgn dia,,,, ikatan ukhuwah yg sgt mahal, dan dirasai oleh org yg betul2 menghargai ikatan ukhuwah ini,, percayalah,,, dan pada hari yg sama jugak,, ALLAH temukan aku dgn sahabat sejati aku AINUL!!! ya ALLAH,,,, hingga tak terucap dgn kata2!!! rindu sgt2!!! aku menangis dikala berjumpa dgnnyer!!! ALLAH dah tautkan hati2 kami,,,, tp setiap pertemuan pasti berpisah,,, thanks to ALLAH kerana temukan kami,,,, aku cinta dia keranamu ya ALLAH!!!! dan sahabt2 yg lain jugak,,,, i.ALLAH,,, dgn takdri ALLAH kita akan bertemu jua,,,,,jgn putuskan doa,,,,

di sana,, aku mendapat KAWAN baru,,,, kerana belum jumpa SAHABAT lagi,,,, sgt susah untuk mencari sahabat,, tetapi cari kawan sgt mudah,,,
ni SYAHIRAH!!! dia ni org GANU!!!,,,agak ohsem lah kwn dgn dia sbb suka wt lawak,,, dan dia banyak sgt2!!!! tlg aku~~~ serius,,,,,, kadang2 x faham ap dia ckp hehehehe,,, aku da start syg dia~~~ moga ALLAH tautkan hati2 kami,,,,,ya ALLAH,,,,,,
ok yg ni plak nme dia ILAF!!! erm,,, dia pun baik dgn aku~~~ tp x sama mcm SYAHIRAH lah,,,, sbb dia agak rapat dgn MEKAR,, walau pon kami kenal dlu mse kt fb,,,, tp tu lah takdir ALLAH,,,,,tp aku satu blik dgn dia,,,, just x serapat mcm aku dgn SYAHIRAH tp aku syg dia!!!,,,,
ok yg ni MEKAR!!! dia ni baki jugak ngan aku!!!! suka wt lawak!!! boleh jd giler layan dia ini!!! nmpak je mcm ni tp layan lagu korea beb!!! hahahahahaha dia ni lah yg rapat dgn ILAF,,, huhuhu tp dia blik lain,, tp still satu rumah,,,, dia dan ILAF suka ajar bi dekat kami!!! thanks,,,ada hikmah kenapa ALLAH temukan kami semua,,, dan ALLAH suruh aku tgk dunia luar,,, jgn nak duduk dekat zon selesa jer,,,, kene keluar adventure skit,,, dan itulah tarbiyah namanya!!!! dan pastikan berada dilasan yg betul!!! baru awesome tarbiyahnyer,,, dan ALLAH sentiasa bantu hambanya yg dlm kesusahab,, jgn risau,, ALLAH tinggalkan hambanya yg syg kan ALLAH,,,, yakin lah!!!!!!

HAWA!!! setiap pertemuan pasti berpisah, setiap kejadian pasti ada hikmah!, setiap perbuatan pasti ada kebaikannya! dan yakinlah ALLAH adalah sebaik-baik perancang, kita jugak merancang, sebagai manusia kalau hidup sentiasa senang bukan hidup namanya,,,, ingtlah dugaan yg ALLAH beri adalah tarbiyah untuk diri kita terus mantap,,, mantapkan aqidah kita, mantapkan iman kita,,,, dan belajar memaafkan org lain jgn simpan dlm hati,, cari kebaikkan org lain, bukan cari keburukkannya,,, jd seorang yg bermanfaat kepada org lain,,,belajar jd seorang yg memberi,, bukan menerima,,,,,, mulakan hidup baru dgn azam yg baru,,, ikhlas kan hati kerana ALLAH,,,,, pergi belajar bukan kerana terpaksa,, tetapi kerana menuntut ilmu,,,,,,,

