Monday, December 26, 2011

perjumpaan kali terakhir

asalamualaikum,,,hye2 korg,,,,,,,sory la agk lama ak x update blog,,,,bkn ap,,x d mood la,,,,,erm x rjin,,,,ni ak nk cter ni,,minggu lepas ak ngah semua bdak form 5 asrama g rombongan kt MELAKA jer,,,,erm walaupon dkat jer,,,tp best sgt2,,,,,,,,mse yg ad ak manfaatkan sepenuhnyer,,,,,,bg ak tu la masa berharga yg ad,,,sebb biler lg nk berjumpa dgn semua lpas ni??msing2 da hbis sek dan sebok dgn hal-hal msing,,,erm pergi mne ek...tmpt lebah,,,,ha pling best g ZOO melaka whoe,,,hihihihi pastu g planetarium,,,suka sgt tgk wayang 3d~~~wink2 10 markah!!!hahahahahaha pastu g hi tea kt hotel,,,,,
ni la makann nyer yg ak mkn,,,semua sdap2,,da x terabis,,,btw best sgt2,,,,,erm lpasni da x d lg gurauan senda dri die owg yg sgt sengal,,,hahahahahaha,,,,,,,
syg korg sgt2!!!!! AK SENTIASE INGT KORG,,BALIK2 MY LOVELY FRIEND,,,MIRA,ZATY,MAI,TEHA,TEAH,AND SEMUA la~~~~~~~hahahahahahahahaha erm ak da daftar lsen da,,,,,31 ni bru nk g ceramah,,cm excited pon ad hihihihi,,,,,,,,,k la t ak cer lg,,,,,,bye2!!!

Sunday, December 11, 2011

x disangka

salam oi2,,,eh ap la hawa ni oi2 plak,,,x elok la,,,,erm korg nk thu x,,,,,siang td mse ak on9 kan2,,,,tibe ad notify kt fb,,,tp yg ni bkn biase2 tau,,,dri penulis novel,,,x cye sni ak tunjukkan kt korg

terasing the best,,,,,
sinergi lg la,,,,,,
· · Friday at 2:28pm ·
ha cye x???erm sory la ak x reti la nk kuar fb ke sni,,,,hahahahahaha poyo kan3???lantak la korg nk gelak,,ni blog ak,,,ok2,,,,,erm excited giler kot ak,,,,penulis ni wei,,,sape yg x knl ag,,,,ni la ak knl kan kt korg,,,,,,
 
kalau korg nk thu,,, ni la die JEJAKA SI HILAL ASYRAF!!~~~~~ novel die semua best2,,,boleh dikatakan ak mint la ngan semua hasil penulisannya,,,,,,,,,,semua best2,,bnyk ilmu,,,,,,,,,die ni kira hebat la,,dlm usia muda boleh menulis,,,,,,,,

 

korg,,,,novel ni best sgt2,,,,,,,,,cter psl persahabtn,,,,,n ad adegan sweet sgt2,,,,,,kalau nk thu lbih2,,,g la bli sndri,,hahahahahahahaha,,,,,,erm arini ak x d wt paper pon.......kt umah on9,,youtube,,tu je la rutin ak,,,,,,k la bye2...

Thursday, December 8, 2011

dinner time,,,,

hey,,,,,,ni ak nk bercerita ni,,,,psl,,,,,,,jamuan dorm,,,episod lpas korg bce psl jamuan dorm,,,ni psl jamuan asrama plak,,,,,,wei kali ni jamuan asrama wt kt luar wei,,,julung2 kalinyer,,,,wt kt muar,,at MARINA BAY,,,hehehehehehehehe,,,
best wei,,,,,,,ak happy sgt2 time ni,,,bkn sbb mkn sodap but sbbb ak epy la,,,,hahahahahahahaha nk thu x kita owg kne pkai bju BATIK oouuhhhh sungguh membanggakan,,,,,,,hahahahahahaha yela time tu la nk tunjukkan bju BATIK  asrama kt semua org luar yg x thu about my ostel,,,,,i love this moment,,,and i always miss this moment,,,
sorry la gambo gego,,,sbb yg tukang tangkp pic ni x bertauliah hahahahahahahahha
with cikgu paling hensem malam tu,,,,,wink2~~~~
pergh wa ckp lu,,,kek ni sodap giler2 wei,,,,mane x nye,,made in SECRET RECIPI hohohohohohoho btw mlm tu memang TERBAEEEEKKK!!!!!

Monday, November 7, 2011

muhasabah

assalamualaikum hye2 kwn2,,,,,,,arini ari last ak post blog,,,sbb minggu dpn ak da exam spm da,,,spm mari suda!!!!whoa,,,,,,!!!hawa boleh!!!hahahahahaha tersyok plak,,,,,,erm pas hbis spm t bru ak kembali berblogging yer kwn2,,,,,,,,lme la skit kne tgu,,,,,,,,,erm mlm last ni ak nk cer skit,,,,,,siang td ak and my mom with my angah g GIANT (siap nk huruf besar) biarla,,,,mse ngah tgu wafer siap kan3,,,,,,ak nmpk sepasng suami isteri ni,,,,comel,,,,,,bkn sbb paras rupa,,,,ok??but cara die rg,,,,SO SWEET!!!! ak like sgt2!!!!!da la isteri die pegang baby kira2 dlm 3 bln la,,,,husband die pegang handbag wife die,,,,,ya allah sweet sgt,,,,,,,erm situasi tu wt ak terfkir sejenak,,(ceewah!!!)erm biler la ak nak meraSE SITUASI MCM TU EK2???? bknnye ak da x sabr nk kwin pon,,,tp yela setiap org nk kan kebahagiaan kan3????bhongla korg x nk bhagia dlm idop korg,,,,,,,,tp memg reality la memg comel sgt,,,,,, ak nk hubungan ak diredhai allah,,,,,,,,maksudnyer bkn redha ak couple,,,,,,ak x couple pon,,,,tp redha biler ak da bersuami nanti,,,(ceewah) sebb angah ak kte,,,,,kalau hubungn tu x direstui allah,,,,,,lama2 ai akan berantakan jugak,,,sebb bnd da berlaku dpan mte ak sndri,,,sape ak x leh bg thu la,,,,,,,,,ak x nk hubungan yg jnis mcm ni,,,,
erm bnd ni wt terfkir,,,,knp la laki ske sgt nk merosakkan pempuan????tp x semua la ,,,,,,,,jgn la korg terase k???erm die org mst nk yg alim,,,lom kne sentuh biler nk wt isteri,,,but,,dlm mse yg sme ske couple2 and pegang ppempuan,,rosakkan pempuan,,,,,kalau btul la sygkn pempuan tuh,,,,ptotnye bimbing die,,,bkn mcm tuh crenye,,,,ish ak memg sensitif btul la bnd2 mcm ni,,,ak x ske,,,,,,whoa sjak biler la ak ni serius,,,hahahahahahaha ok2 gelak skit,,,,mst berkerut kning korg kn bce post ak ni???hahahahahahaha ok,,thaNKS ya,,,,,,,korg renungkn la balik yer,,,,,,,ak nk hubungn ak direstui allah and also my family,,,,,,,,,like this,,,
ha korg,,,kan indah kalau mcm ni....perkahwinan kita best je kan3????allah restu,,,family lg la,,,,,,insyaallah kekal,,,,,,,,,adoi ak ni mcm da pengalmn da,,,hahahahahahaha ak ni kalau bab2 berangan,,,,memg mcm ni jauh no,,hahahahahahahaha tp best kan,,,kalau pempuan mungkin thui ap yg ak maksudkan,,sbb hti kita same2 lembut,,,kalau laki tu ak x thu la,,,,,,sbb ak pempuan not guys!!!hahahahahaha poyos,,,,,,,,,SO SWEET kan kalau kita mcm ni?????so korg pkir2kan la,,,,kalau nk cri pasangan diluar sne,,,,,jgn la cri pasangn for fun semte2 jer,,,,t x d kemanisan dlm rumah tangga tau3!!!! kita kne cri pasangan untuk selamnye,,,,yg boleh bimbing kita ke jln yg bnar,,,dan bkn yg boleh mengahncurkan hidup kita,,,,,,,,,,wah hawa tazkirah arini,,,,,hahahahahahaha,,,,ak pon khilaf jgk,,,kita same2 tarbiah dri kita tau!!!!
ha!!!kan sweet ad family bahagie mcm ni???btul x?? ak teringin sgt nk family mcm ni,,,,,,islamic..sweet,,,,,,so kwn2 sme2 la kita cri kebenrn itu dan dlm mse yg sme,,,,,,tarbiahkan dri kita ke jln yg bnar tau3!!!! thanks sbb sudi bce celoteh ak ni,,,,,,,,bye2,,assalamualaikum!!!