Tuesday, May 15, 2012

rumah idaman

assalamualaikum~~ ap kabar awak2 semua??? sihat?? erm,, iman apa kbr?? alhamdulilah kalau semua baik2 saja,,bersyukurlah kepada ALLAH,,,kerana dialah yg bg kita kesihatan,,,,erm,, tgl lg 13 hari lg ak akan pergi belajar,,, sedihnya nak tglkan rumah aku yg serba indah ni,,,,, hehehhe,,,hawa!! dah2 bkn jauh pon kl je kot,,2 jam je dri sni,,,ahaks!!~~erm,,, sejak2 akhir ni kan,,,ak bnyk menghabiskan mse duk kt umah jer,,,and berkurung dlm blik,,,bukan mogok ke ap,,,but ntah la nak hbiskan mse kan dlm blik,,,t dah berhijrah,,,biler lg,,, rasa x sabr pon ada,,,tp apakan daya kne lah wait untill 27 aribln ni,,,thu x,, ak dgn INCHE SARA a.k.a MAI,, suka komen2 kt fb about future husband!!! lak?? erk?? ntah ap2 la,,, lme lg,,but kami suka imagine,,ahaks~~~ aje tau memang giloss!!! ak ckp ngan mai ak suka yg stylo,,,, contoh2 stylo ialah,,

  • rambut panjang paras telinga then serabut
  • suka pkai headfon 
  • pakai spec old school!!!
  • suka pkai bju berstyle!!
  • pakai bracers!!!! (comel)
  • boleh jd imam waktu solat
  • naqib usrah pon boleh
  • x skema!!!
  • sopan,,,but otak mereng antara kwn2 laki dia je lah,,
hahahaha,,,sebnrnye bnyk,,,but ni je la,,kang ak ltak bnyk2 korg x nak bce hahahahaha,,wei jgn fikir lain!! ak x demand ok?? ni hanya angan semata-mata,,, lg best kalau dia pakai SUZUKI SWIFT!! and also SUPERBIKE!!! gulp!! ya ALLAH,,,memey osem thap giga lah klau jumpa org mcm ni,,,aaww2!!~~~ (ceit) hahahaa,,,ok2 lpas tu kan,,td ak berangan2 lg,,, t da NIKAH ak nak duk rumah apartment!! oh to my MR HUSBAND,,, kita duk apartment la,,,,boleh la?? hehehehe ak suka sgt2 rumah apartment x thu npe,,,osem thu x?? tgk ni decorate dia!!~~~
see??? osem thap petala ke 300 tau!!! di bru skit...jimat ruang and jimat kos,,,x yah rumah besar2 t sush nak kemas lah AWAK!!! hehehehe,,,,,,
huhuhhu nak duduk yg tingkt2 atas,,,,best tau!!hahahahaha,,suka sgt2,,,, x d lah tkot sgt sbb tinggkp x bnyk then tingkt atas!! erm,,,tp kalau my MR HUSBAND nk duk kampung,,mne lah ad rumah apartment!! redha saje,,and ak akan usaha untuk pujuk dia tgl kt umah apartment!!! cehh!!! cre ak cter cm nk nikah esok lusa jer,,hahahahaha masal je!!! lom la,,, lme lg tau@@!!! kan ak kte ak berangan jer,,adeh.....
hahahaha!!! x masal ak gelak,,,, then my master bedroom!! ak nk decorate cm ni lbih kurang,,,hbis kalau ak minx warna pink,,dah sah2 le MR HUSBAND ak x bg punya,,gggrrr~~~ tp cm ni pon ok ap!!,,,comel,,,, nk kms pon snang,,,,woot2!!!
ha!! besr x??? then kalau dah ada anak2 bagai,,,duit dah ckup,,ap lg bli lah banglo!! dpt besar ni je ckup la,,,,muat untuk keluarga ak!!hehehehehe AWAK!! nak cm ni tau!! kesiannyer bakal husband ak nak kne cri duit,,,hey jgn risau!! kita sama2 cri duit lah awak,,,, kan ak nak jd novelis!! and also pakar motivasi,,,!!~~~ hehehehehe erm k lah pnt ak menaip,,,,,ak pon x thu ak post ap kali ni,,,anggap je lah ni angan2 ak,,,,hehehehehe,,doakan ak tau!!! and kalau ak nk nikah dah ak jemput korg,,,insyaALLAH,,,,,, tp lme lg,,tgu ak ad degree dlu tau!!!,,,,