Friday, October 28, 2011

nak makan super ring!!!

assalamualaikum,,,ooiitt2,,,,,,hmm ptg2 cm ni sdap tido ek,,,hujan2,,,erm syok beb!!!!muahahaha!!! tp ap kan daya,,,ak x ngantok,,,,,,bosan,,ak x reti stdy siang,,,,,,tu yg relax jer,,,mlm bru ak rushing go to stdy yeah!!!!!erm ahad ni da blik ostel,,,x sabar!!!!miss giler kt geng2 ak whoa!!!dak2 kelas ngan giler2,,,,,muahahahha love u all!!!!sape yg bce post ni pon ak syg!!!! erm ak nk cer ni,,,,,,ak da lme da mkn 1 bnd ni.,,,,,sdap beb,,kegilaan gua zaman kanak2 dlu,,,,,,,,,,,best........siap ad lgu tau keropok ni,,,,,pergh kalau dpt bestnyer,,,,,,,,,,,
sangat sedap!!!! sedap sedap sedap!!!! nak ni nak ni!!!! mls nyer nk kuar g kdai bli bnd ni......but i want someone special give me the keropoks,,,yeah!!!gilos kan3???sape la nk bg ak bnd ni....kne la bli sndri!!!! da lme sgt ak mengidam bnd ni....omg!!!! i x pregnant ok???hahahahaha giler,,,,,,,,,,masih waras!!! erm nak ni mummy!!!!! hubby!!!! baby!!!!! hahahahahaha,,,ak da start merepek meraban,,,,,,,,, tp btul termimpi2 ak nk mkn bnd ni...ad sape2 leh tlg blikan???? hhmmmm semua x nk blikan!!!!hahahahahaha giler la plak ak ni.....k bye2,,,

Tuesday, October 25, 2011

transformasi

assalamualaikum,,,,,,,,hye2,,,,ak bru pas msk sambal telur,,sedap beb,,,hahahahahahaha masuk lif tkan sndri plak ak ni,,,,hehehehehehehe tetttt,,,,,,erm arini ak lom sentuh bku pon exam da x lme lg,,,ya allah berikanlah kekuatan supaya ak rjin ya allah...erm ak kne la usaha,,,,, ,,exam nk dkat da,,,,hihihihihi ok2,,,,,tu kes lain.....ni nak cer ni,,,,,,,,,sekrang persan x ad artis yg da sdar diri,,,,,,,dah pkai tudung....alhamdulilah,,,,pintu hati mereka terbuka akhirnyer,,,,,,,,,,,,,,cntik lagi tuh,,,,,,,korg kne thu,,x rugi jge aurat kita,,,tu semua 1 kewajipan kita semua beb,,,,,,,,,,,,,memg da tertulis dlm alquran,,,,tutup aurat tu di tuntut dlm agama islam beb,,,so yg mne msh samar2 lgi tu rnung2kan lah,,,,,pkir la wei mati biler2 mse je,,,,,,,,,,
see,,,cntik kan die skrang????ak ckp r jamin la memg cun sape yg tutup aurat,,,bkn sekdr tu sje,,,kne la jge semua nyer,,,,,,akhlak and sebgainyer,,,,,,kita kan wanita islam,,,,,,,
cantik kan die org???x rugi pon tutup aurat,,dpt phala ad lah,,,kita memg kne la kejr dunia,,tetapi akhirat???fikirkan la kwn2,,,,,,,,,,,,,ceh formal plak ak,,,,
masyaallah....semua ciptaan allah tu indah2 belaka,,,,,ad hikmah knp allah menyuruh kita menutup aurat,,,,,,,lakukan suruhannye,,tinggalkan laranganyer nescaya anda akan dpt kemanisan iman,,,,insyaallah,,,,,,,,k la korg,,,,ni je cer yg ak nk share ngan korg,,,,,,,,,,bye semua,,,,wassalam,,,,,