Friday, May 11, 2012

PUTRAJAYA

assalamualaikum!!! hye2 korg!!! ap kbr?? iman ok x??? sorry da sekian lama ak x update blog yg dah bersawang2 ni!! (tipu!!) erm nak start cter ap ek??? ok2,,, sepanjang  ak x post en3 ni,,bnyk bnd berlaku!! cter first ak g PUTRAJAYA ad program ERAT!! anjuran IKRAM!! best whoa!! program EKSPLORASI REMAJA DI AMBANG IPT wah2!!! g 2~~~ best giler whoa!! tidur kat masjid BESI!! hahahahaha first time kot sampai sana,,,rasa jakun!!(sangatlah) serius!~~~~ dan sgt osem program kt sne,,, kwn2 yg join semua sebaya ak (18) dri seluruh malaysia!~~~ nk cter 1 per 1 program kt sne x hbis 4 hari 4 mlm kang ak menaip,,,bnyk dan sgt osem!!~~~ salah satu nyer ak suka explorace~~ semua like a ORG GILAK!! mse first2,,, dpt kumpulan masing2 malu2 ayam(masal)hahaha iye serius ni!!~~~(EHSAN) TUTUTTTT tp biler da xplorace~~ semua perangai keluar!! msing x cover!! bkn ap,,,x bad pon,,tp comel mereka2 itu!!! ak dri first2 dpt kumplan da kuar perangai sebenar ak!! x suka cover kerana mereka2 itu girls2 ok?? not boyys2!!
ha!! ni lah ahli geng2 ak!! osem tau2 dieorg~~~mse ni muka msing2 serius,, bru knl ler kte kan!! hahahahaha(ppfftt)
ni mse bru dpt kumplan....tgk lah ak lah yg pling hepy skali hahahahahahah,,,well!!!
ha!! ni group MUAR!!! oleh kerana kita org dtg terlebih awal sehari,,, so kita org wt masjid besi tu masjid kt umah jer wah2!!~~~ biasa lah org Muar,,,, mantopp!!!
huhuhuhu ni tag nme geng2 kmpulan ak!!! ni mse ari last,,ak memey rse uuuuaarrggh!!! mak!!!! tp kelihatan gentle lah ak x meleleh!! kalau x,,adoi girl2 la jd nyer kah3!!!(gelak evil) btw miss korg sgt2!!!! mmuuaah nh ciuman free ak bg!!
serius!!! ak miss korg like ORG GILAK!!!
ALIA,NAJAH,ZAHIRAH,ADLIN,JANNAH,KAK ADA,NABILAH,SAKINAH,IZWA,TIMA AND AINUL!!! miss korg giler@!!!! moga ALLAH tautkan hti2 kita keranaNya!!~~~ jgn lupa HAWA tau korg2!!! kalau nmpk HAWA kt tv or kt pwtc like a NOVELIS(pfftt) jgn lupa tegur!! hahahahahaha,,,,

huhuhuhuhu maka berakhirlah cter ak psl g putrajaya ni,,,hahahahaha memang balik nangis lah!!! pecah jugak empangan air mata ak!! melimpah ruah plak tu,,,hmmmm terserlah keayuanku!! rse demam ERAT masih bersisa lg dalam drah ak!! blik on fb jer,,, ad group ERAT!! dpt lpaskan rindu~~ and also msj ngan die org!! kalau lah mereka leh dgr ak jerit nme mereka mesti mereka pon nak jerit skali suh diam hahahaha (start ngarut) OK2 BACK TO BISNESS!! lpas tu ak g lg PUTRAJAYA,,kali ni g jaulah plak,,anjuran IKRAM MUAR plaks!!~~~ huhuhuhuhu jln2 kt CUCMS,,,:: CYBERJAYA UNIVERSITY COLLEGE MEDICAL OF SCIENCE,,,fuhh tercungap ak nk  taip,,hahahahaha
hahahahaha ap korg rse tgk pic like mcm ni??? erk2~~~~~ thu dah gagap!! hahahahaha oleh kerana MEDIC memang x d dalam drah ak ni,,,so mse penerangan ak ngan mira and zaty main2 kt dlm bilik tu yg dipenhuhi patung tu!!~~~ ni yg ak dukung tu patung baby~~!!! hahahahaha memang ni giler thap gaban,,,dah mcm U tu U kita owg nyer NENEK jer,,kah3!!(truk btul!)
hahahahaha giloss zaty,,,,,, oh tidak!! muka rse mcm annoying giler~~~ mcm iklan gigi pon ad!! aish~~~!!!
oh my bff!!! miss u so much!!! like ORG GILAK!!~ GRRR~~~ see ak leh jd duta ubat gigi tau!!!
hahahahaha CUCMS memey the best r!!! oleh kerana ak x mint langsung MEDIK!! zaman sek pon x amik sains tulen.... so ak rse U ni mcm muzium kesenian jer!! sbb bnyk patung!!! hahahaha ska hti ak jer bg title MUZIUM tu!! biarlah,,,,,
huhuhuhu time ni!! memey epy thap gaban dan kesengalan kami thap memey x leh blah!! hahahaha miss kau lah!!! (nangis)

lpas g CUCMS ni~~~ kita org ke masjid BESI kot!!! hahahahaah tmpt tgl ak pd minggu lpas sbb program ERAT!! (kereks!) kita org g masjid besi kjap je sbb rindu giler pd AIR GEDEGANG!!!! hahahaha rindu kau lah mesin air!!!!!
hahahaha kalau korg teliti kt blakang pic ni ad pic mesin air gedegang tu!!! warne biru,,hahahaha best tau!! sbb leh msuk duit kertas~~~ terasalah tersgt kejakunannyer kami!! tp best lah,,,kenangan tau2!!!!
lpas tu g masjid putra,,hahahahaha x thu nk wt ap dah,,,,mkn ais krim smbil menikmati panorama ergh!!! teringt kne jual button kt situ!! mse xplorace~!!! grr~~~~
leh jd duta aiskrim x?? hahahaha sowy ainul tercandit pic awak!!! hahahaha sdap kot,,tp mahal,,tp kan AINUL belanja!!! hahahahaha ak ngap je lah,,tp share2 lah x d lah lupa daratan,,,,,,
blik dri ni kita org trus ke office IKRAM PUTRAJAYA,,,solat disana~~!!!! and dgr talk dri pakcik sne,,,
huhuhhu time ni telinga ak memang ak dgr,,,,tp ak main2 skit,,,sebb sjuk+x thu lah,,,hahahaha like a childdish lah hawa!!!! and then mlm tu menginap di rumah prof dr LATIFF!! yg sgt osem!! tp x d pic lah,,,,,hehehehe sorry!!!! esok nyer ke PWTC,,,, G PESTA BUKU lah beb!!! syok giler,,,,, ni novel ak bli,,
huhuhuhuhu,,,,,sampai skang x hbis explore lg novel2 ni,,x sempat,,bru hbis 1 jer,,5 tahun 5 bulan!!! best dan sgt osem!!! grrr~~~~ thu ak jumpa sapa kt sne??? nah tgk  ni,,,
ha!!! look!!! sorry pic x jelas,,,, sbb bkn dslr huhuhu,,,,gigil jugak lah mse nk ckp amik gmbr ni,,,,,, tgk2 ni~~!!!!
hahahahahaha terkejut x??? mse post ak kt bwah ak ckp ak akan teruja time jumpa DEVOTEES je kan?? ha see!! ak jumpa btul2 dpan mta kepala ak tau!!! mse tu memey nk pitam lah!!! serius wei!!! dpt take pic ngan ADI AKMAL!!! ya ALLAH lg lah rse,,, erm,,,thu2 lah ak teruja mcm mne!!! hahahaha tercpai impian ak,,,,selalu tgk pic kt GOOGLE SEARCH je!!!(ceit) ni jmpa live!! aish,,,,sampai skang dilema masih melanda dri ak lg tau2!!!! ak wt wallpaper fon lg!! nsib lah,,,,, oh ADI,,,erm ak dpt ckp privasi ngan dia!! x cye tnyer AINUL!!,, nk thu ak ckp ap?? da lupa hahahaha,,,,,,, btw memey best tahap petala ke 100 lah!!!,,,, erm dah lah,,panjang sgt cter ak,,,ni btul2 qada' punye post!!(dasyat) k lah t seblom ak g blajar,,ak post something lg tuk uuoollzz ok?? hahahaha good2!!!!! da2!!~~~~
JGN MELELH PLAK TGK PIC AK NGAN ADI ni!!~~~~ oh,,,,erm,,,